Încă mai găsim vinete de grădină în piețe, așa că astăzi vă propunem o rețetă simplă, fără carne, de vinete caprese. Așa cum probabil ați ghicit, este vorba despre vinete cu mozzarella și roșii, rumenite în cuptor sau pe grătar. 

Le puteți savura ca atare sau pe post de garnitură. Sunt delicioase și, dacă alegeți să le faceți pe grătar, vor obține acea aromă deosebită de fum. 

Vinete caprese la cuptor
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 300 g mozzarella
  • 2-3 roșii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Tăiați vinetele pe lung și presărați puțină sare peste ele. Acoperiți-le cu folie de aluminiu și dați la cuptor pentru 15-20 de minute.

Scoateți vinetele și puneți mozzarella felii și roșii tăiate rondele. Asezonați cu sare și piper, presărați oregano și mai dați la cuptor pentru încă 15 minute sau până când mozzarella s-a gratinat.

Scoateți vinetele din cuptor și turnați puțin ulei de măsline peste. Serviți vinetele caprese cu verdeață proaspăt tocată.

Poftă bună!