Preparate din peste

Preparate din peste retete: cum gatesti preparate din peste si cele mai gustoase retete de preparate din pui, preparate din curcan, preparate din porc, preparate din somon, preparate din bojoc de porc, preparate din pulpe de pui, mancare din peste, preparate de paste, peste impanat, mancare peste.

Rulada de peste cu foaie de clatite

o foaie de clatita,pasta din unt cu verdeata, condimente, felii subtiri din filé de peste marinat - somon sau din conserva, felii de lamaie si masline.

Maki sushi

Pentru otetul condimentat: 1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok) 1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra 1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala,dar cea de mare se dizolva mai usor,plus ca eu pe asta o folosesc de obicei) Pentru orez: 3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti 3 cani apa rece 6 linguri de otet condimentat Pentru maki sushi: 10 foi de nori 2 castraveti de sera, taiati in felii lungi 2 conserve de ton,scurse de ulei seminte de susan Pentru servit: sos de soia,light wasabi felii de ghimbir preparate, gari

Peste (stavrizi) la borcan - o delicatesă din Marea Neagră

Peștele la borcan este o modalitate excelentă de a conserva surplusul de pește proaspăt, transformându-l într-o delicatesă ce poate fi savurată oricând. În acest articol, avem rețeta pentru stavrizii la borcan, o specialitate din Marea Neagră apreciată pentru savoarea sa unică.

Crackersi cu susan din faina de migdale

215g faina de migdale (facuta din migdale decojite),1 ou batut bine,55g susan,1 lingura ulei,sare.

Rulouri din peste

file de peste pangasius aprox 1kg condimente pt peste sare piper boia 3 oua faina alba pesmet cateva felii de sunca de pui cateva felii de cascaval cateva felii de gogosarii copti

Salata Tiganeasca Din Hering Merinat

250 gr hering marinat 400 gr ketcup dulce 2 castraveti in otet marar sare, piper dupa gust

Pasta delicioasa de peste

2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica

Aperitiv din stiuca marinata

cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucataotetapafoi de dafinboabe de piper2 linguri zaharsare

Prajitura cu ricotta, nucă și miere

2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara

Ton gratinat

25gr unt, 25gr faina, 300ml lapte, 50gr cascaval ras, 200gr ton in ulei, 325gr porumb din doza, sare, piper, 2 rosii, 70gr paine prajita sfaramata.

Supa delicioasa de peste

1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare

Mini-tarte cu peste

Aluat de tarta: -1 galbenus -250 gr faina -125 gr unt -2-3 linguri de apa -un praf de sare Umplutura: -1 conserva de ton -1 rosie -100 gr porumb din conserva -2 linguri ulei de masline -zeama de lamaie -3 fire de ceapa verde -sare

Mancare de peste

1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare

Mere umplute

mere, nuci,zeama de lamaie, margarina sau unt, scortisoara,cardamom, zahar vanilat, miere de albine,visine din dulceata- toate in cantitatile dorite de fiecare.

Rulouri cu hering si legume

10 fileuri hering, 300 g ciuperci ,2 morcovi ,1 lingura boabe porumb din conserva ,1 lamaie,50 ml ulei măsline, sare - piper 100 ml vin alb, verdeață

Plachie dobrogeană (din crap sau alt pește)

Dacă ai fost vreodată în Dobrogea, sigur ai văzut plachie în meniurile restaurantelor de pește. E o mâncare tradițională, gătită încet, la foc mic sau în cuptor, cu un sos de roșii și legume care îi dă un gust aparte. Nu e complicată, dar trebuie respectate câteva lucruri ca să iasă perfect.

Salata festiva de peste

200g creveti pane congelati 1 conserva ton bucati in ulei 150g boabe de porumb din conserva 1 gogosar mare murat 2-3 castraveciori acri 2 fire ceapa verde Sare Piper Pt d'ecor: Cips-uri sarate Icre rosii

Biscuiti din branza Cheddar cu chimen

350 g branza Cheddar data pe razatoare 200 g faina113 g unt moalejumatate lingurita chimen 1/4 lingurita sare

Peste cu ciuperci la cuptor

1kg peste (cod)1 kg ciuperci champion50g ulei de masline1 patrunjelsare, piper dupa gust

