Mancare peste

Mancare peste retete: cum gatesti mancare peste si cele mai gustoase retete de mancare din peste, peste impanat, peste la cuptor, ciorba de peste, preparate din peste, rasol de peste sarat, saramura de peste macrou, pasta de peste afumat, pasta de peste cu maioneza, peste la cuptor pe pat de cartofi.

Mancare de peste

1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare

Somon Cu Soba Noodles

1 lingurita pasta de wasabi 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura sos soia 1 lingura ulei cu ardei iute (eu am pus ulei obisnuit si o lingurita de sos de chili thailandez) 1 lingura sake 2 fileuri de peste

Plachie de calcan si biban de mare

750g peste (eu am avut calcan si biban de mare) 2 legaturi ceapa verde 1 rosie mare suc de rosii sau rosii pasate 1 legatura patrunjel

Pasta delicioasa de peste

2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica

Supa delicioasa de peste

1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare

Peste delicios la cuptor

1,500 kg peste, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 2 cesti zeama, 2 linguri branza rasa, sare.

Peste de rau, prajit

Peste faina boia ulei sare

File de peste cu garnitura de orez

3 fileuri de peste condimente pentru peste o ceapa un catel de usturoi 150 g ciuperci 2 morcovi 250 g orez putina faina pentru peste ulei sare piper o lingurita curry oregano busuioc si 50 g parmezan.

Papiote de peste

file peste; usturoi, piper, sare, praz; ardei; rosii; boia de ardei; lamaie verde / galbena ; cimbru, marar uscat

Peste cu ciuperci la cuptor

1kg peste (cod)1 kg ciuperci champion50g ulei de masline1 patrunjelsare, piper dupa gust

Supa Pho De Pui

Pho este o reteta de supa vietnameza facuta cu ierburi si carne - in acest caz - pui.

Chiftele de peste

300-400 g carne de peste1 cartof1 morcov3 catei de usturoi1 lingura bulion1 ou2-3 linguri pesmetpatrunjel , marar,sare, vegeta, piper, boia dulce

Peste prajit clasic

Pentru 4 portii:1 kg peste taiat si curatat100 g faina de grau100 g malaio ceasca de ulei (80 ml)sare dupa gust

Peste La Cuptor Cu Cartofi Prajiti

- 1 file peste - 4 cortofi medii - condimente: sare piper delikat putin unt chilli boia de ardei iute condiment pentru peste - 2 linguri pesmet - 1 catel usturoi - felii de lamaie.

File de peste

Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 500 grame fileu de peste (orice peste alb, eu am folosit file de calcan), 4 linguri iaurt, 4 linguri maioneza, 2 lingurite mustar de Dijon.

Gratar de peste cu cartofi

peste, ulei de masline,sare,Pentru sos:trei cepe, 30 g ulei, 3 rosii,sare, piper, ghimbir si patrunjel tocat.

Salata de cartofi cu peste afumat

8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.

Macrou cu orez

1 kg macrou sau un peste mai gras250 g orez2 cepe150 ml ulei100 g maslinesareboabe de pipercondimente pentru peste

Peste cu cartofi si sos pesto

cativa cartofi potriviti2 legaturi patrunjel40 g cascaval60 ml uleisare piperpesteusturoi cativa cateilamaierozamrincondimente

Salata de peste cu legume

O conserva de peste- sardine, o lamaie mare, ardei rosu , 1 ceapa, sare, piper, o lamaie

Inimioare de oua

carnatiouaceapa verde(optionalsarepiperscobitori

Bostanel de Halloween

1 triunghi de branza topita 1 ardei verde putin morcov ras

Degete de vrajitoare in farfurie

5 morcovi 5 migdale un bol cu orez fiert sau crema de branza

Oua soricei

oua piper negru boabe cascaval

Supa de zarzavat cu galuste

500 gr morcovi,1 ceapa, 1 cartof,1/4 lingura nucsoara,cateva fire patrunjel,2-3 linguri ulei,1 ou, gris, sare

Peste mediteranean la gratar

4 fileuri groase de peste-spada (se poate inlocui cu crap)1 legatura patrunjel3 catei usturoiZeama de la o lamaie4 linguri ulei de maslineSare, piper

Somon Cu Praz Si Varza Chinezeasca

500 g somon, 2-3 fire praz, un sfert de varza chinezeasca (zisa si varza de Napa), Sos din: 250 ml frisca nebatuta, neindulcita (eu am pus cam 100 ml frisca si restul lapte), 2 lg otet, 1 lg mustar Dijon, 5 lg ketchup de calitate buna 1-2 lg curry (praf) sare, piper.

