Retete cu Portocale

Smoothie cu kiwi și portocale

Descoperiți beneficiile unui smoothie cu kiwi și portocale și învățați cum să pregătiți această băutură delicioasă și nutritivă acasă.

Prăjitură răsturnată cu portocale

Prajitura rasturnata cu portocale este un desert delicios și atrăgător, perfect pentru a impresiona invitații și a satisface pofta de dulce.

Fursecuri fragede cu coajă de portocală

Aceste fursecuri moi și untoase cu coajă de portocală sunt extrem de ușor de făcut și vi se vor topi în gură.

Lichior de portocale. Rețeta pentru pasionații de băuturi fine

Lichiorul de portocale este incredibil de versatil și printre cele mai des folosite în cocktailuri.

Portocalele în sarcină. Cât de sigur este consumul lor

Una dintre întrebările din timpul sarcinii este dacă puteți mânca citrice și dacă portocalele sunt sau nu sunt indicate.

Marmeladă de portocale. Rețeta simplă și cu puține calorii

Marmelada de portocale este mai puțin dulce decât alte tipuri de gemuri și este folosită într-o varietate de feluri de mâncare, glazuri, sosuri sau umpluturi.

Marmeladă de portocale din coajă și miez

Marmelada din coajă și miez de portocale are o aromă ușor dulce și este excelentă la micul dejun. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Dulceață din coji de portocale

Dulceața din coji de portocale se pregătește extrem de ușor, din doar câteva ingrediente. Dincolo de gustul lor incredibil, aceasta are și proprietăți benefice pentru sănătate.

Dulceață de prune cu coajă de portocală

Dulceața de prune este densă, delicioasă și un gust dulce-acrișor. Cu o mulțime de bucăți de prune în ea, cu siguranță va deveni preferata familiei și prietenilor.

Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente

Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește deserturile. Dacă vă plac prăjiturile spicy, în care se simt pregnant aromele și condimentele, trebuie să încercați această rețetă! Karythopita este o prăjitură foarte ușor de făcut, dar foarte aromată. Coniacul se combină cu aroma de portocale și cu cele mai înțepătoare, de scorțișoară și cuișoare și iese un desert atipic, ușor intrigant. Nu este pentru toate gusturile, ci mai degrabă o prăjitură din categoria ori îți place, ori nu îți place. 

Pere aromatizate cu scorțișoară

Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai timp, chef sau resursele necesare să prepari un desert complicat, aceste pere aromatizate cu sirop te vor scoate din încurcătură. Para este pusă în valoare de aromele și dulceața siropului și va arăta ca un desert de restaurant, cu efort și resurse minime. 

Crepes Suzette

Clătitele Suzette sau Crepes Suzette, așa cum se numesc în rețeta originală, sunt un desert delicios și foarte simplu de făcut, chiar dacă numele vă trimite cu gândul la un preparat sofisticat. Este vorba despre banalele clătite, pe care oricine știe să le facă, servite cu un sos de portocale cu lichior și zahăr caramelizat. Un desert cu care vă veți impresiona familia, prietenii și musafirii și în care nu trebuie să investiți mult timp sau resurse sofisticate. 

Rețeta de cozonac a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Secretul cozonacilor ca la carte constă în răbdare și ingredientele de calitate. Dacă îi frământați suficient și aveți răbdare să îi lăsați să se dospească cât trebuie, reușita va fi una sigură. Astăzi vă prezentăm o rețetă celebră de cozonac, poate cea mai cunoscută și mai apreciată de pe internetul românesc: rețeta de cozonaci a lui Chef Cătălin Scărlătescu.  Pufoși, crescuți, aromați și umpluți cu cremă de ciocolată de calitate, acești cozonaci sunt perfecți pentru mesele de sărbătoare și nu numai. 

Aripioare cu sos dulce-acrișor și portocale

O porție de aripioare crocante, rumenite la cuptor și aromate cu un sos dulce-acrișor este o idee excelentă pentru o cină cu prietenii sau atunci când aveți musafiri. Este genul acela de mâncare fără pretenții, pe care o puteți savura cu mâna, pentru a vă bucura din plin de aromele ei. Astăzi vă propunem o rețetă de aripioare cu sos dulce-acrișor și felii de portocală. Puteți prepara aripioarele în friteuză, prăjite în ulei sau la cuptor, pentru o variantă mai light a preparatului. 

