Un preparat rapid care poate fi servit ca atare, sau langa o friptura de pui.

Salata mediteraneana de quinoa
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 2 cesti de apa
  • 2 cuburi adaos pentru mancaruri, de pui
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ceasca de quinoa
  • 2 buc piept de pui, fiert - taiat in bucati
  • 1 ceapa mare rosie, cubulete
  • 1 ardei gras verde, cubulete
  • 1/2 ceasca masline, tocate
  • 1/2 ceasca de branza feta, zdrobita
  • 1/4 ceasca de patrunjel proaspat tocat
  • 1/4 ceasca de ceapa verde proaspat tocata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2/3 ceasca de suc de lamaie proaspata
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 1/4 cana de ulei de masline

Mod de preparare

1. Se pun apa, cuburile de pui si usturoiul la fiert intr-o cratita. Se adauga quinoa, se reduce caldura, se acopera si se fierbe pana cand quinoa este fiarta si apa este absorbita, 15-20 de minute. Se pune intr-un castron mare.

2. Se adauga puiul, ceapa, ardeiul gras, maslinele, branza feta, patrunjel, ceapa verde si peste quinoa. Se stropeste cu sucul de lamaie, otetul balsamic si uleiul de masline. Se amesteca bine. Se serveste calda sau rece, dupa preferinte.