Mancaruri Cu Carne De Pui

Tocăniță de pui cu cartofi și măsline

Tocănița de pui cu cartofi și măsline este un preparat gustos, cu pui fraged și cartofi tăiați gros, în sos de roșii cu măsline și condimente grecești parfumate.

Ficăței lionezi

Ficățeii sunt o sursă importantă de proteine și fier și nu trebuie să lipsească din alimentație, într-un regim de viață echilibrat. Fie că alegeți să îi gătiți înăbușiți, la grătar sau la cuptor, există o mulțime de rețete care să îi pună în valoare și să le scoată în evidență gustul și proprietățile.  Astăzi vă propunem o rețetă de ficăței inspirată din bucătăria franceză, cu ceapă și vin alb, rumeniți la cuptor, foarte simplu de făcut. 

Chifteluțe de pui cu dovlecel

Chifteluțele sunt o idee rapidă și delicioasă de mâncare, atunci când aveți la îndemână carne tocată. Puteți folosi orice fel de carne pentru a le prepara și chiar combina mai multe tipuri de carne cu legume.  Astăzi vă propunem o rețetă de chifteluțe cu pui și dovlecel, pufoase și aerate, delicioase pentru orice masă și potrivite chiar și pentru un platou cu aperitive. 

Pate de ficat de pui făcut în casă

Pateul poate fi un produs de care mulți se feresc, din cauza aditivilor și conservanților. Este greu să găsești în comerț un pateu cu conținut mare de ficat și cu o etichetă cât mai curată, așa că cea mai sigură variantă rămâne cea de pateu făcut în casă. Mai ales dacă vreți să îl introduceți în alimentația copiilor, pateul de pui, porc, vită, rață etc se poate face în casă, foarte simplu, iar avantajul este că știți exact ce ați pus în el.

Ostropel din aripioare de pui

Ostropelul este un fel de mâncare tradițional, delicios și care ne aduce aminte de copilărie, de gustul mâncării pe care o preparau bunicile noastre. Combinația de carne de pui cu sos de roșii, usturoi și mămăligă este delicioasă și potrivită pentru o cină în familie sau un prânz delicios. Puteți face ostropel din orice parte a puiului: piept, pulpe, mai multe bucăți combinate, dar astăzi vă propunem o rețetă de ostropel din aripioare de pui, o rețetă ușoară și care se prepară foarte repede. 

Aripioare de pui în stil marocan, cu sos de iaurt

Aripioarele de pui pot fi gătite într-o mulțime de feluri și sunt delicioase oricum, datorită cantității mari de grăsime pe care o conțin. Este drept că nu sunt tocmai prietenoase cu silueta, dar, dacă le combinăm cu salată sau cu un sos ușor, pot fi savurate fără probleme.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de aripioare în stil marocan, condimentate și rumenite la cuptor. Le puteți face și pe grătar și, de asemenea, puteți renunța la anumite condimente dacă nu vă plac. 

Piept de pui caprese

Fiecare bucătărie internațională are numeroase feluri de a prepara și servi carnea, fie ea de pui, vită sau porc. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este inspirată din bucătăria italiană și este o modalitate simplă și delicioasă de a găti pieptul de pui.  Puiul caprese nu este altceva decât piept de pui cu mozzarella, roșii și busuioc, aceleași ingrediente pe care le regăsim și în salata caprese.

Pui Tikka Masala cu orez

Atunci când vine vorba despre rețete exotice cu carne de pui, Tikka Masala este un fel de mâncare pe care nu trebuie să îl ratați. O combinație de carne de pui, sos cremos și condimente parfumate, servit cu orez fiert, simplu, pentru un gust echilibrat.  Ingredientul-cheie din această rețetă este garam masala, un condiment destul de rar întâlnit, dar care dă farmec mâncării.

Pulpe de pui cu smântână și ciuperci

Nimic nu se compară cu un sos cremos și delicios de ciuperci cu smântână. O combinație de arome și texturi potrivită pentru aproape orice fel de carne, de la cea de pui până la vită și porc. Astăzi vă propunem o rețetă de pulpe de pui cu smântână și ciuperci, potrivită pentru o cină în familie sau un prânz delicios. Puteți servi preparatul simplu sau cu mămăligă, sau orice altă garnitură vă place. 

