Ciupercile sunt una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume pe care le puteți consuma în perioada postului. Sunt pline de nutrienți și proteine vegetale, sunt versatile și au avantajul că se pot găti într-o mulțime de feluri.

Ciupercile se găsesc pe piață tot timpul anului, sunt accesibile ca preț și vă puteți îndrepta spre orice tip de ciuperci vă place, de la banalele champignon, până la gălbiori, pleurotus etc.

Tocănița de ciuperci pe care v-o propunem astăzi este delicioasă, se face ușor și poate fi un prânz sau o cină excelentă, fie că țineți sau nu post. Se potrivește de minune cu mămăliguță, piure sau orez și, pentru un gust optim, vă sugerăm să folosiți ciuperci proaspete, nu din conservă.

Tocăniță de ciuperci - de post
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei kapia roșu
  • 3-4 linguri ulei
  • 150 ml sos de roșii
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde (opțional)

Mod de preparare

Spălați și curățați ciupercile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de cât sunt de mari.

Tocați ceapa, ardeiul și usturoiul și căliți-le în ulei, până când se înmoaie. Puneți sare și piper și adăugați ciupercile. Amestecați bine și căliți la foc mediu încă 5 minute, sau până când ciupercile pierd din volum și apa pe care au lăsat-o se evaporă.

Când apa din vas a scăzut, puteți pune pasta de tomate. Amestecați și lăsați totul să fiarbă 15 minute. Dacă vi se pare că pasta de roșii este prea densă, mai adăugați un strop de apă.

Când sosul a scăzut destul, tocănița de ciuperci este gata. Opriți focul și presărați pătrunjel proaspăt tocat.

Serviți cu mămăliguță, cu piure sau orez.

Poftă bună!