Prepara o cina senzationala in doar 20 de minute cu acest somon cu ghimbir, servit cu salata si orez fiert.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 150g zahar pudra
- 80ml otet
- 2 ardei iuti, feliati
- 5cm - ghimbir, taiat fasii subtiri
- 400g file de somon
- 1 lingura ulei de arahide
- 350g mix salata
- 1/4 cana coriandru
- orez, fiert
Mod de preparare
1. Se pune zaharul, apa si 60 ml de otet intr-o cratita, la foc mic. Se amesteca pana cand se dizolva zaharul. Se adauga ardei iute si ghimbir. Se fierbe la foc mic, neacoperit, timp de 6-7 minute sau pana cand glazura se ingroasa putin.2. Intre timp, se perie somonul cu ulei. Se pune pe gratar si se gateste timp de 3 minute pe fiecare parte.
3. Se prepara salata si se asezoneaza dupa gust.
4. Se pun salata si somonul pe platou. Se imprastie glazura peste somon. Se presara coriandru. Se serveste cu orez fiert.