Savurați delicioșii ravioli acoperiți cu un sos de vin alb cremos și aromat - o experiență culinară de neuitat!

Ravioli cu sos de vin alb - o experiență culinară de neuitat!

Sosul de vin alb, bogat și cremos, din această rețetă ușoară este un spectacol! Este gata în doar 20 de minute pentru un deliciu special în timpul săptămânii.

Aici transformăm complet ravioli cu brânză cumpărați din magazin într-un fel de mâncare gourmet care se prepară fără efort! Pastele sunt înăbușite într-un sos de vin, făcut cu ingrediente pe care probabil le aveți deja în bucătărie.

Este un sentiment atât de plăcut atunci când poți să pregătești acasă o masă demnă de meniul unui restaurant și îți impresionezi familia și prietenii, iar asta este exact ceea ce se va întâmpla atunci când servești acest sos cu parmezan, vin alb și mult usturoi. Este de-a dreptul de vis!

Ingredientele necesare

  • Ravioli - noi am ales un ravioli cu 4 brânzeturi, dar puteți folosi pastele preferate, inclusiv congelate
  • Unt și făină - pentru un roux rapid care va îngroșa sosul
  • Usturoi - dacă sunteți un iubitor al acestui ingredient, puteți adăuga chiar mai mult decât este în rețeta noastră
  • Vin alb sec - alegeți unul pe care v-ar face plăcere să îl beți, deoarece este ingredientul care dă finețe sosului
  • Smântână - foarte importantă pentru a obține acea consistență decadentă
  • Condimente italiene - un amestec aromat de ierburi uscate
  • Parmezan - întotdeauna radeți parmezanul singuri pentru prospețime și pentru un gust perfect
  • Pătrunjel proaspăt - pătrunjelul adaugă un plus de prospețime și contrast

Cum se prepară sosul de vin alb pentru ravioli

Fierbeți o oală cu apă cu puțină sare pentru paste. Pastele refrigerate nu au nevoie de prea mult timp pentru a se fierbe. Între timp, într-o tigaie, faceți un roux rapid cu untul și făina. Adăugați usturoiul, urmat de vin. Lăsați să fiarbă până când se reduce.

Adăugați smântână și amestecați. Se adaugă condimentele italiene și se fierbe până când sosul se îngroașă. Adăugați brânza parmezan, amestecați până la omogenizare și luați tigaia de pe foc.

Se presară pătrunjelul tocat și se asezonează generos cu sare și piper. Adăugați ravioli fierți și scurși, amestecați cu sosul și savurați!

Rețeta de ravioli cu sos de vin alb

Preparare 5 minute
Gătire 15 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 500 grame de ravioli cu brânză congelați
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de făină
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 120 ml de vin alb sec
  • 240 ml de smântână
  • 1/4 linguriță de condimente italiene sau ierburi de Provence
  • 50 de grame de brânză parmezan proaspăt rasă
  • 1-2 linguri de pătrunjel tocat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Fierbeți o oală cu apă cu puțină sare pentru ravioli. Încercați să programați ca pastele să fie gata în același timp cu sosul (pentru pregătirea sosului veți avea nevoie de 8-10 minute).

Atunci când pastele mai au aproximativ 10 minute să fie gata, adăugați untul într-o tigaie la foc mediu. După ce se topește, presărați făina și gătiți-o timp de aproximativ 1-2 minute, amestecând destul de des. Lăsați rouxul să devină ușor auriu, dar nu prea închis.

Adăugați usturoiul, urmat de vin. Se lasă să fiarba până când se reduce la jumătate (acest lucru se va întâmpla destul de repede, așa că stați cu ochii pe el).

Adăugați smântâna și apoi adăugați condimentele italiene. Gătiți câteva minute până când sosul se îngroașă.

Adăugați brânza parmezan și luați tigaia de pe foc.

Se presară pătrunjelul și se asezonează cu sare și piper, după gust.

Adăugați ravioli scurși în tigaie și amestecați până când sunt acoperiți (dacă sosul s-a îngroșat prea mult, adăugați o lingură din apa fierbinte în care ați gătit pastele). Serviți imediat.

Tips & tricks

  • Noi am folosit un pinot grigio pentru această rețetă. Alte vinuri albe seci, cum ar fi sauvignon blanc sau chiar chardonnay, vor merge la fel de bine. Important este să folosiți un vin pe care chiar l-ați bea, deoarece gustul se simte în sos.
  • În general, nu recomandăm înlocuirea smântânii cu o alternativă mai puțin grasă în sosuri ca acesta. S-ar putea să nu se îngroașe la fel și va fi nevoie să adăugați mai multă făină.
  • Radeți întotdeauna parmezanul acasă, nu cumpărați brâză deja mărunțită pentru că nu este nici pe departe la fel de proaspătă sau de bună calitate și nu se va încorpora bine în sos.
  • Nu ezitați să înlocuiți ravioli cu tortellini! Acest sos ar merge foarte bine cu orice paste, de fapt.
  • Încercați să înlocuiți condimentele italiene cu ierburi de Provence sau puteți folosi ierburi proaspete tocate, dacă aveți prin casă. Ceapă verde și oregano sunt opțiuni bune!

Cum se păstrează pastele ravioli cu sos de vin alb

Ținând cont de faptul că ravioli pot absorbi sosul, vă recomandăm să consumați acest preparat în câteva zile. Păstrați-l într-un recipient etanș în frigider.

Reîncălziți încet, la foc mic, pe aragaz, pentru ca sosul să nu se separe. Ați putea încerca să-l încălziți la microunde, dar folosiți intervale de 30 de secunde pentru a nu se găti prea tare.