Atunci când ai poftă de icre, dar se întâmplă să ții post sau vrei o variantă vegetariană pentru salata de icre, această rețetă de icre de soia este perfectă. Se fac ușor, exact ca salata de icre obișnuită și nu trebuie să așteptați dezlegare ca să vă puteți bucura de o felie de pâine cu icre, fie ele și vegetale. 

Salată de icre de soia (icre false)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 250 g soia
  • 250 ml ulei
  • 1 ceapă mică
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare

Puneți boabele de soia la hidratat în apă rece și lăsați-le câteva ore sau ideal peste noapte.

Scurgeți apa și fierbeți-le ca pe fasole, în apă cu sare, până când s-au înmuiat. Scurgeți apa, dar păstrați o cană în cazul în care trebuie să le mai diluați.

Puneți soia în blender și mixați până când obțineți o pastă. Începeți să adăugați uleiul treptat, ca la maioneză, mixând încontinuu. Când ați terminat de încorporat uleiul, asezonați cu sare și piper, puneți zeama de lămâie și ceapa tocată mărunt și mai amestecați cât să se încorporeze.

Serviți icrele de soia cu pâine prăjită. Poftă bună!