Un fel de mancare sanatoasa din sfecla rosie, cu cartofi si ceapa care merge cu aproape orice.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 500g sfecla
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingura de zahar brun
- 400g cartofi
- 1 ceapa rosie
- 1 lamaie - coaja si sucul
- 1 lingurita otet
- 50g stafide
- patrunjel
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se pune intr-o tava sfecla rosie, taiata cubulete, si se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline, chimen si 1 lingura de zahar brun. Se asezoneaza, apoi se prajesc timp de 35-40 de minute pana cand se inmoaie si se caramelizeaza. Se pune deoparte sa se raceasca.2. Intre timp, se pune o oala de apa pe foc, apoi se fierb cartofii timp de 12 minute sau pana cand se inmoaie. Se scurg si se racesc.
3. Se pune ceapa, taiata bucatele, intr-un castron si se acopera cu apa fierbinte, apoi se inmoaie timp de 2 minute. Se scurge, apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu un varf de cutit de sare si sucul de lamaie. Se laa deoparte timp de 20 de minute.
4. Se scurge lichidul din ceapa intr-un borcan mic, apoi se adauga otetul, putin zahar si cele 2 linguri ramase din uleiul de masline. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se asezoneaza bine.
5. Se oune sfecla, racita, si cartofii intr-un castron mare, se adauga sosul, apoi se amesteca cu ceapa, coaja de lamaie, stafidele si patrunjelul, apoi se serveste.