Ostropelul de porc este ideal atunci când apare pofta de un fel de mâncare gustos făcut în casă, fie la prânz, fie la cină.
Modul de pregătire este cât se poate de simplu și nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie, astfel că această rețetă poată fi pregătită atât în weekend, cât și în orice zi lucrătoare obișnuită.
Alături de alte preparate simple, cum ar fi un piure de cartofi gustos sau o mămăligă bine fiartă și aburindă, ostropelul de porc este delicios, hrănitor și sățios. Pregătit după această rețetă, el este plin de arome, deoarece în lista de ingrediente se numără unele precum usturoi, ceapă și roșii, dar și busuioc și pătrunjel.
Ingredientele necesare în această rețetă de ostropel din carne de porc se găsesc ușor în aproape orice magazin de alimente, astfel că nu există scuze pentru a nu pregăti acest fel de mâncare atât de gustos atunci când se simte nevoia de o masă de prânz sau o cină gătită acasă, de la zero.
Rețeta de ostropel de porc
Ingrediente
- 500 de grame de pulpă de porc
- Un kilogram de roșii bine coapte
- O lingură de paste de tomate
- O ceapă
- 3 căței de usturoi mărunțiți
- O legătură de pătrunjel
- O linguriță de busuioc
- O linguriță de sare
- O linguriță de piper
- Ulei de floarea-soarelui
- O linguriță de zahăr, opțional
Mod de preparare
Mai întâi, spălați carnea de porc și tăiați-o în cubulețe aproximativ egale. Apoi, puneți la încins ulei de floarea-soarelui într-o tigaie încăpătoare și puneți ceapa la călit pentru câteva secunde. După aceea, adăugați și bucățile de carne.
Amestecați până când carnea devine albă în tigaie. După ce se întâmplă acest lucru, adăugați două cești cu apă plată, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați la fiert.
Între timp, spălați roșiile și tăiați-le pe jumătate, după care dați-le pe răzătoarea mică, într-un bol încăpător, până când ajungeți la coajă – pe care nu o folosiți în această rețetă, ci o aruncați.
În bolul cu roșii, adăugați cățeii de usturoi mărunțiți, busuiocul uscat, sarea și piperul și amestecați bine. Când carnea este gata, adăugați acest sos de roșii peste ea.
Lăsați sosul să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, după care adăugați și lingura de pastă de tomate, astfel încât amestecul să devină și mai consistent. Mai lăsați totul încă 10 minute să fiarbă. Apoi, închideți focul, adăugați o linguriță de zahăr, dacă doriți, și amestecați.
După ce opriți focul, adăugați deasupra pătrunjelul proaspăt tocat. Serviți ostropelul de porc cu mămăligă caldă sau pâine proaspătă ori prăjită. Printre garniturile ce merg lângă acest fel de mâncare se mai numără: piure de cartofi pufos, pregătit cu smântână, unt sau lapte, ori orez fiert simplu, murături sau chiar paste simple, după preferința fiecăruia.