Aceasta reteta rapida de risotto vegetarian o poti prepara atunci cand vrei sa economisesti timp.

Risotto Cu Fasole Verde Si Ricotta
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 50g ceapa maruntita
  • 150g orez
  • 100g fasole verde - conserva
  • unt
  • 1 catel de usturoi
  • vin alb
  • 300ml supa de legume
  • 100g ricotta
  • 1/2 lamaie - coaja si sucul
  • parmezan

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa tocata si se caleste timp de 10 minute. Se adauga usturoiul si se fierbe timp de un minut, apoi se adauga orezul.

2. Se adauga vinul alb, se fierbe timp de 2 minute sau pana cand tot lichidul a fost absorbit, apoi se adauga supa de legme, purin cate putin, amestecand tot timpul, pana cand boabele sunt fragede.

3. Intre timp, se pune o oala cu apa la fiert si se fierbe fasolea timp de 3 minute sau pana cand se inmoaie. Se scurge.

4. Cand orezul este fiert, se adauga fasolea, ricotta, coaja de lamaie si restul de unt. Se asezoneaza si se serveste cu lamaie soarsa si parmezan ras.