Marmeladă
Marmeladă de prune fără zahăr
Marmelada de prune este printre preferatele noastre, iar dacă o preparați fără a adăuga zahăr este și mai bună. Vezi ingredientele și modul de preparare.
Marmeladă de portocale. Rețeta simplă și cu puține calorii
Marmelada de portocale este mai puțin dulce decât alte tipuri de gemuri și este folosită într-o varietate de feluri de mâncare, glazuri, sosuri sau umpluturi.
Marmeladă de portocale din coajă și miez
Marmelada din coajă și miez de portocale are o aromă ușor dulce și este excelentă la micul dejun. Vezi ingredientele și pașii de preparare.
Marmeladă de prune. Rețeta simplă, tradițională
Marmeladă de prune - Gemul, dulceața, compotul și marmelada sunt modalități delicioase de a păstra aroma fructelor românești pe tot parcursul anului.
Pere Posate In Sirop De Gutui
Aceasta reteta simpla de pere posate poate deveni un desert cu calorii reduse.
Chec Cu Ciocolata Si Portocale
Inspiratia pentru aceasta reteta vine din tortul Jaffa cu amestecul minunat de marmelada, ciocolata neagra si blat pufos.
Budinca Cu Marmelada Si Unt
O reteta clasica ce a fost reinventata prin adaugarea marmeladei pentru a o transforma intr-un desert extraordinar de gustos.
Tarta Cu Ricotta Si Portocale
Un desert racoritor, perfect dupa o masa copioasa.
Negresa Cu Marmelada
100g unt 3 oua 150g zahar 150g ciocolata 100g faina 25g nuci, tocate 3 linguri de marmelada 30g ciocolata alba
Marmelada de zmeura
1 kg zmeura, 1 kg zahar cu pectina( GelierZucker 1 : 1 Dr Oetker ), 1 lamaie,
Gem de pepene galben
1 kg pepene galben,1/2 baton vanilie,4 linguri zeama lamaie/litru,200 g miere/litru
Marmelada de pere, prune si mere
1 kg pere, 1 kg prune, 1 kg mere, 1,5 kg zahar
Gem cu prune si nuci
4 kg de prune mici 1 kg zahar 150 g miez de nuca 2 lingurite scortisoara
Gem de struguri cu nuca
un kg struguri dulci (Hamburg) 500 g zahar 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara macinata 100 g miez de nuca
Lavashak reteta
250 gr prune 250 gr zmeura (am folosit congelata) putin zahar daca va place mai dulce
Dulceata din fructe de padure
2 kg fructe de padure (zmeura, mure si afine) 1 kg zahar sucul de la 1 lamaie 1 aspirina
Gem de mere si prune
5 mere (aprox 1 kg au avut ale mele)500 g prune500 g zahar1 lingurita de scortisoara1/2 lingurita de nucsoarazeama si coaja de la o lamaieIn plus, 2 linguri de apa, daca merele si prunele sunt mai seci, cum au fost ale mele..
Dulceata de mere cu scortisoara
1800 gr mere gata curatate,300 ml apa,800 gr zahar,1 lgta scortisoara macinata,3 aspirine.
Chutney cu merisoare si mere
1,5kg mere, curatate de coaja si taiate cuburi, 450g ceapa feliata, 50g ghimbir proaspat, 1 lingurita piper boabe, 500g zahar, 250ml otet de cidru, 500g merisoare
Dulceata de caise
2 kg caise 1 lamaie 1,5-2 kg zahar, dupa preferinta 2 lingurite esenta de migdale