Popcorn cu curry

1/2 cana floricele de porumb sau 1 punga de floricele la microunde 1/4 cana ulei 2 linguri de unt topit si fierbinte 2 lingurite curcuma(turmeric)-se poate sari peste daca nu aveti 1 lingurita curry sare dupa gust

Cornuri din aluat dospit la rece

1 ou500 grame faina1 plic de drojdie granulata 1 pahar de iaurt200 grame de unt sau margarina1 lingurita sare1 lingurita zahar

Chiftele de peste

300-400 g carne de peste1 cartof1 morcov3 catei de usturoi1 lingura bulion1 ou2-3 linguri pesmetpatrunjel , marar,sare, vegeta, piper, boia dulce

Ton cu portocale

- un peste de peste un kg - o portocala mare sau doua de marime potrivita - usturoi - busuioc - salvie - coriandru (boabe) - piper (boabe) - patrunjel verde - menta verde Pentru sos - o conserva de rosii ^in bulion - unul sau doi ardei kapia copti (eventual tot din conserva) - un ardei iute (verde sau uscat) - usturoi - patrunjel verde

Salata de cartofi cu peste afumat

8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.

Macrou cu orez

1 kg macrou sau un peste mai gras250 g orez2 cepe150 ml ulei100 g maslinesareboabe de pipercondimente pentru peste

Salata de peste cu legume

O conserva de peste- sardine, o lamaie mare, ardei rosu , 1 ceapa, sare, piper, o lamaie

Chifteluțe de pește

Chifteluțele de pește sunt o alternativă foarte bună la chifteluțele clasice. Sunt mult mai sănătoase, au mai puține calorii și grăsimi, dar un conținut mare de Omega 3 și Omega 6, în funcție de tipul de pește pe care îl alegeți.  Puteți pregăti chifteluțele de pește din orice fel de pește alb. Noi am ales varianta cu șalău, dar le puteți face și din crap sau păstrăv. Cu cât mai gras peștele, cu atât mai gustoase vor ieși chifteluțele. Le puteți prăji în ulei sau găti în cuptor, dacă vreți o variantă sănătoasă și care să nu fie îmbibată în ulei. 

APERITIV CU PESTE

350 gr cascaval ras; 6 oua; 500 gr peste (eu am folosit filete); 5 linguri de faina+4 de pesmet; sare si piper; zeama de la o jumatate de lamaie.

Salata De Peste Afumat

4 - 5 cartofi mai mici 150 gr legume congelate ( amestec mexican) 200 gr peste afumat ( hering) masline 1 lamaie 1 ceapa mica frunze de salata pentru decor

Rulada de peste crud

frunze de salata verde, unt, mascarpone, somon marinat, surimi si castravete

Peste in crusta

Pentru peste:patrav,unt,usturoi,patrunjel,sare, piper,rozmarin,Pentru aluat:100ml apa,cam 50ml de ulei,250g faina de secara,100g malaisare,usturoi granulat,boia de ardei

Pește în crustă de sare la cuptor

Descoperă cum să gătești peștele în crustă de sare la cuptor, o metodă simplă și sănătoasă pentru a obține un preparat suculent și plin de arome naturale.

Peste la gratar cu cartofi

Peste (crap sau pastrav) 1 kg cartofi noi sare piper ulei otet cimbru curry patrunjel verde

Pachetele de somon

120 gr file de ton din conserva, scurs de ulei100 gr file de somon afumat 100 gr branza de vaci4 linguri de smantanajumatate de lingura de suc de lamaie2 linguri de baby spinach tocatsare, piper

Peste cu sos de lamaie

2 bucati peste file 1 lamaie sare piper ulei

Marinata de peste cu dafin si ienibahar

1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare

Peste cu cartofi si conopida la cuptor

4-5 cartofi mari, o conopida medie, o conserva mica rosii in suc propriu, un peste mediu intreg sau fileo capatana de usturoi, 3-4 linguri ulei, o cana de apa, 2-3 foi de dafin, sare piper

Orez cu peste pane

Pt orez: o cana de orez 1 ceapa 2 morcovi 1 ardel putina telina sare piper leustean patrunjel ulei Pt peste: 1 kg de peste file de pagasiuns condimente de peste ulei sare piper boia faina pesmet 2 oua

Sandwich cu ton

1 conserva ton maruntit, 100 g boabe de porumb din conserva, 100 g mozzarela,1 rosie, 1 ceapa rosie, 1 ou fiert tare, 1 lingura zeama de lamaie, cateva masline fara samburi, cateva fire patrunjel verde, 6 felii de paine neagra (dintr-o bagheta), sare, piper

Peste prajit cu mujdei de usturoi

-1kg peste (crap de dunaresau alt peste) -200 ml ulei -10 catei usturoi -sare -piper -faina de malai.

