Gătiți pastele ravioli cu un sos delicios de salvie și unt caramelizat pentru un plus de aroma și gust. Fiecare porție este un amestec perfect de arome care vă vor satisface papilele gustative.

Ravioli cu salvie și unt caramelizat

Ravioli sunt un tip de paste făinoase italiane recunoscute pentru forma lor unică și gustul bogat. Concret, aceste paste seamănă cu niște găluște umplute cu ricotta sau alte brânzeturi, carne și legume. Umplutura este apoi sigilată între două straturi subțiri de aluat de paste cu ou și este servită de obicei cu un sos delicios pe bază de roșii sau de smântână.

Gustul untului caramelizat și cel al salviei proaspete se combină de minune cu ravioli. Adăugați puțină smântână, supă de pui și, bineînțeles, niște parmezan proaspăt ras și veți avea o masă perfectă!

Rețeta de ravioli cu salvie și unt caramelizat

Preparare 10 minute
Gătire 15 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 450 grame de ravioli
  • 100 grame de unt nesărat
  • 2 linguri de salvie proaspătă, tocată
  • 120 ml de smântână groasă
  • 120 ml de supă de pui sau de legume
  • 1/2 linguriță de suc de lămâie
  • 25 de grame de parmezan proaspăt ras
  • sare grunjoasă
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 3-4 frunze proaspete de salvie, extra, pentru ornat, dacă se dorește

Mod de preparare

Gătiți ravioli conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi, scurgeți bine de apă.

În timp ce fierbeți ravioli, topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu, amestecând des și răsucind oala pentru a asigura o gătire uniformă. După aproximativ 5 minute, untul va începe să facă spumă. Adăugați salvia tocată și amestecați des.

Pe fundul tigăii ar trebui să înceapă să se formeze pete maro-aurii, solide, de lapte. Continuați să amestecați pentru a fi sigur că acestea nu se lipesc și nu se ard. Când untul are o aromă de nucă și o culoare maro-aurie cu multe pete, mai exact după încă 2 minute, se ia de pe foc și se răcește timp de 3 minute.

Se toarnă încet bulionul și se amestecă des, deoarece untul va face spumă, până se încorporează complet. Repetați acest proces și cu smântâna groasă. Aveți grijă să nu vă stropiți!

După aceea, adăugați sucul de lămâie și parmezanul, amestecând până se combină complet. Se presară sare și piper după gust.

Puneți și ravioli. Apoi, decorați cu parmezan suplimentar și salvie prăjită, dacă doriți.

Tips & tricks

Gătirea untului la foc mediu este esențială, dar este la fel de important să urmăriți bulele și colorarea. Când încep să apară mici bule maronii pe fundul cratiței, acestea sunt substanțele solide din lapte ce se rumenesc și devin aurii delicioase.

De asemenea, răsuciți tigaia în timp ce gătiți untul pentru a vă asigura că se gătește uniform, evitând astfel să se ardă în vreo parte. Pare dificil, dar dacă gătiți la un foc mediu, atunci veți avea cele mai bune rezultate!