Chec cu sos de portocale

Nimic nu se compară, mai ales în sezonul rece, cu un desert proaspăt scos din cuptor, care să miroase a portocale sau a scorțișoară. Fără să vrei, un astfel de desert, alături de o cană de ceai sau ciocolată caldă, te duce cu gândul la atmosfera de sărbătoare specifică iernii. Astăzi vă propunem un desert perfect pentru toamnă și iarnă, dar nu numai. Un chec cu aromă de portocale și cu sos de portocale, de aroma căruia vă puteți bucura însă în orice perioadă și cu orice ocazie. 

Prăjitura Boema - rețetă de cofetărie

Există deserturi care nu se vor demoda niciodată și care își vor păstra farmecul indiferent de epocă. Iar prăjiturile de cofetărie, pe care le mâncam când eram mici, fac parte din această categorie. Astăzi vă propunem să ne aducem aminte de prăjitura Boema și să recreăm rețeta ei, acasă.  Prăjitara Boema este o clasică a cofetăriilor și era foarte populară în perioada comunistă. De fapt, ca rețetă și mod de preparare, nu este altceva decât un fel de amandină sub altă formă și cu alt nume, ornată cu frișcă. Dar este delicioasă și merită să o încercați!

Cheesecake cu portocală, la pahar

Ce faci când ai de pregătit un desert rapid și cu care să impresionezi? Faci un cheesecake răsturnat, la pahar, cu aromă de portocale. Sună bine, nu-i așa? Și arată demențial și, bonus, este gata în 10 minute.  Știți momentul acela când se anunță musafiri pe ultima sută de metri și nu ai timp să pregătești nimic elaborat. Sau când ți se face, subit, poftă de ceva dulce, dar nu ai prea multe ingrediente la îndemână. Acest cheesecake la pahar vă scoate din încurcătură, indiferent de situație sau ocazie.  Se face din exact patru ingrediente, arată excelent și nu diferă cu nimic la gust de un desert elaborat, de la cofetărie, sau unul căruia i-ați dedicat mai mult timp și energie pentru preparare. Pentru un plus de efect, puteți folosi biscuiți Oreo. Vă garantăm că îi veți cuceri pe copii cu acest desert și că îl veți mai pregăti și cu alte ocazii. 

Cremă catalană cu zahăr caramelizat

Crema spaniolă, sau crema catalană, așa cum mai este numită, este un desert foarte simplu de făcut și de efect. Ca gust și mod de preparare seamănă destul de mult cu crema de zahăr ars, pe care toată lumea o cunoaște, și cu creme brulee.  Crema catalană este un desert foarte de efect și rapid atunci când aveți musafiri. O puteți prepara de seara și pune în recipiente mici și păstra la frigider peste noapte. Va fi nemaipomenită a doua zi, rece, cu puțin zahăr caramelizat deasupra sau un sirop de caramel. 

Pulpe de pui cu portocale și miere

Dacă v-ați plictisit de gustul banal de pulpe de pui simple, astăzi vă propunem o rețetă cu care nu aveți cum să dați greș. O porție de pulpe de pui marinate în suc de portocale și miere, cu o crustă crocantă și dulceagă.  Deși unii nu agreează ideea de mâncare dulce și sunt reticenți la combinația dintre carne și miere, aceasta ajută la caramelizarea cărnii, îi oferă o crustă crocantă și o aromă dulce subtilă, dacă aveți grijă la cantitate.  Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de pulpe de pui marinate în suc de portocale cu miere. Pentru ca gustul să fie echilibrat și nu prea dulce, rozmarinul și usturoiul vin să dea aromă cărnii și astfel veți obține o cină sau un prânz delicios.

Pain Perdu

Un French Toast reinventat, pentru un mic dejun plin de arome.

Fursecuri cu citrice

Pe langa faptul ca arata foarte bine, sunt si incredibil de gustoase.

Fursecuri cu merisoare si portocale

Fursecuri fragede si delicioase, pentru zilele in care ai pofta de ceva dulce.

Prajitura cu portocale

O prajitura care este delicioasa si fara glazura, pudrata usor cu zahar.

