Retete foietaj cu diferite umpluturi

Retete foietaj cu diferite umpluturi

Pateuri cu diferite umpluturi

200g aluat foietaj congelat2 linguri lapteumplutura la alegere

Tort de clatite

faina,oua,apa minerala sau plata,lapte,suc,etcarome,sare,diverse umpluturi.

Cornulete Cu Faina Integrala De Post

200ml ulei 120ml bors 7g drojdie uscata 1 praf de sare 1 lingura esenta naturala de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 200g faina integrala 300g faina alba 000 1 lingura coaja de portocala dezhidratata magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Chec de legume

pate vegetal (o cutie)5 cartofi1 cutie ciuperci1 ardei gras1 ceapa50g fistic1lg pesmet2lg margarinasare, piperboabe de piper de diferite culori (optional)

Placinta de pui cu praz si foietaj (retete Jamie)

praz,telina,morcov,pui fara os (am pus piept),carnati de porc proaspeti,vin alb,unt,ulei de masline,lapte,[smantana si supa],faina,busuioc (reteta cere proaspat dar nu aveam decat uscat),aluat foietaj,un ou.

Cârnăciori înveliți în foietaj

Dintre toate mâncărurile, deserturile și gustările simple și rapide sunt preferatele noastre. Genul acela de gustări perfecte pentru savurat alături de familie sau prieteni, în timp ce urmărești un film sau un serial. Iar acești cârnăciori înveliți în aluat foietaj sunt exact genul acela de gustare.  Aveți nevoie doar de un pachet de aluat foietaj, câteva bucăți de cârnăciori afumați și în jumătate de oră aveți o gustare delicioasă. 

Trandafiri aperitiv din foietaj

- aluat foietaj - mezeluri feliate

Trandafirasi in foietaj

un pachet de foietaj (eu folosec bela),200 gr.sunca presata feliata.

Foietaj cu sunca si cascaval

800 gr foietaj Bella (eu cumpar de obicei acest tip de foietaj deoarece creste foarte fain) 300 gr sunca 200-250 gr cascaval 1 ou Susan Apa

Corabioare din vinete cu legume la cuptor

2 vinete mari, 2 cepe mari4 rosii mari2 dovlecei micuti, nu din cei lungi3 catei mari de usturoi2 ardei de culori diferite4-5 linguri ulei de masline (depinde de tava )2 ardei iuticimbru uscat si verdepiper, sare, dupa gust

Foietaj cu carnati

1 pachet de aluat foietaj 1 ou Branza Salam Carnati Ardei verde

Saratele din foietaj cu susan

Un pachet de foietaj 25 g unt topit susan

Foietaj umplut cu mere

6 mere, sanatoase, nu prea mari zahar scortisoara un ou foietaj

1001 feluri diferite în care poți mânca Nutella

Cea mai populară cremă de ciocolată din lume poate fi mâncată ca atare, dar și inclusă într-o mulțime de rețete și combinații.

Iata Cum Arata Gogosile In Diferite Parti Ale Lumii

Cea mai buna parte, atunci cand vizitezi tari noi, este ca inveti despre culturi noi, si cum ai putea sa faci asta cel mai bine? Prin mancare!

Sărățele cu pesto și usturoi

Aluatul foietaj este un ingredient foarte versatil și spornic în bucătărie. Îl puteți folosi la o mulțime de preparate, de la aperitive până la plăcinte, sărate sau dulci. Aluatul foietaj se găsește în orice supermarket, așa că nu este nevoie să îl preparați voi.  Astăzi vă propunem o rețetă extrem de simplă, pentru care aveți nevoie de numai câteva ingrediente. Sărățelele cu pesto și parmezan pot fi pregătite pe post de aperitiv, gustări sau când aveți poftă de ceva sărat. Se potrivesc de minune lângă un pahar de bere rece. 

Foietaj cu spuma de capsuni si rubarba

Ingrediente:- 1 pachet foietaj- 350 gr capsuni+rubarba- 180 gr zahar- 6 foi gelatina- 400-450 ml frisca

Pulpe in foietaj

1 kg pulpe dezosate (partea de sus a pulpei) 200 g cabanos 1/2 kg foietaj 1 ou sare piper,ulei,susan

Trandafiri din foietaj

Aluat de foietaj,felii subtiri de parizer,ou pentru uns,sare,piper.

