Ravioli cu sos cremos de spanac sunt ușor de gătit, sățioase și apreciate de toată familia. Dacă sunteți în căutarea unei rețete fără carne, aceaste paste sunt o alegere excelentă.

Ravioli cu sos cremos de spanac

Sosul clasic pentru paste poate deveni plictisitor după un timp. De aceea, noi vă propunem un sos cremos cu spanac, lapte de cocos și o mână de busuioc proaspăt. Bogat în fibre, fier, vitamina A și minerale, este o alternativă sănătoasă la sosul tradițional pentru paste.

Am folosit lapte de cocos, dar puteți folosi și lapte normal. Ajustați cantitatea de usturoi după gust.

Sosul se face foarte simplu, doar puneți toate ingredientele în blender și faceți un piure. Apoi, fierbeți pe aragaz timp de aproximativ 10 minute pentru a amesteca aromele și a îngroșa sosul.

Nucșoara și sucul proaspăt de lămâie vor scoate în evidență aroma spanacului proaspăt și a busuiocului. Ajustați cantitatea de sare și piper după gust chiar înainte de servire, dar luați în calcul faptul că brânza parmezan este deja destul de sărată.

Amidonul de porumb îngroașă sosul, iar laptele de cocos îi conferă o cremozitate uimitoare, așa cum ați găsi în mod normal într-un sos Alfredo.

Rețeta de ravioli cu sos cremos de spanac

Preparare 10 minute
Gătire 15 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1 pachet paste Ravioli
  • 100 de grame de spanac proaspăt
  • 10 grame busuioc proaspăt
  • 240 ml lapte de cocos
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de praf de ceapă
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • sare și piper după gust (aproximativ 1/2 linguriță fiecare)
  • nucșoară proaspăt măcinată (aproximativ 1/4 linguriță)

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele, în afară de paste, într-un blender.

Amestecați până când se obține o compoziție cât mai omogenă (vor mai rămâne mici bucăți de spanac, iar parmezanul va lăsa un aspect puțin aspru).

Turnați într-o cratiță medie.

Puneți cratița la foc mediu și dați-o în fiert. Gătiți 5 - 10 minute sau până când începe să se îngroașe puțin.

Gătiți ravioli în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.

Scurgeți și clătiți ravioli și așezați-i pe farfurie.

Acoperiți cu sosul de spanac, plus parmezan și busuioc proaspăt, dacă doriți.