Chifteluțe de pește

Chifteluțele de pește sunt o alternativă foarte bună la chifteluțele clasice. Sunt mult mai sănătoase, au mai puține calorii și grăsimi, dar un conținut mare de Omega 3 și Omega 6, în funcție de tipul de pește pe care îl alegeți.  Puteți pregăti chifteluțele de pește din orice fel de pește alb. Noi am ales varianta cu șalău, dar le puteți face și din crap sau păstrăv. Cu cât mai gras peștele, cu atât mai gustoase vor ieși chifteluțele. Le puteți prăji în ulei sau găti în cuptor, dacă vreți o variantă sănătoasă și care să nu fie îmbibată în ulei. 

Salata De Peste Afumat

4 - 5 cartofi mai mici 150 gr legume congelate ( amestec mexican) 200 gr peste afumat ( hering) masline 1 lamaie 1 ceapa mica frunze de salata pentru decor

APERITIV CU PESTE

350 gr cascaval ras; 6 oua; 500 gr peste (eu am folosit filete); 5 linguri de faina+4 de pesmet; sare si piper; zeama de la o jumatate de lamaie.

Peste la gratar cu garnitura de dovlecei

Ingredientele pentru peste:2 fileuri mari de pangasius (poate fi orice peste)zeama de la o lamaie ; 2-3 linguri ulei ;condimente pentru peste ; sare, piper, chiliIngrediente pentru dovleci• 6-8 dovlecei• 6-7 linguri ulei de măsline• 1-2 lămâi• 5 căţei de usturoi• sare• piper

Rulada de peste crud

frunze de salata verde, unt, mascarpone, somon marinat, surimi si castravete

Peste alb in folie

6 fileuri de peste (merluciu cod etc) 2 lamaii 1 ceapa mare 1-2 morcovi sare piper ulei folie de aluminiu

Peste in crusta

Pentru peste:patrav,unt,usturoi,patrunjel,sare, piper,rozmarin,Pentru aluat:100ml apa,cam 50ml de ulei,250g faina de secara,100g malaisare,usturoi granulat,boia de ardei

Peste la gratar cu cartofi

Peste (crap sau pastrav) 1 kg cartofi noi sare piper ulei otet cimbru curry patrunjel verde

Peste cu sos de lamaie

2 bucati peste file 1 lamaie sare piper ulei

Rosii umplute cu icre si peste afumat

Pentru 4 rosii:un castronel de icre (200-300 g) un sfert dintr-un peste afumat (macrou), cateva fire de patrunjel marar.

Marinata de peste cu dafin si ienibahar

1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare

Legume sotate

Ingrediente pentru 4 persoane:½ kg ciuperci mai mici1 morcov potrivit1 dovlecel mic1 vanata mica2 ardei capia1 piept de puiCurrySos de soiaSos de pesteUlei de porumb unt

Caracatita din crenvusti

un crenvusti un cutit ascutit apa ptr fiert sau ulei ptr prajit

Supa Morcoveata

3-4 morcovi,2 cartofi,1 catel de usturoi,1 lingura de orez,1 lingura cu unt,sare

Paine cu ou si lapte

2-3 oua, 3 felii de paine, putin lapte, ulei, putina sare

Peste cu cartofi si conopida la cuptor

4-5 cartofi mari, o conopida medie, o conserva mica rosii in suc propriu, un peste mediu intreg sau fileo capatana de usturoi, 3-4 linguri ulei, o cana de apa, 2-3 foi de dafin, sare piper

Orez cu peste pane

Pt orez: o cana de orez 1 ceapa 2 morcovi 1 ardel putina telina sare piper leustean patrunjel ulei Pt peste: 1 kg de peste file de pagasiuns condimente de peste ulei sare piper boia faina pesmet 2 oua

Paine fantoma pentru Halloween

aluatul de pizza, cumparat de la magazin sau de casa ulei de masline sare

Masinuta de curse

1 felie de paine branza topita 1/2 ardei gras 4 rondele de morcov 2 masline 1fir de ceapa verde

Snitel de pui in aluat

1 piept de pui sare piper chili 100 g smantana 50 ml lapte faina patrunjel 2 oua

Oita din branza topita

1 triunghi de branza topita 2 masline negre