Salata de cartofi cu porumb este gustoasă, hrănitoare și mai sănătoasă decât alte variante, deoarece nu conține maioneză.

Salată de cartofi cu porumb

Salata de cartofi cu porumb nu conține maioneză, ci un dressing delicios făcut cu ulei de măsline, muștar Dijon, miere de albine, oțet și câteva condimente. O porție din acest preparat are doar 200 de calorii.

Alte avantaje pe care le are această salată sunt faptul că nu conține gluten și că poate fi consumată și de persoanele vegetariene sau vegane, simplă sau lângă o salată de varză sau de crudități. Altfel, preparatul este perfect ca garnitură lângă orice tip de carne, servit cald, rece sau la temperatura camerei.

Secretul acestei salate de cartofi cu porumb, fără maioneză, este să lăsați cartofii să se usuce puțin după ce îi scurgeți. Dacă au apă în exces, aceștia nu pot absorbi dressingul aromat. În plus, atunci când sunt uscați, cartofii amestecați cu dressingul dau o textură cremoasă preparatului.

Modul de pregătire este cât se poate de simplu și rapid, astfel că salata poate fi pregătită și seara, după o zi de muncă obositoare, dacă preferați o cină sățioasă, delicioasă, hrănitoare, care să nu conțină carne.

Cum se prepară salata de cartofi cu porumb

Preparare 10 minute
Gătire 15 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 900 de grame de cartofi, tăiați cubulețe
  • Două tulpini de țelină, tăiate cubulețe
  • 160 de grame de porumb la conservă 
  • O ceapă verde, tocată mărunt
  • 5 grame de busuioc tocat
  • O lingură de mărar tocat

Ingrediente pentru dressing

  • 60 de mililitri de ulei de măsline extravirgin sau de ulei de avocado
  • Două linguri de oțet de vin alb
  • O linguriță și jumătate de muștar Dijon
  • O lingură de miere de albine
  • Un cățel de usturoi, tocat mărunt
  • O jumătate de linguriță de sare
  • O jumătate de linguriță de piper

Mod de preparare

Mai întâi, pregătiți legumele. Tăiați în cubulețe cartofii și tulpinile de țelină și tocați mărunt ceapa verde, busuiocul și mărarul. Apoi, puneți la fiert o oală mare cu apă. Când apa începe să fiarbă, adăugați cartofii, acoperiți vasul cu un capac și lăsați pe foc pentru aproximativ zece minute sau până când cubulețele de cartofi sunt moi.

După aceea, scurgeți cartofii, dar și porumbul din conservă. Lăsați cartofii puțin deoparte. Când cartofii încep să pară „uscați”, puneți-i într-un castron mare.

Separat, într-un bol, amestecați toate ingredientele pentru dressing. Apoi, turnați dressingul peste cartofi cât timp aceștia sunt calzi. Adăugați ceapa verde și țelina și amestecați. La final, chiar înainte de servire, adăugați și busuiocul și mărarul. Puteți servi salata caldă, rece sau la temperatura camerei.

Cu ce se poate servi salata de cartofi cu porumb

Fie că este vorba despre o zi obișnuită în care apare pofta de ceva bun, consistent și ușor, fie că este vorba despre o petrecere dată acasă, salata de cartofi cu porumb se potrivește de minune. Preparatul este gustos, hrănitor și sățios și poate fi servit lângă multe feluri de mâncare.

De exemplu, salata de cartofi cu porumb poate fi servită rece, lângă:

  • burgeri;
  • pui la cuptor, prăjit sau la grătar;
  • friptură de porc sau vită;
  • coaste la grătar;
  • orice tip de pește la grătar;
  • dar și lângă o salată de varză pregătită cu maioneză sau vinegretă.

Calorii și valori nutriționale

O porție de salată de cartofi cu porumb are 200 calorii.

  • Calorii

    200kcal

  • Proteine

    5g

  • Carbohidrați

    28g

  • Zaharuri

    4g

  • Fibre

    5g

  • Grăsimi

    9g

  • Grăsimi saturate

    1g

  • Sodiu

    240mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.