Preparate din peste

Preparate din peste retete: cum gatesti preparate din peste si cele mai gustoase retete de preparate din pui, preparate din curcan, preparate din porc, preparate din somon, preparate din bojoc de porc, preparate din pulpe de pui, mancare din peste, preparate de paste, peste impanat, mancare peste.

Rulada de peste cu foaie de clatite

o foaie de clatita,pasta din unt cu verdeata, condimente, felii subtiri din filé de peste marinat - somon sau din conserva, felii de lamaie si masline.

Platou din fructe de mare si peste

200 g. file de peste (Lup de mare/ Biban de mare) amestec din fructe de mare (Midii Creveti curatati si scoici verzi) sos de rosii rosii cherry chilli masline kalamata busuioc coriandru lime

Maki sushi

Pentru otetul condimentat: 1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok) 1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra 1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala,dar cea de mare se dizolva mai usor,plus ca eu pe asta o folosesc de obicei) Pentru orez: 3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti 3 cani apa rece 6 linguri de otet condimentat Pentru maki sushi: 10 foi de nori 2 castraveti de sera, taiati in felii lungi 2 conserve de ton,scurse de ulei seminte de susan Pentru servit: sos de soia,light wasabi felii de ghimbir preparate, gari

Peste (stavrizi) la borcan - o delicatesă din Marea Neagră

Peștele la borcan este o modalitate excelentă de a conserva surplusul de pește proaspăt, transformându-l într-o delicatesă ce poate fi savurată oricând. În acest articol, avem rețeta pentru stavrizii la borcan, o specialitate din Marea Neagră apreciată pentru savoarea sa unică.

crochete din peste (fara miros de peste)

250g fileu de peste(de preferat morun ,sau peste oceanic) 1 lamaie 6 cartofi mari 4 oua 1 legatura de patrunjel sare dupa gust 500 ml ulei o cratita nu prea larga dar inalta

Crackersi cu susan din faina de migdale

215g faina de migdale (facuta din migdale decojite),1 ou batut bine,55g susan,1 lingura ulei,sare.

Rulade de peste cu morcov si dovlecel

Pentru o portie:2 filet de Rotbarsch/Redfish/Sebastes marinus,50 g dovlecel,50 g morcov,100 g cartof,2 linguri ulei de masline,2 linguri zeama de lamaie,sare,piper, rozmarin uscat din rasnita

Rulouri din peste

file de peste pangasius aprox 1kg condimente pt peste sare piper boia 3 oua faina alba pesmet cateva felii de sunca de pui cateva felii de cascaval cateva felii de gogosarii copti

Plachie dobrogeana (din crap sau alt peste)

1,4 kg Crap (sau alt peste) fara cap3 cepe100ml ulei Arpis100ml pasta de tomate2g boia de ardei100ml vin alb3g usturoi2g piper macinat4 foi de dafin500g rosii proaspete50g patrunjel verdesare

Somon in scoici din aluat frantuzesc

scoici din aluat frantuzesc 1 praz tocat 1/2 ardei gras, 1 lingura de unt 2 linguri de faina, putin praf de curry, sare si piper dupa gust 4oo ml lapte mazare (fiarta in prealabil), creveti curatati, bucati de somon afumat

Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi

2-3 cartofi2 cepe2 conserve de peste (ton) in apa1-2 lingurite mustar1 lingurita zeama de lamaie2 linguri apa foarte receUlei, sare, piper

Penne cu masline si peste

2 bucati potrivite de peste (macrou, hering)300 g paste60 ml ulei100 g masline (eu am folosit din acelea maro)1 ceapa albaI ceapa rosiePasta de tomate sau o cutie cu rosii in bullionCativa catei de usturoiCimbruMenta proaspata tocatabusuiocCondimente pentru paste1 pahar vin alb sau supa de carneParmezan ras

Salata Tiganeasca Din Hering Merinat

250 gr hering marinat 400 gr ketcup dulce 2 castraveti in otet marar sare, piper dupa gust

Aperitiv din stiuca marinata

cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucataotetapafoi de dafinboabe de piper2 linguri zaharsare

Pasta delicioasa de peste

2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica

Ton gratinat

25gr unt, 25gr faina, 300ml lapte, 50gr cascaval ras, 200gr ton in ulei, 325gr porumb din doza, sare, piper, 2 rosii, 70gr paine prajita sfaramata.

