Salamul de biscuiți este unul dintre deserturile care ne aduc aminte cel mai tare de copilărie. Îl făceau mamele și bunicile noastre și era un desert rapid și gustos, de care nu ne-am fi săturat niciodată.

Salam de biscuiți - de post

Există multe feluri de a face salam de biscuiți, dar astăzi vorbim despre o rețetă de post, de care vă puteți bucura în această perioadă. Aveți nevoie de puține ingrediente și veți obține un desert ușor, rapid, dar pe placul tuturor.

Puteți folosi nucă de cocos sau nucă măcinată pentru decor, iar în compoziție puteți adăuga rahat tăiat cubulețe și omite stafidele, dacă nu vă plac. Totul ține de preferințe și de gusturile și imaginația fiecăruia.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g biscuiți Petit Beurre
  • 100 g stafide/ rahat
  • 50 g cacao
  • 100 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 2 linguri nucă de cocos

Mod de preparare

Rupeți biscuiții cu mâna, în bucățele mici. Puneți apa într-un vas pe foc, adăugați zahărul, uleiul, esența de rom și amestecați până când zahărul s-a topit.

Adăugați cacaoa și omogenizați. Opriți focul când începe să fiarbă. Adăugați stafidele și lăsați amestecul să se răcească puțin.

Turnați amestecul peste biscuiți, amestecând bine, astfel încât biscuiții să fie acoperiți.

Întindeți folie de plastic pe masă și presărați nucă de cocos. Puneți jumătate din compoziție, dați-i formă cu mâna, apoi înfășurați folia astfel încât să obțineți un rulou. Dacă vreți ca salamul de biscuiți să vă iasă dreptunghiular, puneți compoziția într-o tavă de chec.

Lăsați salamul de biscuiți să se întărească și să capete formă pentru o oră. Biscuiții vor absorbi lichidul și vor deveni foarte fragezi.

Poftă bună!