Foietaj Cu Camembert

Un starter delicios pentru petrecerile in familie.

Mar in foietaj

2 mere aluat foietaj 1 ou faina scortisoara sos caramel inghetata pentru servit Sos caramel: zahar unt smantana lichida

Cremvurști în aluat foietaj (Pigs in a blanket)

Gustările simple și rapide vă salvează în orice situație. Atunci când aveți de pregătit o gustare pentru musafiri, un aperitiv cald sau ceva rapid pentru o petrecere de copii. Iar cremvurștii în aluat foietaj sunt întotdeauna o idee bună și la îndemână.  Americanii le spun Pigs in a blanket și este o rețetă extrem de populară la ei. Puteți folosi cremvurști simpli sau cârnăciori afumați, în funcție de preferințe. Indiferent de caz, veți obține o gustare delicioasă și care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Felii de foietaj caramelizat

aluat foietajzahar 200 grscortisoarazahar vanilat burbon

Pulpe inferioare de pui imbracate in foietaj

.1 pachet aluat foietaj .8 buc. pulpe inferioare(sau cate doriti) .8 felii branza topita feliata .1 ou .seminte (mac susan,dovleac......ce preferam) .faina .sare piper

Rulada cu diverse umpluturi

160 gr unt sarat la topit, 140 gr faina, 300 ml lapte, 4 oua, umplutura:ciuperci congelate, branza gruyere, spanac, branza feta.

Foietaj cu mere

2 mere 50 gr unt 100 gr zahar scortisoara macinata 1 pachet foietaj frantuzesc 400 gr

Foietaj cu mar, nuca si miere

Ingrediente: 1 foaie mare de foietaj 3 mere zahar si scortisoara miere nuca macinata

Cuiburi din foietaj si salam picant

200 g salam picant cu boia 1 pachet foietaj din comert 1 sticluta sos barbeque ( tot de la magazin :))

Rondele picante din foietaj, cu ketchup si chimen

1 pachet foietaj Bella ketchup dulce seminte de chimen amestec de condimente &quotHot &amp Spicy&quot

Foietaj cu ton si oua

Un preparat pe care il poti servi ca aperitiv, sau il poti impacheta pentru un pranz la locul de munca.

Placinta in foietaj

1 pachet de 1 kg foietaj 1 kg branza de vaci 200 gr zahar 150 gr stafide 3 linguri de gris 6 oua 1 aroma vanilie

Crenvursti de soia ^in foietaj

foietaj mare (nu mille feuille) ulei de floarea soarelui mustar susan crenvursti de soia Inedit

Palmieri din foietaj cu ciuperci

Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri.  Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros. 

Tarta Cu Banane Si Capsuni

Bananele proaspete si gemul de capsuni se pot transforma intr-un desert racoritor in numai 25 de minute.

"Tli Tli" cu pui-" Tli Tli B'djedj"-reteta algeriana

"Tli tli" sau "langues d'oiseaux" sau"orzo" sunt niste paste preparate din faina de gris in forma bobului de orez .Sunt foarte populare in tarile mediteraneene,tarile Orientului Mijlociu si chiar in sudul Germaniei la prepararea diferitelor supe,pilafuri ,ardei umpluti,dovlecei umpluti sau chiar fierte simplu ca garnitura langa diferite mancaruri si sosuri.In unele regiuni sunt colorate si aromate cu diferite vegetale cum ar fi spanac,sfecla rosie,morcoviexista companii care produc paste orzo curcubeu pentru a oferii mancarurilor un aspect mai decorativ. "Ras el hanout"( capul magazinului sau cel mai fin condiment al magazinului) este un amestec de condimente specific Marocului .Fiecare magazin are reteta sa "secreta" astfel existand o mare varietate de combinatii in compozitia "ras el hanout". Principalele condimente din compozitia "ras el hanout" sunt:cardamom,cuisoare,scortisoara,ardei iuti,coriandru,chimin,nucsoara,curcumaunele retete includ si condimente mai putin cunoscute in Europa cum ar fi:chufa,semintele paradisului,muguri de trandafir,piperul calugarului,radacina de iris,fructe de padure,piper Cubeba,etc. Este un condiment folosit la diferite mancaruri de carne si pilafuri. Avem nevoie de: -1 pui intreg ( eu am pus 2 piepturi) -500 g paste"tli tli" -1 conserva de naut -2 linguri de margarina de palmier("samneh" sau "ghee") - 1/4 lingurita de piper proaspat macinat -1/2 lingurita scortisoara macinata -1 lingurita condiment "ras el hanout" -1 lingura pasta de rosii - 2 cepe de marime medie -2 catei de usturoi -sare dupa gust -4 oua fierte tari - 1 cub Maggi cu aroma de pui