Rata cu portocale

Rața poate parea un pic extravaganta și costisitoare pentru majoritatea oamenilor, dar am găsit un piept de rață prin frigider și am decis că trebuie să încerc.

Pui cu portocale, miere si soia

Pui cu un gust dulceag, ce merge perfect langa un orez cu legume.

Tarta cu coacaze negre, branza de capra si cimbru

Combinata cu un blat cu ovaz si un topping dulce acrisor, branza de capra este perfecta pentru acest desert special.

Paine cu scortisoara si stafide

O paine cu fructe, perfecta pentru micul dejun, cu unt si dulceata.

Prajitura cu portocale, gutui si migdale

Gustul de migdale este minunat completat de aroma de portocale.

Sos de gutui si mere

Un sos acrisior, care merge perfect langa o friptura de porc.

Briose cu miere si fistic

Un desert usor, inspirat din Orientul Mijlociu, cu miere si fistic crocant.

Tarta cu portocale si merisoare

O reteta delicioasa, de tarta insiropata, cu aroma racoritoare de portocale.

Batoane cu nuci pecan

Atunci cand ai nevoie de putina energie, ar fi bine sa ai la indemana aceste batoane delicioase si usor de facut.

Mini Tarte Cu Crema De Branza Si Portocale

Prajiturele individuale, perfecte pentru petreceri, care sunt atat de delicioase pe cat de bine arata.

Tocanita De Fructe De Mare Cu Sofran

Daca esti un iubitor al fructelor de mare, atunci sa fii convins ca aceasta reteta te va face sa te lingi pe degete.

Trifle Cu Aroma De Cardamom Si Dafin

Foile de dafin nu sunt cel mai popular ingredient atunci cand vine vorba de desert, insa acesta este unul special.

Tarta Cu Ricotta Si Nectarine

O tarta delicioasa, cu nectarine, dar pentru care poti folosi, la fel de bine, piersici sau caise.

Prăjitură cu marțipan, mascarpone și fructe

Toti nutritionistii ne recomanda sa mancam mai multe fructe, asa ca aceasta prajitura aproape ca te face sa uiti de sentimentele de vinovatie.

Tarta Cu Caramel, Mere Si Stafide

Blat auriu cu mere, caramel si stafide inmuiate in Grand Marinier - transforma o tarta clasica intr-un desert decadent.

Jeleu De Campari Si Felii De Portocale Caramelizate

Un desert cu jeleu pe care trebuie neaparat sa-l incerci in aceasta vara.

Creme Caramel Cu Portocale

Aceasta retete de creme caramel foloseste coaja unei portocale pentru a da o aroma proaspata de citrice.

Panettone Cu Ciocolata Si Alune

O alternativa excelenta la traditionalul panettone, aceasta reteta este facuta cu ciocolata si alune in loc de fructe uscate.

Briose Cu Dovlecei

Daca credeai ca tortul de morcov suna putin ciudat, de ce sa nu iti uimesti prietenii cu aceste briose de dovlecel. Te sfatuim sa le incerci macar o data.

Prajitura Cu Fructe, Gin Si Nuci

O prajitura ce combina aromele de nuci si gin cu toate mirodeniile care amintesc de Craciun.

Prajitura Cu Fructe

Profita de beneficiile fructelor intr-un desert delicios si usor de facut.

Prajituri Cu Miere Si Fistic

Un desert usor de preparat si care nu iti va "distruge" silueta.

Prajitura Cu Morcov, Fructe Si Nuci

Desi se aseamana la gust cu prajitura de morcovi, aceasta reteta are mai putine calorii, pentru ca sentimentul de vinovatie sa fie mai mic.

Tarta Cu Ricotta Si Migdale

Italienii au o slabiiune pentru budincile facute cu nuci si branzeturi cremoase. Aceasta tarta merge exceptional de bine cu o cafea tare dupa o masa copioasa.

Budinca Livada

O reteta de vara care te va ajuta sa te bucuri de beneficiile fructelor de sezon.

Prajitura Cu Migdale Si Sirop De Citrice

Incearca aceasta reteta de prajitura cu migdale, facuta cu portocale si lamai pentru o aroma de citrice.

Chec Cu Ciocolata Si Portocale

Inspiratia pentru aceasta reteta vine din tortul Jaffa cu amestecul minunat de marmelada, ciocolata neagra si blat pufos.