Prăjituri cu bezea

Negresă cu gem și bezea

Negresa este o prăjitură foarte populară în bucătăriile internaționale și nu numai. Există o mulțime de variante de a o prepara: simplă, cu nuci, alune, dulceață sau cremă. Astăzi vă propunem o variantă de negresă mai altfel, cu gem și bezea, delicioasă, ușor de făcut și foarte apetisantă. Contrastul dintre blatul negru si bezeaua albă o face să arate foarte bine și să fie potrivită pentru aproape orice ocazie. 

Prăjitură Bețivană

Prăjitura Bețivană este un desert deosebit, cu care vă puteți impresiona musafirii. Așa cum probabil ați ghicit, numele prăjiturii vine de la faptul că blatul și siropul conțin alcool. O cantitate mică de alcool, dar suficientă cât să-i dea aromă.  Este vorba de vin roșu și, pentru un rezultat delicios, este recomandat să folosiți un vin de calitate. Va face diferența în ceea ce privește rezultatul final. 

Prăjitură Dinții Negrului

Prăjitura Dinții Negrului (sau Dinții Negresei, cum mai este numită) este un desert foarte simplu și delicios pe care îl puteți face. Practic, este vorba despre o negresă cu bezea și cu un strat subțire de gem și nucă la mijloc. Este delicioasă, potrivită pentru orice ocazie și puteți regla cât să fie de dulce, prin tipul de gem pe care îl folosiți.  Dacă nu vreți o prăjitură foarte dulce, alegeți un gem fără zahăr. Îl găsiți în comerț, dar îl puteți face și acasă. Aici, de exemplu, aveți o rețetă de gem de prune fără zahăr. 

Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc

Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple. 

Pavlova cu frișcă și căpșuni

Încă se mai găsesc căpșuni proaspete, așa că rețeta pe care v-o propunem astăzi este un desert delicios, care pare foarte sofisticat, dar este simplu de realizat. Mulți se feresc de deserturile cu bezea, considerând-o o bază pretențioasă și greu de făcut. Nimic mai fals: dacă respectați o regulă simplă și anume focul să fie foarte mic, veți obține o bezea la fel de bună precum cea din cofetărie. 

Smores cu Oreo

Ați auzit vreodată de S mores? Dacă nu ați auzit, sigur le-ați văzut, pentru că rețelele de socializare sunt pline de poze și filmulețe cu celebrele deserturi. S mores este un desert foarte popular în America și Canada. Este tradițional pentru focurile de tabără și constă într-o bucată de bezea friptă pe foc, pusă între doi biscuiți sau crackers, alături de o bucată de ciocolată.  S mores au devenit foarte populari în toată lumea, așa se face că au apărut o mulțime de versiuni și adaptări, pentru toate gusturile. Cea pe care v-o prezentăm astăzi este o variantă cu Oreo în loc de crackers, spectaculoasă și delicioasă. 

Cea mai bună prăjitură din lume

Atunci când spui despre ceva că este ”cel mai bun”, automat creezi așteptări. Așa se întâmplă și cu această prăjitură, care este una dintre cele mai populare rețete de pe internet.  Chiar așa este supranumită: cea mai bună prăjitură din lume. Dacă își merită sau nu titlul, asta depinde de fiecare gusturi în parte, de aceea vă invităm să o încercați și să dați verdictul. Este o prăjitură cu blat și spumă de bezea, cu frișcă și fructe la mijloc. Un desert de inspirație norvegiană, care s-a ales cu titlul de ”cea mai bună prăjitură” în 2002. De atunci rețeta a început să fie populară în toată lumea.  Rețeta originală este cu banane, dar le puteți înlocui cu ce fructe doriți. Noi am încercat și varianta cu căpșune și este delicioasă.  

Pavlova Cu Piersici Si Fructul Pasiunii

6 albusuri 330g zahar pudra 3 lingurite malai 1 lingurita de otet 500g mascarpone 2 lingurite pasta de vanilie Piersica si fructul pasiunii condimentate: 110g zahar pudra 1/2 lingurita ienibahar 5buc cardamom 1 baton scortisoara 4 boabe de ienupar 4 fructul pasiunii 4 piersici, taiate in felii subtiri