Șnițel de pui în crustă de semințe

Dacă v-ați plictisit de șnițelul de pui clasic, în crustă de pesmet, astăzi vă propunem o rețetă puțin altfel. Șnițel de pui în crustă de semințe, crocantă, delicioasă și foarte aspectuoasă. Puteți folosi orice semințe vă plac sau chiar un mix de semințe pe care în găsiți în magazine, gata preparat. 

Pui marinat în stil grecesc

Un pui întreg, pregătit la grătar, la cuptor sau la rotisor, este o masă excelentă pentru întreaga familie, de la mic la mare. Dacă îi alăturăm o garnitură sau o salată preferată, obținem un fel de mâncare delicios, potrivit pentru orice ocazie.  Rețeta de pui marinat pe care v-o propunem astăzi este inspirată din bucătăria grecească. Carnea de pui este aromatizată cu ulei de măsline, lămâie, usturoi, oregano și poate fi pregătită la cuptor, pe grill sau pe grătar. 

Salată cu pui și papaya

Orice salată poate fi transformată într-una atipică, dacă îi adăugăm un ingredient inedit. De exemplu, un fruct dulce sau acrișor poate fi elementul surpriză în orice salată banală, care să îi schimbe total gustul și să vă trimită cu gândul la un preparat exotic. 

Ciulama din pipote și inimi de pui

Ciulamaua este o mâncare românească tradițională, pe care orice gospodină știe să o facă. Fie că este vorba despre ciulama de ciuperci, de pui sau din altă carne/ legume, ciulamaua este un fel de mâncare care se potrivește perfect alături de o mămăligă fierbinte. Sosul cremos de smântână o face să fie o alegere delicioasă pentru orice masă și orice ocazie. 

Piept de pui acordeon în crustă de pesmet

Dacă v-ați plictisit de modalitatea clasică de a găti și savura pieptul de pui, vă propunem o rețetă care nu are cum să nu vă placă. Piept de pui acordeon, în crustă de pesmet cu parmezan, crocant, delicios și extrem de arătos. Se face la fel de simplu ca șnițelul și poate fi savurat alături de piure, cartofi prăjiți sau orice garnitură vă place. 

Piept de pui cu sos de parmezan și ciuperci

Pieptul de pui poate fi o carne fadă și fără gust, dacă nu este gătită corespunzător. Și asta pentru că are tendința de a se usca și de a deveni banală, dacă nu este gătită cum trebuie sau dacă nu i se alătură un sos care să o pună în valoare.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una care scoate din anonimat orice bucată de carne, nu numai pe cea de pui. O friptură cu ciuperci și sos de parmezan, cremos și delicios, ușor de făcut. 

Pui întreg crocant, la cuptor

Nimic nu se compară cu o friptură de pui la cuptor, crocantă, fragedă, suculentă și aromată în același timp. Iar un pui întreg, rumenit în cuptor, este o idee excelentă de masă pentru întreaga familie, mai ales într-o zi de weekend, dar nu numai atunci. Secretul puiului perfect crocant și rumenit constă în berea neagră și sosul de soia, care îi vor da o culoare perfectă și o textură rumenită. 

Pui Marengo

Rețeta de pui Marengo este una foarte veche și datează aproximativ de la 1800. Se spune că a fost inventată de bucătarul lui Napoleon, după o bătălie. Conducătorului îi era foame și bucătarul a trebuit să inventeze rapid ceva, cu ingredientele pe care le avea la îndemână.  Rețeta a avut atât de mult succes încât a devenit celebră în Franța și mai apoi în toată lumea. Se face foarte ușor și este o idee excelentă pentru prânz sau cină.

Piept de pui cu sos de lămâie și usturoi

Pieptul de pui poate fi o carne dificil de gătit, în sensul că devine fadă, uscată și fără gust dacă nu este gătită cum trebuie. Cea mai sigură alegere pentru a face dintr-o friptură de pui una perfectă este să îi alăturați un sos delicios, care să îi dea aromă și textură. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și puteți înlocui pieptul de pui cu pulpe sau orice altă carne vă place. Trebuie să țineți cont de timpul de gătire al fiecărui tip de carne în parte. 

Paste cu piept de pui și sos de vin rose

Pastele cu un sos cremos și, eventual, câteva bucățele de carne, se potrivesc perfect pentru orice masă și orice ocazie. Atunci când vreți să preparați ceva rapid, delicios și sățios, o porție de paste vă poate scoate din încurcătură. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de penne (sau orice fel de paste vă plac) cu piept de pui și sos cremos de vin rose. Simple, rapide și deliciose. 