Foietaj cu bacon , branza si ciuperci

1 pachet aluat foietaj 200 g salam uscat picant 150 g bacon 200 g branza telemea 1 cutie ciuperci ketchup 1-2 oua

Tarta sarata cu foietaj

Pentru 6 pers: 1 pachet foietaj sunca presata 100g ciuperci 250g cascaval afumat 100g branza topita 100g usturoi 1 catel ulei de masline 3 linguri, parmezan 3 linguri oua 2 unt 30g sare pirer.

Foietaj cu frisca si fructe

200 gr foietaj congelat o lingura zahar pudra 250 gr frisca lichida indulcita fructe mici: afine si coacaze rosii

Quiche Lorraine cu aluat de foietaj

400 gr aluat foietaj,75 gr kaizer,175 gr ceapa,15 gr unt,2 oua,100 ml lapte,boia, piper, sare,50 gr cascaval

Cremvusti in foietaj

- 6 buc crevusti Martinel ( sau de care va plac - eu am pus Martinel pentru ca i-am dat si copilului)- 1 pachet 400 gr foietajoptional- 1 ou- seminte de susan

Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos

1 aluat foietaj (eu am folosit o singura foaie) 300 gr visine fara samburi 30 ml apa 1 banana(preferabil destul de coapta) 6 lgte lichior cocos sos afine 3 lg zahar

Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

2 piepti pui un pachet foietaj pentru placinta din comert un borcan ciuperci ulei masline 2 catei usturoi un ou 200 gr smantana 3 linguri mustar cu boabe o legatura patrunjel 1 pahar vin alb

Foietaj surpriza

4 bucati cotlet 1 pachet aluat foietaj 1/2 pahar apa 1/2 pahar vin ulei 1 ceapa o mana de spanac congelat 1 ou fiert tare 2 oua crude 4 felii de cascaval 1 gogosar in otet seminte de susan sare,piper

Pulpe de pui umplute,in foietaj

8 pulpe superioare de pui dezosate si fara pielita 1 foaie aluat foietaj susan oregano ulei de masline 1 ardei gras rosu 3 linguri de cascaval ras 1 ou sare piper macinat

Pui pe pat de legume

500g ciupercute proaspete 3 ardei grasi diferite culori 2 cepe potrivite un gogosar mai mare 4-5 rosii un pui sare, apa o lingura bulion

Foietaj cu rosii si branza

(30 bucati): 500g foietaj 50g parmezan ras 40g patrunjel 200g branza feta 2 cutii almette cu smantana 2 catei usturoi zdrobiti 8 linguri ulei masline 30 rosii cherry taiate pe jumatate

Foietaj umplut

4 felii de branza 4 felii de foietaj 4 felii de salam sau parizer sau orice preferati 2 felii de paine cu miezul taiat 2 oua cateva masline 1 rosie

Foietaj cu rubarbar

un aluat de foietaj 2-3 buc rubarbar zahar pudra optional 1 lingura zahar brun si o lingura frisca lichida sau sm^ant^ana de gatit 1 ou batut cu apa minerala

Mere coapte în foietaj

Merele sunt cele mai iubite și mai la îndemână fructe de sezon. Sunt ieftine, se găsesc peste tot, extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Există atât de multe rețete de deserturi cu mere și scorțișoară, încât nu știi pe care să o prepari mai întâi. Astăzi vă propunem unul dintre cele mai simple deserturi cu măr, și delicioase în același timp. Mere umplute cu stafide și coapte în aluat foietaj, delicioase, parfumate și foarte ușor de făcut. 

Foietaj cu barnza dulce si stafide

1 foaie foietaj, 1/2 kg branza dulce, 3 linguri zahar, 2 oua, 2 linguri gris sau pesmet, 100 g stafide, putin rom sau lapte, zahar praf.