Salata de quinoa cu avocado, roșii cherry și feta poate fi o alegere gustoasă și sănătoasă, datorită conținutului ridicat de nutrienți benefici.
Răcoritoare și delicioasă, această salată trebuie neapărat încercată! Nu numai că este de post și nu conține lactate, dar nu conține nici gluten și nici nuci, ceea ce o face salata ideală pentru orice petrecere!
Ingredientele proaspete (cum ar fi avocado, castraveți, ardei gras, pătrunjel și ceapă) sunt combinate cu quinoa și stropite cu un dressing cu usturoi, lămâie și ulei de măsline pentru o salată simplă, plină de savoare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
- quinoa
- pătrunjel tocat
- castravete
- ardei gras
- ceapă roșie
- avocado
- roșii
- opțional alte legume
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- oțet de vin roșu
- usturoi
- sare și piper
Cum se prepară salata
- Clătiți quinoa într-o sită mare cu ochiuri fine. Adăugați-o într-o cratiță medie cu apă.
- La foc mediu, dați oala în fiert și apoi reduceți focul. Gătiți neacoperit până când apa este absorbită.
- Luați oala de pe aragaz și acoperiți-o timp de 5 minute. Lăsați-o să se odihnească pentru a se umfla.
- Combinați castravetele, ardeiul gras, ceapa, avocado, roșiile și pătrunjelul într-un castron mare și lăsați-le deoparte.
- Într-un castron mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, oțetul, usturoiul și sarea cu un tel mic.
- În castronul mare de legume, adăugați quinoa răcită și dressingul. Amestecați și asezonați cu sare și piper după gust. Serviți și savurați!
Ce se poate adăuga în salata de quinoa și avocado
Există mai multe moduri de a personaliza această salată mediteraneană gustoasă. Asezonați salata cu chimen, foi de dafin uscate, turmeric, sare și piper negru sau adăugați ierburi tocate, spanac, rucola sau varză kale. Alte opțiuni excelente includ roșii uscate, măsline fără sâmburi etc.
Rețeta de salată de quinoa cu avocado, roșii cherry și feta
Ingrediente
- 185 de grame de quinoa crudă
- 15 grame de pătrunjel tocat
- 1 castravete mediu tocat mărunt
- 1 ardei gras tocat mărunt
- 40 de grame de ceapă roșie tocată mărunt
- 2 avocado decojite și tocate
- 180 de grame de roșii
- opțional alte legume
Pentru dressing
- 60 ml ulei de măsline
- 60 ml suc de lămâie
- 1 lingură de oțet de vin roșu
- 2 căței de usturoi presați sau tocați mărunt
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Sub jet de apă, clătiți quinoa într-o sită mare cu ochiuri fine. Adăugați-o într-o cratiță medie cu 500 ml de apă.
Dați în fiert și apoi reduceți focul. Se fierbe fără capac timp de 12 - 15 minute sau până când apa este absorbită.
Luați cratița de pe aragaz și acoperiți-o timp de 5 minute. Se lasă să se odihnească pentru a se umfla.
Combinați castravetele, ardeiul gras, ceapa, avocado, roșiile și pătrunjelul într-un castron mare și lăsați deoparte.
Pentru dressing, într-un castron mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, oțetul, usturoiul și sarea cu un tel mic.
În castronul mare de legume, adăugați quinoa răcită și dressingul. Amestecați și asezonați cu sare și piper după gust.
Serviți imediat sau dați la rece până la 3 ore.
Tips & Tricks
Avocado începe să oxideze după câteva ore, așa că cel mai bine este să serviți această salată proaspătă.De ce este bine să mănânci salata de quinoa cu avocado, roșii cherry și feta
Salata de quinoa cu avocado, roșii cherry și feta este o opțiune sănătoasă și delicioasă, care poate fi servită că atare sau că parte a unui meniu mai mare.
Quinoa este o sursă importantă de proteine vegetale, care ajută la menținerea și construirea musculaturii. De asemenea, quinoa este bogată în fibre, fier, magneziu și alți nutrienți esențiali.
Avocado este o sursă importantă de grăsimi sănătoase, care ajută la menținerea nivelurilor normale de colesterol și ajută la prevenirea bolilor de inima. Avocado este bogat în vitamina E, care ajută la protejarea pielii de radicalii liberi și la menținerea elasticității acesteia.
Roșiile cherry sunt o sursă importantă de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelilor. De asemenea, sunt o sursă importantă de licopen, care poate ajută la prevenirea unor tipuri de cancer.
Feta este o sursă importantă de proteine și calciu, care ajută la menținerea oaselor sănătoase. De asemenea, feta poate contribui la reglarea tranzitului intestinal, datorită conținutului ridicat de proteine și grăsimi.
Toate aceste ingrediente, combinate într-o salată delicioasă, pot oferi o sursă importantă de nutrienți esențiali pentru menținerea unei stări de sănătate bune.