Aperitive cu vinete coapte

Aperitive cu vinete coapte retete: cum gatesti aperitive cu vinete coapte si cele mai gustoase retete de aperitive cu vinete, mere coapte cu nuca, aperitive cu ardei copti, gogosi coapte, supa crema de legume coapte, aperitive de post, aperitive fara carne, aperitive mese festive gustoase, rulada cu mere cu foietaj, retete cu gorgonzola.

Borani Bademjan - Salata de vinete iraniana

500 gr vinete coapte (am folosit congelate) 200 gr iaurt cremos 2 catei de usturoi tocati marunt sare piper nuci sfaramate ptr deasupra

Zahluc - salata de vinete tunisiana

500 gr de vinete coapte (eu am folosit congelate) 1 usturoi 2 linguri ulei de masline sucul de la un sfert de lamaie 2 linguri de coriandru proaspat, tocat marunt 1 lingurita chimion (sau ptr gust) sare piper

Plachie de vinete

Ingrediente:- 4 vinete- 60 g faina- 100 ml ulei- 2 cepe- 1 capatana usturoi- 5 rosii- 2 ardei grasi- 1 legatura patrunjel verde- sare, piper

Aperitiv cu vinete

2-3 vinete lunguiețe, 50 ml ulei măsline, 3 cartofi albi, 1 lingura margarina, 200 g amestec mexican, 1 ceapa, sare, piper

Salata de vinete cu ardei copt

1 kg vinete , 2 ardei grasi, 2 ardei kapia, 2 cepe medii, sare, piper, 100-150 ml ulei

Vinete la gratar

vinete, ulei, usturoi, patrunjel

Crostini cu tofu si vinete

300 gr vinete, 200 gr rosii,2 linguri ulei,125 gr tofu,1 lingurita ierburi aromate,sare, piper,1 bagheta taiata felii

Salata simpla de vinete

Lista ingrediente:400 de grame de vinete, putina sare, 1 ceasca cu ulei de floarea-soarelui si 1 ceapa alba medie.

Turnulete aperitiv cu vinete

2 vinete medii, 200 g urda, 100 g telemea, 100 g smantana cu 32% grasime, 2-3 fire de ceapa, ulei masine, 200 g pastrama de pui afumata

Quiche cu vinete

Aluat pentru tarte (pasta brisée) , 2 oua, 100 ml de smantana, 70 ml de lapte, 2 vinete potrivite, 20 gr parmezan, sare, piper, 150 gr scamorza afumata (puteti pune cascaval afumat).

Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort

vineteprosciutto cottoroquefortusturoiulei de maslinesare marinarozmarin

Aperitiv cu vinete si dovlecei

pentru 10 buc:1 vanata (aprox 400 gr)1 dovlecel (aprox 300 gr)2 morcovi1 ardei rosu1 ardei verde3 catei usturoi1 legatura mica de patrunjelulei, sare

Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza

Rosii cateva linguri de vinete coapte cu maioneza patrunjel verde.

Salata de vinete cu oua si masline

2 vinete mari coapte 3 oua 100 gr masline rondele zeama de lamaie sare 50 ml ulei de masline

Rosii umplute cu dovlecel si vinete

- 2 rosii- 2 vinete- 1 dovlecel- o ceapa- sare- ulei

Gratar de porc cu vinete coapte

2-3 vinete mijlocii,o ceapa mare,muschi de porc 600-700g,1-2 linguri ulei,telemea de vaca 200-300g,sare, piper,condimente pentru gratar,verdeata.

Mancare de vinete cu ardei copti

3 vinete mari 1 kg ardei capia rosii 3 cepe 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel verde Cateva rosii coapte Sare sau vegeta Piper Ulei

Medalion de vinete

o vanata mare sau 2 mai mici-aprox 400 g, 2 oua, faina, pesmet, 200g mozarella sau orice branza care se topeste frumos la cuptor, rosii sau pulpa se rosii depelate, sare, piper, busuioc, ulei de masline. ulei pentru prajit

Salată de vinete și dovlecei cu maioneză

Există o mulțime de feluri de a prepara salata de vinete: cu sau fără maioneză, în varianta arăbească, simplă sau cu ceapă etc. Dar ce spuneți de o salată de vinete combinată cu dovlecel? Încă mai găsim vinete în piață și în grădină, așa că ne mai putem bucura ceva vreme de aroma lor proaspăt coaptă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă, fresh, ieftină și delicioasă. Puteți omite maioneza dacă țineți post sau dacă nu vă place. De asemenea, o puteți prepara în orice perioadă a anului, și cu vinete coapte, de la congelator. 