File de peste cu citrice

4 fileuri de Pangasius sau cod (sau orice peste va place),sare si piper,ulei de masline pentru ungerea fileului,rozmarin,si marinata facuta din:coaja si zeama de la o lamaie mica ,coaja de la o portocala,3 lingurite de mustar de masa,o lingura miere,3 catei de usturoi zdrobiti,o lingura ulei de masline.

Supa delicioasa de peste

1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare

Mini-tarte cu peste

Aluat de tarta: -1 galbenus -250 gr faina -125 gr unt -2-3 linguri de apa -un praf de sare Umplutura: -1 conserva de ton -1 rosie -100 gr porumb din conserva -2 linguri ulei de masline -zeama de lamaie -3 fire de ceapa verde -sare

Prajitura cu ricotta, nucă și miere

2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara

Peste delicios la cuptor

1,500 kg peste, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 2 cesti zeama, 2 linguri branza rasa, sare.

Mancare de peste

1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare

Rulouri cu hering si legume

10 fileuri hering, 300 g ciuperci ,2 morcovi ,1 lingura boabe porumb din conserva ,1 lamaie,50 ml ulei măsline, sare - piper 100 ml vin alb, verdeață

Salata festiva de peste

200g creveti pane congelati 1 conserva ton bucati in ulei 150g boabe de porumb din conserva 1 gogosar mare murat 2-3 castraveciori acri 2 fire ceapa verde Sare Piper Pt d'ecor: Cips-uri sarate Icre rosii

Mere umplute

mere, nuci,zeama de lamaie, margarina sau unt, scortisoara,cardamom, zahar vanilat, miere de albine,visine din dulceata- toate in cantitatile dorite de fiecare.

File de peste cu garnitura de orez

3 fileuri de peste condimente pentru peste o ceapa un catel de usturoi 150 g ciuperci 2 morcovi 250 g orez putina faina pentru peste ulei sare piper o lingurita curry oregano busuioc si 50 g parmezan.

Biscuiti din branza Cheddar cu chimen

350 g branza Cheddar data pe razatoare 200 g faina113 g unt moalejumatate lingurita chimen 1/4 lingurita sare

Papiote de peste

file peste; usturoi, piper, sare, praz; ardei; rosii; boia de ardei; lamaie verde / galbena ; cimbru, marar uscat

Peste cu ciuperci la cuptor

1kg peste (cod)1 kg ciuperci champion50g ulei de masline1 patrunjelsare, piper dupa gust

Ton cu portocale

- un peste de peste un kg - o portocala mare sau doua de marime potrivita - usturoi - busuioc - salvie - coriandru (boabe) - piper (boabe) - patrunjel verde - menta verde Pentru sos - o conserva de rosii ^in bulion - unul sau doi ardei kapia copti (eventual tot din conserva) - un ardei iute (verde sau uscat) - usturoi - patrunjel verde

Chiftele de peste

300-400 g carne de peste1 cartof1 morcov3 catei de usturoi1 lingura bulion1 ou2-3 linguri pesmetpatrunjel , marar,sare, vegeta, piper, boia dulce

Mini-rulade cu somon afumat

Pentru potetlomper (un fel de turtite din cartofi): - 1 kg cartofi - 1 lingurita de sare - ca. 2-3 dl (120-180g) faina albapt umplut: somon afumat

Peste La Cuptor Cu Cartofi Prajiti

- 1 file peste - 4 cortofi medii - condimente: sare piper delikat putin unt chilli boia de ardei iute condiment pentru peste - 2 linguri pesmet - 1 catel usturoi - felii de lamaie.

