Salată de quinoa în stil thailandez poate fi prânzul preferat în timpul săptămânii. Este ușor de făcut, este vegană și nu conține gluten.
Quinoa face parte din familia cerealelor integrale și este delicioasă, plină de nutrienți, fibre, proteine și compuși vegetali.
Plină de legume crocante precum morcovi, varză și castraveți și aromată cu un dressing din unt de arahide, susan și ghimbir, această salată de quinoa în stil thailandez este garantat că va impresiona pe oricine.
Folosește quinoa și legume care sunt disponibile pe tot parcursul anului. Adăugați această rețetă de salată thailandeză vegană la colecția dumneavoastră de salate preferate.
Ce conține salata de quinoa în stil thailandez
Ca în majoritatea rețetelor de salată, această salată ușoară de quinoa are 2 seturi de ingrediente; dressingul pentru salată și ingredientele pentru salată.
- Dressing asiatic de susan și ghimbir: Pentru ingredientele dressingului, veți avea nevoie de unt de arahide (sau unt de migdale), sirop de arțar, oțet de orez, tamari (sau sos de soia), ulei de susan, usturoi, ghimbir proaspăt și sos de ardei iute (cum ar fi Sriracha).
- Ingrediente pentru salată: În ceea ce privește ingredientele salatei, veți avea nevoie de quinoa gătită, edamame, varză roșie, morcovi, ardei gras roșu, ceapă verde, castraveți, pătrunjel (opțional) și caju prășit, alune și migdale (pentru un plus de crocănțime).
Edamame este un ingredient de bază pentru orice rețetă de salată în stil asiatic. Cu toate acestea, dacă nu puteți face rost de el, puteți folosi în schimb mazărea dulce sau o puteți omite cu totul. De asemenea, dacă nu aveți oțet de orez, puteți folosi în schimb o cantitate egală de suc de lămâie proaspăt stors sau oțet de mere.
Rețeta de salată de quinoa în stil thailandez
Ingrediente
Pentru dressingul cu unt de arahide:
- 3 linguri de unt de migdale sau de arahide (neîndulcit/ne-sărat)
- 2 linguri de sirop de arțar sau miere
- 60 ml de oțet de orez
- 2 linguri de tamari sau sos de soia
- 2 lingurițe de ulei de susan
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
- 1 linguriță de sos de ardei iute. Eu am folosit Sriracha - opțional
- 1/4 linguriță de sare
Pentru salată:
- 550 de grame de quinoa gătită caldă sau rece
- 3 morcovi mici curățați de coajă și tocați mărunt
- 90 de grame de varză roșie tăiată în felii subțiri
- 1 ardei gras roșu tăiat mărunt
- 5 tulpini de ceapă verde tăiate felii subțiri (atât partea verde, cât și cea albă)
- 2 castraveți medii curățați de coajă și tăiați în bucăți mici
- 150 de grame de edamame (soia verde) sau mazăre dulce
- 10 grame de pătrunjel proaspăt tocat
- 100 de grame de nuci prăjite și ușor sărate, tocate mărunt (eu am folosit caju și migdale)
Mod de preparare
În timp ce quinoa se gătește, faceți dressingul. Puneți toate ingredientele pentru dressingul de salată într-un borcan (sau un bol mic) și amestecați până când devine cremos.
Așezați quinoa gătită într-un bol mare de salată și completați-o cu toate legumele tăiate.
Turnați dressingul picant de unt de arahide peste salată și amestecați.
Completați-o cu migdale prăjite și caju tocate și cu pătrunjel proaspăt tocat (opțional).
Cu ce se mănâncă salata de quinoa în stil tailandez
Această salată crocantă de quinoa în stil thailandez poate fi servită ca o masă în sine sau pe post de garnitură lânga un pui la cuptor cu sos de portocale sau somon la cuptor.
Poate fi servită caldă, la temperatura camerei sau rece. Dacă o servesc ca fel principal, de obicei o servesc caldă. Îmi place că quinoa proaspăt gătită și caldă absoarbe imediat sosul și îl face incredibil de delicios și cremos. Cu toate acestea, este o salată excelentă și atunci când este servită rece, motiv pentru care, poate fi preparată din timp.
Puteți păstra resturile într-un recipient ermetic până la 2 zile în frigider. Înainte de a o servi, amestecați bine.