Dureaza aproape 3 ore pana cand acest preparat este gata, insa merita fiecare minut.
Timp total 2 ore și 50 minute
Ingrediente
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 200g bacon afumat, taiat in bucati
- 1.2 kg carne de porc, taiata in bucati de 5 cm
- 400g ceapa verde, curatata
- 55g unt, moale
- 1 ceapa medie, tocata
- 450ml cidru
- 450ml supa de pui
- 1 lingura salvie, tocata
- 3 teline, taiate in felii mici
- 30g faina
- 2 linguri mustar
- 4 linguri smantana
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se pune o cratita pe foc, se adauga o lingura si jumatate de ulei, apoi se prajesc bucatile de bacon pana cand capata o culoare maronie. Se scot pe o farfurie.2. Se incalzeste restul de ulei in cratita si se prajeste carnea de porc, apoi se lasa deoparte cand este gata. Se caleste ceapa si se lasa deoparte.
3. Se pune jumatate din untul in cratita, se adauga ceapa si carnea, salvia, apoi se toarna cidrul si supa, amestecand din cand in cand. Se acopera cu un capac, apoi se transfera la cuptor timp de 1/2 ore.
4. Se adauga telina si se baga, din nou, la cuptor timp de inca 30 de minute.
5. Se scoate cratita din cuptor, se pune pe aragaz si se lasa sa dea in fiert. Se amesteca untul ramas cu faina pentru a obtine o pasta neteda. Se adauga pasta, treptat, atat cat este necesar, pana cand se formeaza un sos gros. Se adauga mustarul si smantana apoi se fierbe timp de 1-2 minute. Se asezoneaza dupa gust si se serveste.