Sunt foarte gustoase si potrivite pentru a fi servite pe post de aperitiv la o petrecere.
Timp total 1 oră și 5 minute
Ingrediente
- faina
- 500g foietaj
- 125g mozzarella
Pentru pesto:
- 1/2 catel de usturoi
- 30g frunze de busuioc proaspat
- 30g seminte de pin
- 40g parmezan proaspat ras
- 100ml ulei de masline
Mod de preparare
1. Pentru a face pesto, se pune usturoiul, un varf de cutit de sare si frunze de busuiocintr-un blender. Se paseaza bine, pana cand se transforma intr-o pasta. Se adauga seminte de pin si se macina din nou. Se adauga branza si se amesteca bine. Se toarna amestecul intr-un vas si se adauga, treptat, ulei de masline pana cand se obtine un sos gros.2. Se incalzeste cuptorul la 200C. Pe o suprafata de lucru, se pudreaza cu faina si se ruleaza aluatul pana cand este de cativa milimetri grosime.
3. Se taie aluatul in 6 cercuri si se pune in frigider timp de 10 minute. Odata racit, se inteapa in mijlocul fiecarui cerc de cateva ori cu o furculita.
4. Se pune 1 lingura de pesto pe mijlocul fiecarui cerc, raspandind uniform, lasand un mic chenar de aproximativ 1cm in jurul marginii. Se feliaza mozzarella in 6 bucati si se pune 1 bucata pe partea de sus a fiecarei tarte. Se dau la cuptor timp de aproximativ 10-12 de minute, pana cand aluatul este auriu.