Daca iti place gustul dovleacului, vei iubi acest risotto cremos.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 2 cani dovleac, cubulete
- 2 linguri unt
- 1/2 ceapa, tocata
- 1 cana risotto
- 1/3 ceasca de vin alb sec
- 5 cani supa de pui fierbinte
- 1/4 cana parmezan ras
- sare si piper negru, dupa gust
Mod de preparare
1. Se pun cuburile de dovleac intr-o cratita. Se adauga apa, se acopera si se da in fiert la foc mediu. Se lasa sa fiarba pana cand dovleacul este fraged, 10 pana la 15 minute, apoi se scurge si se paseaza intr-un castron cu furculita.2. Se topeste untul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga ceapa si se gateste, amestecand timp de 2 minute pana cand ceapa incepe sa se inmoaie, apoi se adauga orezul. Se lasa pe foc, amestecand, timp de aproximativ 5 minute.
3. Se toarna vinul alb si se gateste, amestecand constant, pana cand se evapora. Se adauga dovleacul pasat si 1/3 din supa de pui fierbinte si se reduce caldura la mediu. Se gateste, amestecand, pana cand supa de pui este absorbita, timp de 5-7 minute. Se adauga jumatate din supa de pui ramasa si se amesteca continuu, pana cand acesta este absorbita. In cele din urma, se toarna restul de supa si se amesteca pana cand orezul capata o consistenta cremoasa. Se adauga branza de parmezan si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.