Ravioli cu sos de lămâie, unt și busuioc - această rețetă proaspătă și gustoasă se prepară în mai puțin de 30 de minute și este întotdeauna un succes!
Nu am făcut ravioli de la zero pentru că am vrut o rețetă rapidă și ușoară, dar dacă ai timp, poți face ravioli de casă. În orice caz, odată ce turnați sosul peste paste, oricum vor avea un gust delicios. Sosul este vedeta în acest fel de mâncare!
Rețeta de ravioli cu sos de lămâie, unt și busuioc
Ingrediente
- 600 de grame de ravioli
- 100 de grame de unt
- 1 lingură de ceapă verde tocată mărunt
- 1 linguriță de coajă de lămâie
- 1 linguriță de usturoi, tocat mărunt
- 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
- 2 linguri de busuioc tocat
- Sare și piper negru după gust
- 300 grame de parmezan ras pentru garnitură
- busuioc suplimentar pentru garnitură, opțional
Mod de preparare
Dați o oală mare cu apă în fiert. Adăugați un vârf de cuțit de sare și gătiți ravioli conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți și puneți deoparte.
În timp ce se fierb ravioli, preparați sosul de lămâie. Într-o cratiță mică, topiți untul la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți-o până se înmoaie, aproximativ două minute. Adăugați coaja de lămâie, sucul de lămâie, usturoiul și busuiocul. Gătiți pentru încă 2 minute. Se condimentează cu sare și piper, după gust.
Puneți ravioli într-un bol. Turnați sosul de lămâie peste ravioli și amestecați ușor pentru a se combina. Se ornează cu parmezan și busuioc suplimentar, dacă se dorește. Serviți imediat.