Tajine marocana de pui cu legume

Tajine sau tagine (in berbera) este un fel de mancare marocan intitulat astfel dupa denumirea vasului in care se prepara mancarea. In Cipru un vas similar se numeste tawas. Oala tajine este confectionata din argila arsa si este formata din doua parti : unitatea de baza care este plata circulara si are laturile joase si un con mare inalt sub forma de cupola care are rolul de ...capac ! Capacul are rolul de a face posibila intoarcerea condensului in vasul de baza unde se pune carnea de pasare sau peste miel etc legumele si /sau fructele destinate gatirii. Preparatul final este foarte gustos si bine aromat datorita tuturor condimentelor specifice care se adauga. Tajine tunisiana este deosebita de cea marocana seamana mai mult cu frittata italiana. Tajine marocana combina foarte des carnea de miel sau pui prepelite porumbei peste sau vita cu masline pere mere gutui caise stafide prune uscate nuci seminte de pin migdale lamai confit miere smochine rodie curmale etc. Cu o paleta foarte bogata de legume sau cu boabe : de naut linte fasole verde si boabe mazare si altele. Este aromatizata cu un amestec de condimente si arome ca : scortisoara usturoi ghimbir sofran turmeric chimen boia de ardei piper curcuma etc. Se serveste cu o garnitura de cous cous(cuscus) de exemplu. Tajine si cous cous sunt considerate ca fiind preparate traditionale berbere ce au evoulat de-a lungul timpului. Se prepara in diverse combinatii in toate colturile lumii. Paleta de ingrediente fiind atat de bogata si variata fiecare poate da frau liber imaginatiei pentru a putea prepara o : tajine ! Totul este sa nu se inlocuiasca aromele si condimentele asa cum procedeaza anumite persoane ce spun ca gatesc preparate din bucataria asiatica si inlocuiesc de exemplu sosul dulce-acrisor cu sosul bechamel sau branza tofu cu telemea de oaie! Ingrediente : 2 piepti de pui 2 cepe 2 fire praz 1 ardei gras rosu 1 morcov mare 2 cartofi mari 1 capatana usturoi ghimbir praf 1/2 radacina ghimbir un praf de curcuma un praf sofran piper alb concentrat de pasare sau vita 1 lamaie confit (murata).

Chifteluțe din icre de pește

Chifteluțele din icre de pește, ce reprezintă o alternativă delicioasă la deja cunoscutele preparate realizate din icre. Și mai mult ca sigur vor fi pe gustul copiilor.

Una din două conserve de ton are în compoziţie peşte contaminat cu Cesiu 137!

40% din conservele de ton analizate sunt fie etichetate greșit, fie nu conțin suficiente informații pentru consumatori!

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei

1 kg de peste (cod sau merluciu), faina de malai sare 4 catei de usturoi suc de rosii.

Placinta De Peste Cu Creveti Si Praz

Aceasta placinta de peste are un topping delicios de branza si praz aromat... un pranz perfect.

Kotlovina

Ingrediente:500 gr carne porc (de preferat gusa sau parte din cap)300 gr carnati300 gr cotlet de porc6 cepe3 ardei500 gr rosiivegetaboia de ardei dulcepipersare1 capatana usturoi1 pahar vin alb1 lg ulei500 gr cartofifoi dafin

Iaurt preparat in casa

2 l de lapte proaspat de vaca maia formata din 100 g iaurt 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos. Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Peste cu legume la cuptor

2buc peste(cod,macrou),2 cepe, morcov, rosie,ulei,300ml suc de rosii,ardei rosu si galben,suc de la jumatate de lamaie,condimente pt peste

Toskanapfanne (mancarica de peste la tigaie)

500 g filet de peste, 100 g morcov, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras galben, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 3-400 g spanac, 250 ml sos de rosii, 150 ml smintina lichida, sare, piper, ulei de masline

Plachie la cuptor cu legume si vin

1,5 kg peste (stiuca, crap, salau etc.),7-8 cepe mari,2 cesti de ulei,3-4 rosii,1 pahar vin,patrunjel verde,sare,piper