Pulpa de porc cu bere, la cuptor, este un fel de mâncare festiv ce se pregătește foarte ușor, din doar câteva ingrediente.

Pulpă de porc la cuptor cu bere

Această friptură de porc este minunată pentru perioada sărbătorilor de iarnă, dar și pentru orice zi obișnuită în care vă doriți să gătiți ceva cu adevărat special și gustos, fără prea multă bătaie de cap sau prea multe lucruri de pus pe lista de cumpărături.

În plus, după ce gătiți această rețetă de pulpă de porc cu bere, la cuptor, nu vă rămân prea multe vase de spălat. Aveți nevoie doar de un tocător și un cuțit, o tigaie și o spatulă și de o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt.

Acest fel de mâncare va impresiona pe toată lumea prezentă la masă. Multe persoane s-ar putea gândi că gradul de dificultate al rețetei este mare, deși pașii de urmat sunt puțini și extrem de simpli. Este nevoie doar de 10 ingrediente, iar pe cele mai multe dintre ele probabil că le aveți deja în casă.

Rețeta de pulpă de porc cu bere, la cuptor

Preparare 20 minute
Gătire 1 oră și 40 minute
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 1 kilogram de pulpă de porc feliată
  • 5 cepe
  • Un căţel usturoi
  • 50 de grame de unt
  • 3 linguri de miere de albine
  • 500 de mililitri de bere neagră
  • 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui
  • Cimbru, după gust
  • Sare, după gust
  • Piper, după gust

Mod de preparare

Mai întâi, puneți untul la topit într-o tigaie, împreună cu puțin ulei de floarea-soarelui. Apoi, puneți una sau două cepe tăiate fin și cățelul de usturoi zdrobit sau tăiat fin, după preferință. Condimentați după gust, cu cimbru, sare și piper.

După aceea, adăugați cei 500 de mililitri de bere neagră și lăsați tigaia la foc mediu, timp de 40 de minute, până când cantitatea de lichid scade la jumătate față de cât este inițial. Atenție! Dacă nu vă place gustul de bere neagră, puteți folosi și bere blondă la această rețetă.

Între timp, tăiați fin ceapa rămasă și așezați-o într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt. Condimentați feliile de pulpă de porc și ungeți-le cu ulei pe ambele părți. Așezați-le peste ceapă și ungeți-le apoi cu miere de albine. Dați tava la cuptor, la foc mediu, pentru o oră.

După ce carnea stă o oră la cuptor, turnați deasupra sosul de bere. Dați din nou la cuptor, până când culoarea cărnii devine aurie. În cele din urmă, lăsați preparatul să se răcească timp de aproximativ 10 minute, după care serviți cu ce garnitură doriți.

Garnituri pentru pulpa de porc la cuptor cu bere

Printre garniturile ideale pentru pulpa de porc cu bere, la cuptor, se numără: cartofi copți sau fierți; piure de cartofi cu usturoi, unt sau lapte; dar și un piure de mazăre, de morcovi sau de cartofi dulci, ori cartofi dulci cu parmezan ras, salată coleslaw și pâine prăjită, după imaginația și preferința fiecăruia.

La fel de bine, pulpa de porc cu bere, gătită la cuptor, poate fi servită lângă garnituri simple, cum ar fi un orez alb fiert simplu, pe care să fie așezată carnea, cu puțin sos deasupra. Iubitorii de paste pot așeza fără probleme acest preparat lângă o porție de paste simple, pentru că fiecare este liber să experimenteze în bucătărie după bunul plac.