O salată de pui este o idee excelentă dacă vă doriți o masă ușoară, dar consistentă, în același timp. Rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este una puțin atipică, dar foarte gustoasă, datorită combinației de arome și texturi: carne de pui, măr verde, caju și verdețuri.

Salata de pui se face foarte repede și, dacă aveți la îndemână carne de pui fiartă sau pe grătar, rămasă de la masa precedentă, salata cu pui este o idee excelentă de a folosi bucățile de carne rămase, pentru o nouă masă. 

Salata de pui se face foarte repede, mai ales dacă aveți deja carnea pregătită. Tot ce trebuie să faceți este să mărunțiți restul ingredientelor și să le amestecați. Este o idee excelentă pentru o cină ușoară și poate fi servită simplă sau cu pâine prăjită. 

Salată de pui cu mere și caju
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 bucăți de piept de pui
  • 1/2 lămâie
  • 1 lingură oțet din vin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 mere verzi
  • o mână de caju
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Curățați pieptul de pui de oase și piele. Tăiați-l file și pregătiți-l pe grill sau pe grătar. După ce s-a răcit, îl puteți tăia fâșii sau cubulețe.

Faceți un dressing din: sucul de la lămâie, oțet, zahăr, ulei, sare, piper și amestecați până când zahărul s-a dizolvat.

Tocați ceapa verde și tăiați merele cubulețe. Amestecați toate ingredientele și turnați dressing-ul deasupra. Serviți cu busuioc proaspăt deasupra.

Poftă bună!