Pachețele de primăvară cu piept de pui

Pachețelele de primăvară sunt o alegere delicioasă, fie că alegeți să le preparați cu legume sau cu carne. Un preparat împrumutat din bucătăria asiatică, care a devenit foarte popular și în bucătăria de la noi. Astăzi vă propunem o rețetă de pachețele de primăvară cu piept de pui și legume, delicioase și rapide, pe care le puteți prepara pentru o cină rapidă.

Piept de pui la cuptor, în crustă de Cajun

O porție de friptură de pui, rumenită în cuptor, fragedă și suculentă este oricând o idee binevenită. Iar dacă vă place carnea condimentată, trebuie să încercați această rețetă! Cajun este denumirea pentru un amestec de șapte condimente pe care îl puteți găsi ca atare, în supermarketuri, sau îl puteți face voi, acasă, din condimente individuale. Amestecați cantități egale din fiecare condiment și păstrați amestecul într-un recipient închis. Folosiți atunci când aveți nevoie, cât aveți nevoie. 

Supă mexicană de pui

Supa de pui este un remediu internațional pentru răceală, în orice bucătărie a lumii ne-am duce. E drept că diferă modul de preparare, ingredientele și aroma, de la o bucătărie internațională la alta.  Astăzi vă propunem o altfel de supă de pui, în stil mexican, delicioasă și aromată. Gustul și modul de preparare diferă de supa cu care noi suntem obișnuiți, dar dacă vă plac preparatele exotice, merită să o încercați. Este o supă care se servește cu avocado și tortilla, simplă dar sofisticată în același timp. 

Supă grecească de pui cu lămâie

Există multe feluri de a face supă de pui, iar una dintre cele mai gustoase rețete este cea de supă de pui cu lămâie și ou, după rețeta grecească. Este diferită de ce știm noi sub denumirea de supă a la grec, pentru că nu conține deloc smântână.  Supa de pui cu lămâie este excelentă, mai ales în sezonul rece, pentru că vă ajută să țineți la distanță răceala și este un remediu natural menaipomenit împotriva acesteia. 

Aripioare cu sos dulce-acrișor și portocale

O porție de aripioare crocante, rumenite la cuptor și aromate cu un sos dulce-acrișor este o idee excelentă pentru o cină cu prietenii sau atunci când aveți musafiri. Este genul acela de mâncare fără pretenții, pe care o puteți savura cu mâna, pentru a vă bucura din plin de aromele ei. Astăzi vă propunem o rețetă de aripioare cu sos dulce-acrișor și felii de portocală. Puteți prepara aripioarele în friteuză, prăjite în ulei sau la cuptor, pentru o variantă mai light a preparatului. 

Pollo parmigiana - șnițel de pui cu sos de roșii și mozzarella

V-ați gândit vreodată că puteți transforma un banal șnițel de pui într-un preparat complet nou și original? Exact despre asta este vorba în rețeta pe care v-o propunem astăzi.  Pollo parmigiana sau pollo alla parmigiana este o rețetă tipic italiană, de piept de pui în sos de roșii, gratinat cu mozzarella la cuptor. Carnea de pui se gătește exact ca șnițelul, înainte de a fi dată la cuptor. De obicei se servește cu paste fierte, dar puteți alătura orice altă garnitură. 

Tocăniță Nicoise din pulpe de pui

O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii. Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, la cuptor

Șnițelul de pui este una dintre cele mai populare rețete cu piept de pui și poate fi gătit în mai multe feluri, în funcție de bucătărie și de gusturi. Astăzi vă propunem o rețetă de piept de pui învelit în crustă de fulgi de porumb, crocant și aromat. Rumenită la cuptor, carnea de pui va rămâne fragedă și suculentă și nu va fi îmbibată de ulei, ca atunci când este prăjită. Puteți face această rețetă pentru prânz sau cină, dar este ideală și de luat la pachet, pentru că este la fel de bun și rece. Puteți servi pieptul de pui în crustă de fulgi de porumb cu cartofi, piure, orez sau orice altă garnitură vă place sau cu salată. 

Involtini de pui - rulouri de pui cu prosciutto și busuioc

Pieptul de pui este o carne foarte versatilă și ofertantă. Iar atunci când v-ați plictisit de fripturi, grătar, șnițele etc, puteți încerca să umpleți pieptul de pui sau să îl faceți ruladă. Există atât de multe modalități de a mânca de fiecare dată un preparat diferit, încât nu ai cum să te plictisești de ele. Astăzi vă propunem o rețetă de involtini de pui sau, altfel spus, rulouri de pui cu prosciutto și busuioc, rumenite în tigaie și coapte în sos de roșii. Se fac ușor și sunt excelente alături de o porție de orez sau piure. 

