Există o vorbă din popor care spune că ”cea mai bună legumă este porcul”. Mai în glumă, mai în serios, carnea de porc, coastele în special, reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate. Iar atunci când sunt marinate și pregătite la cuptor, este aproape imposibil să te abții.

Coastele sau scăricica de porc pot fi preparate într-o mulțime de moduri, însă de departe cea mai inspirată alegere este să le marinați mai întâi, apoi să le gătiți la foc mic. Carnea va deveni suculentă, nu se va usca deloc, iar rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete.

Secretul pentru scăricica de porc marinată în bere constă în răbdare și timp în care să lăsați carnea să se marineze și aromele să se îmbine.

Scăricica de porc marinată în bere este genul de preparat cu care vă veți impresiona prietenii sau musafirii. Crusta o va face să arate irezistibil și să nu vă puteți opri la o singură porție.

Scăricică de porc marinată în bere
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 1 scăricică de porc
  • 250 ml bere neagră
  • 2 linguri boia
  • 1 lingură boabe de muștar
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 lingură pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • 2 linguri sos barbeque
  • 1 lingură ketchup
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amestecați mirodeniile, sarea, piperul și un strop de bere, cât să se formeze o pastă. Ungeți bine carnea pe toate părțile și puneți-o la frigider pentru cel puțin o oră.

Scoateți scăricica din frigider și mai lăsați-o o jumătate de oră la temperatura camerei.

Puneți scăricica într-o tavă, turnați bere cam de un deget, acoperiți cu folie de aluminiu și puneți la cuptor, la foc mic.

Verificați carnea din 20 în 20 de minute, pentru a vedea dacă mai este lichid în tavă. Completați cu restul de bere și cu puțină apă, la final, dacă mai este nevoie.

Scăricica trebuie să stea la cuptor, la foc mic, în jur de o oră și jumătate - două ore, în funcție de cât de groasă este bucata de carne.

La final, dați la o parte folia de aluminiu și mai lăsați la cuptor pentru 10-15 minute, astfel încât carnea să fie rumenită și să aibă o crustă la suprafață.

Serviți cu piure, cartofi prăjiți, cartofi copți sau alături de o salată și, neapărat, un pahar de bere rece.

Poftă bună!