Înghețata de pepene galben este o înghețată fructată, proaspătă și delicioasă, pe care o puteți prepara acasă. O aromă pe care aveți puține șanse să o găsiți într-un magazin.
Este preparată cu smântână și gălbenușuri de ou și nu conține gluten în mod natural.
De ce o să îți placă această înghețată de pepene galben
Spre deosebire de un sorbet de pepene galben, care este delicios în felul său, înghețata conține toată aroma de pepene galben, încorporată într-o bază de înghețată în stil franțuzesc, bogată și cremoasă.
- Este puțin probabil să o găsiți în magazine și este posibil să vă puteți bucura de ea doar la o mică gelaterie locală. Să o faceți acasă este mult mai simplu.
- Folosiți un pepene dens. Noi folosim pepene Canteloupe, dar și Honeydew funcționează la fel de bine.
- Puteți face această înghețată pe tot parcursul anului, dar este un mod deosebit de delicios de a folosi acest fruct de sezon vara sau toamna.
Ingrediente necesare pentru înghețata de pepene galben
- Pepene galben - Veți avea nevoie de 300 de grame de pepene galben tăiat în cuburi.
- Gălbenușuri de ou - Acestea creează baza pentru înghețată. Vom încălzi ușor gălbenușurile de ou pentru a le pasteuriza, dar dacă preferați, puteți cumpăra și ouă pasteurizate.
- Zahăr - Acesta este îndulcitorul care ajută la crearea texturii fine a înghețatei.
- Lapte integral - Un amestec de smântână și de lapte integral creează textura perfectă.
- Smântână - Baza pentru orice înghețată bună este o smântână grasă.
- Sare - Puțină sare echilibrează dulceața din zahăr.
- Extract de vanilie - Un extract de vanilie pură de calitate superioară va da cantitatea potrivită de aromă.
Cum se prepară înghețata de pepene galben
Ingrediente
- 300 de grame de pepene galben, tăiat în cubulețe
- 4 gălbenușuri de ou
- 150 de grame de zahăr granulat
- 375 ml lapte integral
- 180 de grame de smântână
- 1/4 linguriță de sare
- 2 lingurițe de extract de vanilie
Mod de preparare
Adăugați pepenele galben într-un robot de bucătărie și amestecați până când se omogenizează. Se strecoară printr-o sită, păstrând lichidul și aruncând pulpa.
Într-un bol mediu, adăugați gălbenușurile de ou și zahărul granulat.
Amestecați până când se obține o masă omogenă, de culoare galben pal.
Puneți laptele într-o cratiță la foc mediu. Lăsați cratița pe foc până când laptele este pe punctul de a da în fiert, apoi îndepărtați-l de pe foc. Aveți grijă să nu dea în clocot. Adăugați aproximativ 120 ml din laptele fierbinte peste amestecul de ouă și zahăr și amestecați constant până când se omogenizează. Apoi, adăugați amestecul de ouă în cratița cu restul de lapte fierbinte. Se încălzește cratița la foc mic și se amestecă constant până când compoziția s-a îngroșat suficient de mult pentru a acoperi spatele unei linguri.
Se strecoară amestecul într-un bol pentru a îndepărta eventualele bucăți de ou care s-ar fi putut găti. Adăugați smântâna și vanilia și amestecați bine.
Adăugați piureul de pepene galben și amestecați până la încorporare. Acoperiți castronul cu folie de plastic, asigurându-vă că folia de plastic atinge suprafața compoziției, pentru a nu se forma coajă în timpul răcirii. Se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore sau până când se răcește.
Turnați amestecul de înghețată într-o tavă și congelați timp de 3-4 ore. Amestecați înghețata la fiecare 30 de minute în primele 2 ore pentru ca textura să devină cremoasă și fină.
Ce mai puteți adăuga în înghețata de pepene galben pentru a o face mai gustoasă
Încercați să adăugați fructe de pădure proaspete, ananas sau fulgi de nucă de cocos îndulciți pentru a accentua aroma de vară, tropicală.
Dacă doriți o aromă inedită, adăugați busuioc proaspăt tocat.
Trucuri pentru cea mai bună înghețată de pepene galben
Folosiți ingrediente de calitate - Atunci când faceți înghețată de casă, asigurați-vă că folosiți ingrediente de înaltă calitate pentru un rezultat cât mai bun.
Nu adăugați mai mult pepene galben decât este în rețetă - S-ar putea să credeți că mai mult pepene galben ar face această rețetă mai delicioasă, dar, de fapt, adăugarea a mai mult de 300 de grame va duce la formarea acelor de gheață, deoarece pepenele galben are un conținut ridicat de apă.
Nu folosiți ingrediente calde - Dacă este posibil, începeți întotdeauna cu ingrediente răcite. Acest lucru este important pentru rețetele de înghețată de casă.
Nu faceți economie la grăsimi - Laptele și smântâna cu conținut ridicat de grăsimi sunt esențiale atunci când faceți înghețată acasă. Cele cu conținut scăzut de grăsimi facilitează formarea acelor de gheață și textura nu va fi cremoasă.
Nu exagerați cu adaosurile - Dacă adăugați arome suplimentare, alegeți una sau două și asigurați-vă că sunt tăiate în bucăți nu mai mari decât o afină sau un bob de mazăre.
Nu faceți economie la zahăr - Zahărul nu numai că adaugă dulceață, dar ajută și la textura înghețatei. Este esențial pentru cremozitate.
Cum se păstrează înghețata de pepene galben
Păstrați această înghețată de pepene galben în congelator într-un recipient etanș cu o bucată de hârtie cerată presată deasupra, până la o lună.
Beneficiile pepenelui galben pentru organism
Pepenii galbeni sunt săraci în sodiu și foarte săraci în grăsimi saturate și colesterol. Sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina K, potasiu și cupru și o sursă foarte bună de vitaminele C și B6.
Unele cercetări indică faptul că un consum regulat de fructe, cum ar fi pepenele galben, poate ajuta la menținerea unui nivel optim al zahărului din sânge.
Daca ai incercat o gramadă de diete si nu au dat rezultate, poți încerca dieta cu pepene roșu. Pe langa faptul ca te ajuta sa pierzi kilogramele in plus, este perfecta pentru a-ti detoxifia organismul.
Calorii și valori nutriționale
Din această rețetă ies 6 porții. O porție de înghețată de pepene galben are 415 calorii.
-
Calorii
415kcal
-
Proteine
9g
-
Carbohidrați
35g
-
Zaharuri
34g
-
Grăsimi
27g
-
Grăsimi saturate
16g
-
Colesterol
230mg
-
Sodiu
150mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.