Vinete cu piept de pui

1 vanata, 300 gr piept pui, 100 gr cascaval, 100 gr sunca

Tocanita de vinete cu ardei copti

2 cepe 7-8 ardei copti 2 vinete coapte 3 linguri pasta de tomate 5 linguri de ulei sare piper boabe 1 frunza de dafin

Pasta de vinete coapte cu paine prajita

2 vinete 200 gr iaurt Zeama de la 1/2 lamaie 3 catei de usturoi 1 ceapa tocata 1 lingurita frunze de coriandru proaspat tocate sare de mare dupa gust ulei de masline cu aroma de lamiae felii de paine

Rulouri de sunca cu vinete si cascaval

10 felii de sunca presata 10 felii de cascaval 2 vinete coapte mai micute sau 1 mare 2 oua faina 1 -2 linguri parmezan sare si piper

Vinete umplute cu legume si cascaval

Pentru 5 portii:vinete - 800 gceapa - 150 gardei gras - 200 grosii proaspete - 250 gcascaval - 200 gvin alb - 100 mlpatrunjel verde - 1 legaturausturoi - 50 gsuc de rosii - 750 gulei - 150 mlsare si piper

Vinete umplute cu fantezie

3 vinete mai micute, o ceapa mare sau 2 mici, 2 catei de usturoi, 5 rosii, o jumatate de ardei rosu, un ou, 150 g cascaval, 450 g pulpa de porc, busuioc verde, pesto, 2 mere de vara, 2 linguri bune de dulceata acrisoara, 150 g iaurt, niste vin alb sec sau demisec un pahar, uleisare, piper

Baba Ghanoush - salată de vinete arăbească

Baba Ghanoush, rețeta orientală de salată de vinete, conține două ingrediente-cheie: iaurt și tahini (pastă de susan), care înlocuiesc maioneza din bucătăria românească.

Salatit El Batinjan - salată de vinete libaneză

Suntem în plin sezon al vinetelor, așa că o rețetă de salată de vinete este întotdeauna bine-venită. V-am arătat deja cum să faceți salată de vinete în stil arăbesc și în stil grecesc, așa că acum este momentul și pentru o salată de vinete tipic libaneză. Spre deosebire de salata de vinete cu care suntem noi obișnuiți, cea libaneză conține și alte legume și este o salată propriu-zisă, nu doar o cremă care se întinde pe o felie de pâine. Este gustoasă și aromată, de aceea vă invităm să o încercați și să ne spuneți ce părere aveți.

Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi

Ingrediente pentru 4 persoane:1 cutie de carne de porc conservata Bucegi de 300 g8 rosii medii bine coapte 4 felii de sunculita taraneasca, taiata cubulete de 0,5 cm4 felii de paine intermediara2 linguri de ulei de floarea soarelui1 pahar de supa de legume1 lingurita de sare un varf de cutit de piper negru macinat

Lalele de post cu vinete

1-2 lingura otet de mere 6-8 buc. vinete 250 ml ulei 2-3 buc. cartofi 10 buc. rosii frunze de ceapa sare si piper

Salata de vinete cu maioneza de post

2 vinete, maioneza de post (din comert), verdeata, sare, piper, 1 ceapa

Crutoane cu nuci si smochine

100g Gorgonzola Cremoso Galbani120g bagheta de paine250g smochine bine coapte20g miez de nuca

Ciuperci coapte in aluat

ciuperci champignon - vreo 15, cred ca au fost un ou delikat vreo 60-70 gr faina 100 ml lapte 3 linguri de ulei

Oua in cuib de rosii

doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor

Bruschette cu crema de oua si branza

6 oua, 50 g ricotta proaspata, 4 crengute de busuioc, 4 fire ceapa ciorii, 30 g unt, sare, piper, 2 rosii coapte.

Zacuscă de vinete după rețeta moldovenească

Nu există gospodină care să nu pregătească o porție de zacuscă toamna. Chiar dacă există o mulțime de sortimente de zacuscă în magazine, nimic nu se compară cu zacusca de vinete făcută în casă. Astăzi vă porpupenm o rețetă de zacuscă foarte populară în zona Moldovei. Spre deosebire de rețeta clasică de zacuscă, aceasta conține morcovi și, datorită lor, are o aromă dulce aparte. 