Piept de pui cu sos de ardei copt

Un sos bun pune în valoare orice bucată de carne, o ajută să fie fragedă și suculentă și să nu se usuce în timpul gătirii, aceasta fiind o problemă des întâlnită, mai ales dacă vorbim despre carnea de pui. Pieptul, în special, are tendința să se usuce dacă nu este gătit cum trebuie, așa că această rețetă de sos de ardei copt vă salvează din situația neplăcută. Ardeiul copt îi dă o savoare aparte cărnii și gusturile se combină perfect, mai ales dacă vorbim despre ardei proaspăt copt, și nu de la congelator. Veți obține un sos delicios, numai bun de înmuiat cu pâine proaspătă în el. 

Mâncare de gutui cu carne de pui

Gutuile, cele mai parfumate și mai aromate fructe ale toamnei, pot fi transformate atât în deserturi, cât și în feluri principale de mâncare. Dacă sunteți adeptul combinațiilor de gust dulce cu acrișor, atunci trebuie să încercați această rețetă de mâncare de gutui cu carne de pui. Mâncarea de gutui cu pui este o alegerea îndrăzneață și foarte originală. Nu este potrivită pentru toate gusturile, dar cei cărora le plac combinațiile dulci-acrișoare, o vor adora. Folosiți curcuma, curry sau șofran pentru a da o culoare deosebită preparatului. 

Pui Backhendl - pui pane în stil vienez

Bucătăria austriacă este foarte bogată în preparate de tip pane. Să ne gândim numai la șnițelul vienez, devenit celebru în toată lumea. Dar nu numai pieptul de pui sau mușchiul de vită sau de porc pot fi gătite pane, ci și bucățile întregi de carne de pui, cum este și rețeta pe care v-o propunem astăzi.  Puiul Backhendl nu este altceva decât pui pane, prăjit. Puteți prăji o jumătate de pui odată sau pe bucăți, depinde de dimensiunea puiului și de preferințele voastre. Puteți pregăti pui Backhendl pentru orice masă și orice ocazie, alături de o porție de cartofi și un sos de usturoi. 

Friptură de pui la ceaun

Există câteva mâncăruri care ne trimit, inevitabil, cu gândul la copilărie sau la gospodăria bunicilor. Una dintre acele mâncăruri este puiul rumenit la ceaun, pe foc de lemne, servit cu mămăligă și mujdei de usturoi.  Puteți recrea gustul acela și pe aragaz, folosind un vas din fontă sau, în orice caz, cu pereții mai groși. Secretul unei fripturi delicioase constă în două ingrediente: carne de pui de țară și untura în care va fi prăjită. Dacă folosiți doar ulei, friptura nu va avea același gust. 

Salată cu pere, gorgonzola și nuci pecan

Salatele sunt o idee excelentă atunci când vreți o masă sănătoasă, dar și sățioasă în același timp. Puteți combina orice fel de verdețuri cu legume, carne, brânzeturi, semințe și chiar și fructe, astfel încât nu aveți cum să vă plictisiți de ele. Dincolo de salatele clasice, pe care toată lumea le cunoaște, sunt și o mulțime de rețete fancy, cu combinații care mai de care mai originale. Perfecte dacă vreți ceva ce n-ați mai mâncat înainte sau dacă vreți să impresionați pe cineva. O astfel de rețetă vă propunem și noi astăzi. O salată cu pere, brânză gorgonzola și nuci, din care nu lipsesc carnea și frunzele. 

Piept de pui umplut cu guacamole

Există atât de multe rețete cu piept de pui umplut, încât nu știi pe care să o încerci mai repede. Pieptul de pui poate fi scos din anonimat fie cu o umplutură delicioasă, fie cu un sos care să îl pună în valoare.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, dar extrem de gustoasă cu piept de pui umplut cu guacamole. Se face ușor, este delicios alături de orice garnitură sau salată și este o idee nemaipomenită pentru un prânz sau o cină delicioasă și sănătoasă. 

