Ravioli cu sos cremos și ciuperci este o masă savuroasă, fină, cu aromă irezistibilă. O singură îmbucătură și nu veți mai găti ravioli în alt mod!
Ravioli cu sos și ciuperci este una dintre acele mese ușoare care are gustul preparatelor unui restaurant italian. Sosul cu ciuperci este indulgent și este făcut cu ingrediente sănătoase. Pastele ravioli sunt acoperite cu un sos cremos și parmezan, astfel că masa va fi sățioasă, deși nu conține carne.
Cei mai buni ravioli cu sos și ciuperci
- Nu gătiți prea mult ravioli - Acesta este un pas CHEIE! Gătirea excesivă va duce la un fel de mâncare moale care nu arată deloc bine. Așadar, gătiți ravioli cu brânză până când sunt al dente
- Tortellini funcționează la fel de bine în această rețetă, așa că dacă aveți in casă o pungă de tortellini, îi puteți folosi fără probleme
Rețeta de ravioli cu sos și ciuperci
Ingrediente
- 500 grame de ravioli
- 200 de grame de ciuperci - tăiate felii
- 3 căței de usturoi întregi - decojiți și tocați mărunt
- 3 linguri de unt
- 500 ml apă (sau supă de pui sau de legume)
- 240 grame de smântână de gătit
- 1 linguriță de mix de condimente italiene - sau ierburi de Provence
- sare și piper - după gust
Mod de preparare
Umpleți o oală mare cu apă, dați în fiert. Adăugați ravioli și fierbeți timp de 3 minute, apoi scurgeți apa și treceți pastele pe sub un jet de apă rece. Opțional: puneți o linguriță de ulei de măsline peste ravioli pentru a nu se lipi între ei.
Într-o tigaie mare, combinați untul, usturoiul și ciupercile și sotați-le la foc mediu timp de 3-4 minute până când ciupercile sunt moi.
Se adaugă apa/supa, se dă în fiert, apoi se adaugă smântâna. Se fierbe până când sosul se reduce la jumătate și devine cremos (aproximativ 5-7 minute).
Se adaugă ierburile uscate, sarea și piperul. Gustați, adăugați mai multă sare și piper dacă este necesar.
Se adaugă ravioli și se amestecă bine.
Dacă se dorește, se ornează cu parmezan proaspăt ras, pătrunjel sau cimbru și piper negru înainte de servire.
Variante
- Adăugați puține frunze proaspete de salvie sau rozmarin pentru a varia gustul
- Încercați să adăugați puțină brânză de capră, sau cremă de brânză pentru o notă catifelată
- Adăugați fulgi de ardei iute după ce adăugați untul, pentru o aromă picantă
- Serviți ravioli cu o salată simplă sau cu fasole verde sotată. Sosul este minunat așa ca niște paine cu usturoi ar fi tocmai bună pentru a inmuia in sos.
Cum se păstrează sosul pentru ravioli
Răciți sosul cu ciuperci și puneți-l într-un recipient pentru alimente. Adăugați un capac și păstrați la frigider până la 3 zile.
Rețineți că atunci când reîncălziți sosul, textura va fi ușor diferită. Totuși, va avea în continuare un gust minunat!