Puiul caprese la cuptor este super simplu și rapid de făcut și atât de gustos! Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Pui caprese la cuptor. Super simplu și rapid de făcut

Suntem pe cale să reinventăm clasica salată caprese, transformând-o într-un preparat ușor pe care îl gătești într-o tavă, din care nu lipsesc puiul înăbușit cu brânză, roșii glazurate cu oțet balsamic și busuioc proaspăt. Este super simplu și rapid de făcut și atât de gustos!

Ce este caprese?

O salată caprese este o salată italiană simplă compusă din roșii feliate, mozzarella proaspătă și busuioc, stropite cu sare și cu ulei de măsline. Unora le place să adauge pesto sau oțet balsamic, însă aceste ingrediente sunt opționale, nu sunt esențiale pentru o salată caprese tradițională.

Ca în multe alte preparate italiene, ingredientele sunt atât de simple, încât calitatea este foarte importantă pentru felul de mâncare finit, așa că indiferent de forma pe care o ia salata caprese, încearcă să folosești mereu cele mai bune roșii, mozzarella și busuioc posibile.

Nu imi place otetul balsamic. Trebuie să-l folosesc?

Răspunsul este nu, nu trebuie să-l folosești. Gustul dulce – acrișor dat de asocierea oțet balsamic – roșii echilibrează puiul cu brânza, însă, dacă nu ești un fan al oțetului balsamic, nu trebuie neapărat să îl adaugi.

Adaugă, în loc, două linguri de ulei de măsline în tigaie în loc de balsamic pentru a găti usturoiul și roșiile și gustați roșiile înmuiate înainte de a adăuga puiul - ar putea avea nevoie puțin suc de lămâie pentru a le „trezi”. Rezultatul final nu va fi glazurat ca rețeta originală, dar va fi delicios.

Puiul caprese este un fel de mâncare de inspirație italiană, făcut din următoarele ingrediente: roșii, mozzarella proaspătă, ierburi, ulei de măsline și oțet. Este un preparat ușor, care poate fi gătit într-o varietate de moduri, dar una dintre cele mai simple moduri este să-l coaceți.

Preparare 5 minute
Gătire 30 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • O jumătate de kilogram de piept de pui dezosat și curățat de pielițe
  • 60 de mililitri de oțet balsamic
  • Doi căței de usturoi, tocați
  • Două linguri de miere
  • 200 de grame de roșii cherry, tăiate în jumătate
  • Două roșii mari, feliate
  • Două linguri de busuioc proaspăt
  • Patru felii de mozzarella
  • O lingură de ulei de măsline extravirgin
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • Sare, după gust
  • Busuioc mărunțit

Pentru condimentele italiene:

  • Două linguri de busuioc
  • Două linguri de oregano
  • O lingură de rozmarin
  • O jumătate de lingură de maghiran
  • O jumătate de lingură de cimbru

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți puiul într-o tavă.

Într-un castron mic, amestecați oțetul balsamic, mierea, usturoiul, uleiul de măsline, condimentele italiene, sare și piper.

Se toarnă peste pui și se adaugă roșii pe marginea puiului. Așezați feliile de roșii deasupra.

Coaceți aproximativ 20-25 de minute. Adăugați mozerella în ultimele cinci minute pentru a se topi.

Ornați cu busuioc proaspăt tocat, dacă doriți.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Sfaturi pentru a obține puiul caprese perfect

Este esențial să te asiguri că ți-ai însușit elementele de bază ale preparării puiului pentru ca rețetele tale să iasă cât mai bine!

Iată câteva sfaturi despre cum să faci cel mai uimitor pui caprese la cuptor!

Carnea de pui este uscată. Când oamenii prepară carne de pui, reclamația numărul unu este că a ieșit prea uscată. Dacă vrei să eviți acest deznodământ, gătește puiul la o temperatură mai ridicată. Această rețetă necesită o temperatură a cuptorului de 200 de grade. Dacă vei respecta această valoare, va permite puiului să transpire și să elibereze acele sucuri naturale care o vor face suculentă.

Lasă carnea să se odihnească. Carnea va păstra sucurile eliberate în timpul coacerii dacă este lăsată să se odihnească după ce este scoasă din cuptor. Nu tăia puiul timp de zece minute după ce a fost gătit. Odihna permite puiului să se înmoaie în toate sucurile proprii și să nu se usuce!

Variații ale rețetei

Dacă sunteți în căutarea unor schimbări rețetei tradiționale, merită să încercați măcar câteva dintre aceste recomandări. 

  • Paste: Adăugați acest fel de mâncare la niște paste. Va fi un festival de arome italiene pentru familie și musafiri.
  • Poate fi transformat în fel principal, dacă puneți alături o garnitură. 
  • În sandviș: Încercați să prăjiți niște pâine și să puneți puiul caprese deasupra!