Mancare peste
Mancare peste retete: cum gatesti mancare peste si cele mai gustoase retete de mancare din peste, peste impanat, peste la cuptor, ciorba de peste, preparate din peste, rasol de peste sarat, saramura de peste macrou, pasta de peste afumat, pasta de peste cu maioneza, peste la cuptor pe pat de cartofi.Mancare de peste
1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare
Somon Cu Soba Noodles
1 lingurita pasta de wasabi 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura sos soia 1 lingura ulei cu ardei iute (eu am pus ulei obisnuit si o lingurita de sos de chili thailandez) 1 lingura sake 2 fileuri de peste
Plachie de calcan si biban de mare
750g peste (eu am avut calcan si biban de mare) 2 legaturi ceapa verde 1 rosie mare suc de rosii sau rosii pasate 1 legatura patrunjel
Pasta delicioasa de peste
2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica
Supa delicioasa de peste
1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare
Peste delicios la cuptor
1,500 kg peste, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 2 cesti zeama, 2 linguri branza rasa, sare.
File de peste cu garnitura de orez
3 fileuri de peste condimente pentru peste o ceapa un catel de usturoi 150 g ciuperci 2 morcovi 250 g orez putina faina pentru peste ulei sare piper o lingurita curry oregano busuioc si 50 g parmezan.
Peste cu ciuperci la cuptor
1kg peste (cod)1 kg ciuperci champion50g ulei de masline1 patrunjelsare, piper dupa gust
Papiote de peste
file peste; usturoi, piper, sare, praz; ardei; rosii; boia de ardei; lamaie verde / galbena ; cimbru, marar uscat
Chiftele de peste
300-400 g carne de peste1 cartof1 morcov3 catei de usturoi1 lingura bulion1 ou2-3 linguri pesmetpatrunjel , marar,sare, vegeta, piper, boia dulce
Supa Pho De Pui
Pho este o reteta de supa vietnameza facuta cu ierburi si carne - in acest caz - pui.
Peste La Cuptor Cu Cartofi Prajiti
- 1 file peste - 4 cortofi medii - condimente: sare piper delikat putin unt chilli boia de ardei iute condiment pentru peste - 2 linguri pesmet - 1 catel usturoi - felii de lamaie.
File de peste
Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 500 grame fileu de peste (orice peste alb, eu am folosit file de calcan), 4 linguri iaurt, 4 linguri maioneza, 2 lingurite mustar de Dijon.
Salata de cartofi cu peste afumat
8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.
Gratar de peste cu cartofi
peste, ulei de masline,sare,Pentru sos:trei cepe, 30 g ulei, 3 rosii,sare, piper, ghimbir si patrunjel tocat.
Macrou cu orez
1 kg macrou sau un peste mai gras250 g orez2 cepe150 ml ulei100 g maslinesareboabe de pipercondimente pentru peste
Peste cu cartofi si sos pesto
cativa cartofi potriviti2 legaturi patrunjel40 g cascaval60 ml uleisare piperpesteusturoi cativa cateilamaierozamrincondimente
Salata de peste cu legume
O conserva de peste- sardine, o lamaie mare, ardei rosu , 1 ceapa, sare, piper, o lamaie
Degete de vrajitoare in farfurie
5 morcovi 5 migdale un bol cu orez fiert sau crema de branza
Peste mediteranean la gratar
4 fileuri groase de peste-spada (se poate inlocui cu crap)1 legatura patrunjel3 catei usturoiZeama de la o lamaie4 linguri ulei de maslineSare, piper
Somon Cu Praz Si Varza Chinezeasca
500 g somon, 2-3 fire praz, un sfert de varza chinezeasca (zisa si varza de Napa), Sos din: 250 ml frisca nebatuta, neindulcita (eu am pus cam 100 ml frisca si restul lapte), 2 lg otet, 1 lg mustar Dijon, 5 lg ketchup de calitate buna 1-2 lg curry (praf) sare, piper.
Chifteluțe de pește
Chifteluțele de pește sunt o alternativă foarte bună la chifteluțele clasice. Sunt mult mai sănătoase, au mai puține calorii și grăsimi, dar un conținut mare de Omega 3 și Omega 6, în funcție de tipul de pește pe care îl alegeți. Puteți pregăti chifteluțele de pește din orice fel de pește alb. Noi am ales varianta cu șalău, dar le puteți face și din crap sau păstrăv. Cu cât mai gras peștele, cu atât mai gustoase vor ieși chifteluțele. Le puteți prăji în ulei sau găti în cuptor, dacă vreți o variantă sănătoasă și care să nu fie îmbibată în ulei.