Cornuri din aluat dospit la rece

1 ou500 grame faina1 plic de drojdie granulata 1 pahar de iaurt200 grame de unt sau margarina1 lingurita sare1 lingurita zahar

Popcorn cu curry

1/2 cana floricele de porumb sau 1 punga de floricele la microunde 1/4 cana ulei 2 linguri de unt topit si fierbinte 2 lingurite curcuma(turmeric)-se poate sari peste daca nu aveti 1 lingurita curry sare dupa gust

File de peste

Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 500 grame fileu de peste (orice peste alb, eu am folosit file de calcan), 4 linguri iaurt, 4 linguri maioneza, 2 lingurite mustar de Dijon.

Salata de cartofi cu peste afumat

8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.

Gratar de peste cu cartofi

peste, ulei de masline,sare,Pentru sos:trei cepe, 30 g ulei, 3 rosii,sare, piper, ghimbir si patrunjel tocat.

Salata cu creveti

Creveti spalati, fierti si decorticati100g frunze de salate (mix din salata verde, ruccola, salata chinezeasca)1 morcov mare, taiat bastonaseO ceapa mica rosie, taiata maruntO mana de frunze de coriandru proaspat2 linguri de mentaDressing:60g zahar2 linguri otet albO lingura sos de pesteO lingura apaO caciulie de usturoi, maruntita la mojar1 chilli uscat, maruntit

Macrou cu orez

1 kg macrou sau un peste mai gras250 g orez2 cepe150 ml ulei100 g maslinesareboabe de pipercondimente pentru peste

Filet de somon cu cartofi si dovlecei,in pergament

6 Filet de Somon,5 cartofi ,2 dovlecei,2 cutii de Boursin Ail-et-fines-herbes(brinza grasa cremoasa,cu ierburi),6 linguri smintina,piper rosu din risnita,sare ,piper dupa gust

Peste cu cartofi si sos pesto

cativa cartofi potriviti2 legaturi patrunjel40 g cascaval60 ml uleisare piperpesteusturoi cativa cateilamaierozamrincondimente

Salata de peste cu legume

O conserva de peste- sardine, o lamaie mare, ardei rosu , 1 ceapa, sare, piper, o lamaie

Peste mediteranean la gratar

4 fileuri groase de peste-spada (se poate inlocui cu crap)1 legatura patrunjel3 catei usturoiZeama de la o lamaie4 linguri ulei de maslineSare, piper

Chifteluțe de pește

Chifteluțele de pește sunt o alternativă foarte bună la chifteluțele clasice. Sunt mult mai sănătoase, au mai puține calorii și grăsimi, dar un conținut mare de Omega 3 și Omega 6, în funcție de tipul de pește pe care îl alegeți.  Puteți pregăti chifteluțele de pește din orice fel de pește alb. Noi am ales varianta cu șalău, dar le puteți face și din crap sau păstrăv. Cu cât mai gras peștele, cu atât mai gustoase vor ieși chifteluțele. Le puteți prăji în ulei sau găti în cuptor, dacă vreți o variantă sănătoasă și care să nu fie îmbibată în ulei. 

APERITIV CU PESTE

350 gr cascaval ras; 6 oua; 500 gr peste (eu am folosit filete); 5 linguri de faina+4 de pesmet; sare si piper; zeama de la o jumatate de lamaie.

Salata De Peste Afumat

4 - 5 cartofi mai mici 150 gr legume congelate ( amestec mexican) 200 gr peste afumat ( hering) masline 1 lamaie 1 ceapa mica frunze de salata pentru decor

Peste la gratar cu garnitura de dovlecei

Ingredientele pentru peste:2 fileuri mari de pangasius (poate fi orice peste)zeama de la o lamaie ; 2-3 linguri ulei ;condimente pentru peste ; sare, piper, chiliIngrediente pentru dovleci• 6-8 dovlecei• 6-7 linguri ulei de măsline• 1-2 lămâi• 5 căţei de usturoi• sare• piper

Rulada de peste crud

frunze de salata verde, unt, mascarpone, somon marinat, surimi si castravete

Peste alb in folie

6 fileuri de peste (merluciu cod etc) 2 lamaii 1 ceapa mare 1-2 morcovi sare piper ulei folie de aluminiu