Penne cu vinete

2 vinete mai mici 300 gr penne 1 capatana mica de usturoi 1/2 kg de rosii coapte 1 cutie conserva de rosii cateva linguri pasta concentrata de tomate 2-3 linguri telemea rasa de oaie ulei de masline busuioc proaspat vegeta 1 lgt curry 1 lgt boia dulce 1 vf cutit curcuma 1 vf cutit boia iute cateva linguri de parmezano reggiano branza speciala pentru paste cascaval

Ouă coapte în chiflă

Preparatele culinare pe bază de ouă sunt foarte versatile. Sunt sățioase, hrănitoare și le puteți servi atât ca mic dejun cât și pe post de cină. Este și cazul rețetei pe care v-o propunem astăzi, foarte simplă și gustoasă.  Rețeta de ouă coapte în pâine este atât de simplă, încât și un copil o poate reproduce. Nu trebuie să aveți experiență sau îndemânare în bucătărie, pentru că oricum nu aveți cum să dați greș. Pornind de la această rețetă, puteți improviza și adăuga și alte ingrediente care vă plac, cum ar fi bacon. 

Nuci coapte in aluat condimentat

O jumatate de kilogram de jumatati/sferturi de nuci (arahide, alune, fistic)doua linguri de faina,doua de amidon,multa sare boia dulce si iute,piper, enibahar, chimen - macinate,si circa un sfert de pahar de bere.

Cartofi cu unt si rozmarin

Lista ingrediente:cateva frunze de rozmarin proaspete,putina sare,3-4 catei de usturoi,2 cartofi20 de grame de unt.

Mullah Gash Kardeh

1 vanata mare, taiata in felii verticale si decojita 1 ceapa,taiata marunt 2-3 catei de usturoi,taiati felii subtiri 1-2 linguri pasta de tomate 2 linguri de ulei patrunjel si corindru proaspat sare si piper,proaspat macinat

Ouă coapte în avocado - un mic dejun PERFECT

Chiar dacă avocado este considerat fruct, cele mai gustoase rețete sunt tot cele sărate. Astăzi vă propunem o rețetă de ouă coapte în avocado, delicioasă, sățioasă, perfectă pentru micul dejun. Se face repede, o pregătiți în câteva minute și cât timp stă la cuptor, vă puteți ocupa de cafea sau alte lucruri pentru micul dejun. Cu minime resurse - 4 ouă și 2 bucăți de avocado, pregătiți un mic dejun copios pentru întreaga familie. Ouăle în avocado se potrivesc de minune lângă o salată de legume proaspete, o felie de pâine prăjită și un pahar de iaurt de băut. 

Frigarui de legume la gratar

dovleac,rosii,ardei verde - se pot folosi si alte legume: vinete, ceapa, ulei pentru uns Sos: patrunjel si busuioc proaspat 1 catel de usturoi ulei de masline extra virgin zeama de lime ( ca n-am avut lamaie) sare si piper, proaspat macinat

Ghiveci cu fasole boabe

8 cepe 4 vinete 1 dovlecel 8 gogosari 2-3 morcovi rasi 2 gutui rase 1 kg fasole boabe 1 castron de rosii foarte coapte 1 legatura de frunze de telina 8 foi de dafin piper coriandru pudra chimen pudra sare ulei 1 lingura de miere

Rulouri de zucchini cu branza raw

1/3 cana branza caju4 felii dovlecelo mana de ciuperci crimini (butoni de champignon)1 catel de usturoi maruntit5 rosii medii, scurse de zeama daca sunt foarte coaptepiper verde proaspat macinat1 lingura ulei de maslinesare si piper dupa gustbusuioc proaspat dupa gust

Vinete cu sos alb

vinete, unt,faina, ceapa

Vinete conservate intregi

5 kg vinete, 3 lg sare, conservant

Parjoale de vinete

1 kg Vinetesarepatrunjelulei

Vinete la borcan

-vinete -ulei -aspirina

Prune Coapte

Un desert foarte simplu, dar impresionant!

Snitele de vinete

2 vinete 2 oua sare ulei de masline pesmet