Încă se mai găsesc căpșuni proaspete, așa că rețeta pe care v-o propunem astăzi este un desert delicios, care pare foarte sofisticat, dar este simplu de realizat.
Mulți se feresc de deserturile cu bezea, considerând-o o bază pretențioasă și greu de făcut. Nimic mai fals: dacă respectați o regulă simplă și anume focul să fie foarte mic, veți obține o bezea la fel de bună precum cea din cofetărie.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- Pentru bezea:
- 4 albușuri de ou
- 250 g zahăr
- 1 linguriță oțet
- 1 linguriță amidon
- 1 linguriță extract de vanilie
- Pentru cremă:
- 500 g căpșuni
- 3 lingurițe zahăr pudră
- 250 g frișcă lichidă
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 130 de grade.Bateți albușurile cu mixerul, până când formează o spumă. Încorporați zahărul, câte o lingură, până când spuma devine lucioasă și zahărul s-a dizolvat.
La final, adăugați amidonul, oțetul și vanilia. Turnați spuma de albuș într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așezați crema sub formă de cerc, cu diametrul cât o farfurie potrivită. Spuma de abuș trebuie să aibă marginile mai ridicate și un fel de gaură în mijloc.
Dați la cuptor, la foc mic, pentru o oră. Când este gata, opriți cuptorul și lăsați să se răcească în interior.
Pentru cremă, bateți frișca lichidă și zahărul. Spălați căpșunile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi.
Așezați frișca în mijlocul prăjiturii și decorați cu căpșunile proaspete.
Poftă bună!