Pentru acest salam de biscuiți nu ai nevoie decât de 6 ingrediente și 10 minute pentru a-l pregăti. Este un desert crocant, cu aroma bogată, pe care îl poți servi cu cafea.

Salam de biscuiți, rețeta simplă și rapidă a unui desert unic

Salamul de biscuiți este un desert crocant cu ciocolată, cu aroma bogată, pe care îl puteți servi cu cafea. Nu aveți nevoie decât de 6 ingrediente și 10 minute pentru a-l pregăti.

Mai mult, nu necesită coacere, așa că este perfect pentru mesele de sărbători, mai ales că poate fi pregătit înainte.

Se numește „salam” deoarece desertul seamănă cu salamul, mai ales atunci când este feliat.

Feliile de salam de biscuiți sunt la fel ca prăjiturile de ciocolată. Numai că nu trebuie să le coaceți. Poate fi păstrat în congelator pentru o perioadă lungă de timp, așa că este adesea făcut în cantități mai mari înainte de sărbători.

Există și varianta de salam de biscuiți de post, fară unt și lapte.

Ce este salamul de biscuiți

Salamul de biscuiți este un desert de origine italiană și portugheză făcut din cacao, biscuiți mărunțiți, unt, ouă și uneori alcool, cum ar fi vin de porto sau rom.

Desertul a devenit popular în toată Europa și în alte părți ale lumii, pierzând adesea alcoolul din lista de ingrediente.

De ce să alegi această rețetă de salam de biscuiți

Acest salam de biscuiți:

  • Este un desert rapid, fără coacere
  • Nu conține ciocolată neagră, aveți nevoie doar de cacao
  • Este un desert crocant datorită nucilor, moale datorită biscuiților și foarte aromat
  • Este perfect pentru copii
  • Are doar 6 ingrediente și este gata în numai 10 minute

Pentru a face acest salam de biscuiți veti avea nevoie de orice fel de biscuiți digestivi, pudră de cacao îndulcită de bună calitate, zahăr, unt, nuci la alegere.

Realizarea acestei rețete este foarte rapidă și simplă. Mai întâi faceți un sos de ciocolată din unt, pudră de cacao și zahăr. Adăugați biscuiți zdrobiți, nuci și fructe uscate în acest sos. Se frământă amestecul și se rulează sub forma unui salam.

Rulați strâns în hârtie de copt și lăsați-l la congelat timp de 2 ore. Tăiați și serviți. Doar 10 minute durează prepararea!

Păstrați rulourile într-un recipient ermetic. Este de preferat să fie ținute la frigider pentru a rămâne proaspete și se servesc pe post de desert sau gustare la cafea.

Salam de biscuiți vs. alte deserturi

Amestecare ingredientelor în salamul de biscuiți
Amestecare ingredientelor în salamul de biscuiți

Aceasta este o rețetă clasică de salam de biscuiți.

Există, de asemenea, o versiune italiană, una portugheză și alte câteva variante ale rețetei. Alte versiuni sunt făcute cu adăugarea de diferite ingrediente, cum ar fi ouă, lapte condensat, lichior și/sau fructe confiate.

Cum se prepară salamul de biscuiți - rețeta pas cu pas

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 350 de grame de biscuiți digestivi zdrobiți (în jur de 20-25 biscuiți)
  • 120 grame migdale sau fistic sau alune sau nuci, tocate
  • 120 grame stafide
  • 150 grame unt nesărat
  • 100 de grame de zahăr
  • 60 ml lapte
  • 50 grame cacao pudră

Mod de preparare

  1. Puneți în jur de 20 de biscuiți digestivi într-un bol.
  2. Zdrobiți grosier biscuiții și combinați cu migdalele și stafidele mărunțite. Puteti zdrobi biscuiți într-un robot de bucătărie, cu sucitorul sau cu mainile. Nu îi mărunțiți prea mult.
  3. Apoi topiți untul nesărat într-o cratiță.
  4. Adăugați zahărul și amestecați bine.
  5. Adăugați lapte și pudră de cacao îndulcită.
  6. Folosind un tel, amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă.
  7. Încorporați amestecul de biscuiți în sosul de ciocolată.
  8. Cât timp amestecul este încă cald, frământați și modelați sub forma unui buștean. Rulați în hârtie de copt și lăsați-l la congelator timp de 2 ore.
  9. Pentru servire, tăiați salamul de biscuiți în felii de 0,5 cm grosime.
  10. Se păstrează la frigider până la o săptămână sau se poate congela până la 3 luni.

Trucuri pentru cel mai bun salam de bicuiți

  • În timp ce faceți sosul de ciocolată, dacă consistența este foarte groasă, adăugați câteva linguri de lapte și amestecați bine.
  • Puteți să folosiți aroma preferată, cum ar fi vanilie sau mentă, în timp ce faceți sosul.
  • Adăugați 1 linguriță de cafea în sos pentru a scoate în evidență aroma de ciocolată.
  • Puteți dubla cantitățile.

Care biscuiți sunt cei mai buni pentru salamul de biscuiți

În timp ce, în mod traditional, biscuiții amaretti sunt folosiți pentru salamul de biscuiți, puteți folosi cu ușurință orice fel de biscuiți digestivi. Nu folosiți cookie-uri moi pentru această rețetă.

Ce alte ingrediente mai putem adăuga în această rețetă

Pe lângă biscuiți, puteți să adăugați o cantitate bună de nuci și fructe uscate. De data aceasta am folosit migdale și stafide.

Puteți adăuga, de asemenea, alune de pădure, merișoare uscate etc. Nucile dau o textură crocantă minunată, iar fructele uscate adaugă o aromă delicată.