Salata De Peste Afumat
4 - 5 cartofi mai mici 150 gr legume congelate ( amestec mexican) 200 gr peste afumat ( hering) masline 1 lamaie 1 ceapa mica frunze de salata pentru decor
APERITIV CU PESTE
350 gr cascaval ras; 6 oua; 500 gr peste (eu am folosit filete); 5 linguri de faina+4 de pesmet; sare si piper; zeama de la o jumatate de lamaie.
Peste la gratar cu garnitura de dovlecei
Ingredientele pentru peste:2 fileuri mari de pangasius (poate fi orice peste)zeama de la o lamaie ; 2-3 linguri ulei ;condimente pentru peste ; sare, piper, chiliIngrediente pentru dovleci• 6-8 dovlecei• 6-7 linguri ulei de măsline• 1-2 lămâi• 5 căţei de usturoi• sare• piper
Rulada de peste crud
frunze de salata verde, unt, mascarpone, somon marinat, surimi si castravete
Peste alb in folie
6 fileuri de peste (merluciu cod etc) 2 lamaii 1 ceapa mare 1-2 morcovi sare piper ulei folie de aluminiu
Peste in crusta
Pentru peste:patrav,unt,usturoi,patrunjel,sare, piper,rozmarin,Pentru aluat:100ml apa,cam 50ml de ulei,250g faina de secara,100g malaisare,usturoi granulat,boia de ardei
Pește în crustă de sare la cuptor
Descoperă cum să gătești peștele în crustă de sare la cuptor, o metodă simplă și sănătoasă pentru a obține un preparat suculent și plin de arome naturale.
Peste la gratar cu cartofi
Peste (crap sau pastrav) 1 kg cartofi noi sare piper ulei otet cimbru curry patrunjel verde
Rosii umplute cu icre si peste afumat
Pentru 4 rosii:un castronel de icre (200-300 g) un sfert dintr-un peste afumat (macrou), cateva fire de patrunjel marar.
Marinata de peste cu dafin si ienibahar
1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare
Legume sotate
Ingrediente pentru 4 persoane:½ kg ciuperci mai mici1 morcov potrivit1 dovlecel mic1 vanata mica2 ardei capia1 piept de puiCurrySos de soiaSos de pesteUlei de porumb unt
Caracatita din crenvusti
un crenvusti un cutit ascutit apa ptr fiert sau ulei ptr prajit
Peste cu cartofi si conopida la cuptor
4-5 cartofi mari, o conopida medie, o conserva mica rosii in suc propriu, un peste mediu intreg sau fileo capatana de usturoi, 3-4 linguri ulei, o cana de apa, 2-3 foi de dafin, sare piper
Orez cu peste pane
Pt orez: o cana de orez 1 ceapa 2 morcovi 1 ardel putina telina sare piper leustean patrunjel ulei Pt peste: 1 kg de peste file de pagasiuns condimente de peste ulei sare piper boia faina pesmet 2 oua
Paine fantoma pentru Halloween
aluatul de pizza, cumparat de la magazin sau de casa ulei de masline sare
Snitel de pui in aluat
1 piept de pui sare piper chili 100 g smantana 50 ml lapte faina patrunjel 2 oua
Masinuta de curse
1 felie de paine branza topita 1/2 ardei gras 4 rondele de morcov 2 masline 1fir de ceapa verde
Peste prajit cu mujdei de usturoi
-1kg peste (crap de dunaresau alt peste) -200 ml ulei -10 catei usturoi -sare -piper -faina de malai.
Rudolf, renul cu nasul rosu
un triunghi de branza topita 2 covrigei o maslina neagra o bucatica de rosie sau ardei rosu pentru nas
Rulouri de peste la slow cooker Crock Pot
4 bucati de fileuri de merluciu sau peste alb (o bucata cca 150 gr) condiment pentru peste lamaie patrunjel pentru decor
Pops de Branza
300 grame branza feta 1 lingura smantana rozmarin proaspat piper 1 ou 20 bastonase rezistente la copt aluat de foietaj
Ficatei cu ciuperci
500 g ficatei proaspeti de pui 200 g ciuperci proaspete 8 rosii cherry 1 lingurita ulei verdeata 3-4 catei usturoi 1 ramurica rozmarin sare
-
5 Oreogasm