Făcută cu ciuperci delicioase și cu cartofi gătiți într-un sos savuros, această rețetă de tocăniță de ciuperci cu cartofi este ideală pentru zilele de post sau când nu vreți să mâncați carne.
Această tocăniță de ciuperci cu cartofi este consistentă și delicioasă. Îți vor plăcea cartofii gătiți perfect, precum și pătrunjelul proaspăt, ce adaugă o aromă desăvârșită acestui fel de mâncare.
Este o masă ușoară, ce vă va satisface pe deplin.
Rețeta de tocăniță de ciuperci cu cartofi
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă galbenă, tocată mărunt
- 3 bucăți de țelină, tocate mărunt
- 2 morcovi mari, curățați de coajă și tocați mărunt
- 3 căței de usturoi, tocați
- 500 de grame de ciuperci, tăiate în patru
- 1 linguriță de cimbru uscat sau oregano
- 2 linguri de pastă de roșii
- 60 ml vin roșu sec (spre exemplu Cabernet)
- 3 cartofi
- 800 ml supă de legume sau apă
- 30 de grame de făină
- pătrunjel proaspăt pentru servire, opțional
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Într-o oală mare, încălziți ulei de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa, țelina și morcovul, presărați sare și căliți-le timp de 5 minute.
După aceea, puneți ciupercile și usturoiul. Continuați să gătiți încă aproximativ 5 minute sau până când ciupercile încep să își lase sucul.
Adăugați cimbru sau oregano, sos Worcestershire vegan, pastă de roșii și vin roșu. Se amestecă pentru a se combina și se fierbe totul timp de aproximativ 5 minute. Se toarnă 600 ml de supă de legume (sau apă) (păstrați 200 ml pentru mai târziu), apoi adăugați cartofii și foaia de dafin. Aduceți la fierbere la foc mic și gătiți timp de 10 minute.
Amestecați făina cu 200 ml de apă până se omogenizează. Se toarnă aluatul în oală și se amestecă pentru a se combina. Continuați să gătiți la foc mic până când sosul s-a îngroșat, timp de aproximativ 10 minute. Se adaugă sare și piper după gust, se ornează cu pătrunjel (opțional) și se servește caldă!