Piept de pui cu sos de alune

Bucătăria asiatică este foarte ofertantă atunci când vine vorba de rețete cu carne de pui și diverse sosuri. Bogată în condimente, arome și tot felul de mirodenii, este foarte ușor să faci combinații delicioase, care să se potrivească pentru toate gusturile.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și delicioasă, care pune în valoare perfect pieptul de pui. Dacă aveți o bucată de piept de pui și nu vreți să o gătiți simplă, aceasta este o alternativă excelentă. 

Ficăței cu mere și ceapă roșie

Ficatul de pui este o sursă excelentă de proteine și fier, dar mulți se feresc de el, din cauză că este pretențios de gătit. Dacă nu este pregătit cum trebuie, ficatul este amar și greu de mâncat. Există însă câteva secrete care fac nu numai ca ficatul să nu mai fie amar, ci să fie delicios.  Unul dintre aceste secrete îl reprezintă mărul. Atunci când este gătit împreună cu mere, acestea preiau din gustul amar al ficatului și îl neutralizează. 

Piept de pui în crustă de parmezan

Dacă v-ați plictisit de rețata banală, clasică de șnițele, aceasta este o alternativă excelentă. Pieptul de pui în crustă de parmezan este delicios, ușor de făcut și foarte spornic, așa că vă invităm să îl încercați.  Practic, pașii pe care trebuie să îi urmați sunt aceiași ca la șnițele, doar că veți înlocui făina cu parmezanul. În acest fel, obțineți o crustă delicioasă, care va îmbrăca bucata de carne și îi va da o aromă aparte. 

Aripioare de pui ca la KFC

Mâncarea fast food face parte din categoria plăcerilor vinovate pe care le avem cu toții. Dacă aveți poftă de preparate fast food, dar vreți să vă simțiți mai puțin vinovați, trebuie să știți că unele preparate le puteți recrea acasă, în propria bucătărie.  Din categoria de fast food nu puteau lipsi celebrele aripioare crocante în stilul celor de la KFC. Și dacă AICI v-am prezentat rețeta de crispy strips, astăzi vă propunem o rețetă ușoară de aripioare în crustă de fulgi de porumb, crocante și aromate.

Chifteluțe de pui cu sos Buffalo

Chifteluțele sunt o idee excelentă și rapidă atunci când aveți niște carne tocată la îndemână. Simple sau aromate cu condimente, din carne de porc, vită sau pui, chifteluțele sunt bune în orice combinație de gusturi, atât calde cât și reci.  Și dacă v-ați plictisit de gustul clasic al chifteluțelor, puteți să le dați un gust aparte în combinație cu un sos iute, pe care îl adăugați la final. Le puteți servi cu piure, orez, sau orice garnitură cu un gust mai neutru, pentru că sosul iute este suficient pentru a le pune în valoare. 

Cordon bleu de pui la cuptor

Cordon bleu este un preparat pe cât de gustos, pe atât de simplu de făcut. Dacă v-ați plictisit de pieptul de pui clasic și vă doriți o alternativă delicioasă și sănătoasă, puteți încerca acest cordon bleu făcut în cuptor, cu o cantitate foarte mică de ulei, neprăjit.  O alternativă la șnițelul simplu, cordon bleu este o mâncare ce poate părea ușor pretențioasă, dacă este prima dată când o faceți. Dar dacă respectați instrucțiunile, nu aveți cum să dați greș. Carnea va rămâne fragedă și suculentă și nu se va îmbiba cu ulei, fiind pregătită la cuptor. 

Aripioare de pui în crustă de aluat cu bere

Aripioarele sau carnea de pui, în general, friptă în crustă crocantă este delicioasă alături de un sos și o porție de cartofi prăjiți. Crusta ajută carnea să nu se usuce, să rămână fragedă și suculentă în interior, dar crocantă la exterior - exact ce ne dorim de la o friptură bună. Astăzi vă propunem o rețetă de aripioare de pui în crustă de aluat cu bere, dar puteți foarte bine să folosiți și piept de pui, pentru a obține acele nuggets crocante și delicioase. În acest caz, veți tăia pieptul în fâșii subțiri și nu îl veți mai fierbe înainte. 

Piept de pui Provolone (în stil italian)

Există atâtea rețete cu piept de pui, încât nu știi la care dintre ele să te oprești, atunci când vrei să pregătești o masă pornind de la această carne. Fie că vorbim despre feluri de mâncare simple sau mai complexe, autohtone sau de inspirație internațională, e imposibil să nu fie măcar câteva rețete și pe gustul vostru. Astăzi vă propunem o rețetă din bucătăria italiană, de piept de pui cu prosciutto și brânză provolone. Aceasta este și cea care dă numele preparatului, dar nu este obligatoriu să o folosiți pe aceasta. Dacă nu o găsiți sau nu vă place, o puteți înlocui cu orice fel de brânză doriți.

Gyros de pui cu tzatziki

Bucătăria grecească este extrem de ofertantă atunci când vine vorba de mâncăruri tradiționale și deserturi. Gyros-ul este un preparat clasic din bucătăria grecească, iar dacă ați fost vreodată în vacanță la malul Mediteranei, e imposibil să nu-l fi gustat. Cu carne de porc sau de pui, gyros-ul a devenit popular și la noi și îl găsiți la fast food-uri. Gustul poate fi reprodus și acasă, în propria bucătărie, foarte ușor și astfel veți obține varianta sănătoasă de gyros, în care știți exact ce puneți.   

Pui Stroganoff

Derivat de la rețeta de vită Stroganoff, puiul Stroganoff este o rețetă simplă și delicioasă, pe care o puteți prepara cu orice ocazie. În afară de faptul că este o altfel de carne și timpul de gătire diferă, rețeta se face exact la fel. Puiul Stroganoff, la fel ca vita, se servește cu paste fierte, dar îi puteți pune alături și un piure, o porție de orez sau orice fel de garnitură vă place. 

Pui cu susan și sos de soia

Rețetele inspirate din bucătăria asiatică au avantajul că se prepară repede și nu necesită foarte multă grijă sau atenție. În mai puțin de 30 de minute, aveți o masă completă, cu tot cu garnitură, delicioasă și aromată.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și la îndemână. Singurul lucru care v-ar putea pune probleme îl reprezintă ingredientele, pe care nu oricine le are în casă în mod obișnuit. Pentru că este o rețetă asiatică, și o parte dintre ingrediente sunt specifice bucătăriei asiatice. 

Butter Chicken - piept de pui în stil indian

Pieptul de pui este o carne care poate fi inclusă în atât de multe rețete, încât nu ai cum să rămâi în pană de idei. Tradiționale, exotice, simple sau mai complexe, sunt o mulțime de mâncăruri pe care le puteți face pornind de la un banal piept de pui.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație indiană. Butter Chicken sau Chicken Makhani, cum se mai numește, este un preparat cu carne de pui, sos de roșii, smântână lichidă și multe condimente. Este gata în mai puțin de o oră și poate fi servit cu garnitură de orez, simplu. 

Fajitas de pui

Fajitas reprezintă un preparat mexican, care a devenit popular în toată lumea. Este simplu de făcut, delicios și nu necesită cine știe ce îndemânare în bucătărie. Practic, e vorba despre fâșii de piept de pui și ardei, trase la tigaie și servite cu tortilla și sosurile preferate.  Puteți servi fajitas și ca atare, sub formă de piept de pui și garnitură, dacă nu vă place neapărat combinația cu tortilla și sosuri. Este o idee excelentă pentru când vreți să preparați o masă rapidă și ieftină, cu atât mai mult că nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente la îndemână. 

Piept de pui umplut cu brânză și spanac

Pieptul de pui este una dintre cele mai ofertante cărnuri. Îl poți include într-o mulțime de rețete și mâncăruri și te poți bucura de gustul lui indiferent de ocazie, de la cele mai simple preparate până la unele mai complexe. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de piept de pui umplut cu brânză cremoasă și spanac, un preparat delicios și sănătos, care se face la cuptor. Îi puteți da o notă fresh cu puțină zeamă de lămâie sau o salată de crudități și este o idee excelentă pentru prânz sau cină. 

Valdostana de pui

Carnea de pui este una dintre cele mai versatile și mai ofertante. O poți prepara în atât de multe feluri, încât nu ai cum să te plictisești de ea. Există o mulțime de alternative dacă v-ați săturat de pieptul de pui la grătar sau pe tigaie, simplu. Iar una dintre ele este exact această valdostana, pe care vă propunem s-o încercați astăzi.  Valdostana este un preparat care poate fi gătit și cu altfel de carne, nu doar de pui. Este o combinație de carne, șuncă presată, roșii și felii de cașcaval, gratinată în cuptor. Carnea de pui va rămâne fragedă și suculentă, iar aromele de roșii și cașcaval o vor complimenta perfect. 

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie.