Scrumbie de dunare marinata

Scrumbie de dunare marinata retete: cum gatesti scrumbie de dunare marinata si cele mai gustoase retete de icre de scrumbie, icre scrumbie, ceafa de porc marinata, marinata pentru piept de pui, stiuca marinata, vita marinata in vin rosu, salata de piept de pui cu ceapa marinata, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu.

Scrumbie de Dunare marinata

La timpul de preparare am trecut si timpul de pastrare in sare . 2,5 kg scrumbie de Dunare 1 l apa 250 ml otet din vin sare grunjoasa boabe de mustar,boabe de piper,boabe de coriandru ,foi de dafin dupa gust 2-3 cepe 2 morcovi

Scrumbie marinata

o scrumbie 3 cepe albe 3 linguri otet o lingura ulei de masline boabe de piper, si enibahar,foi de dafin fateva felii de lamaie

Platouri cu branza si peste

- surimi - ansoa - scrumbie - icre de scrumbie - legume - masline - branzeturi

Marinata de scrumbie

2-3 scrumbii Mathias groase 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri 2 foi de daphin 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc) 1-11/2 pahar otet5% 2-21/2 pahar apa sare zahar

Scrumbie proaspata marinata

Am folosit o buc. scrumbie,sare dupa gust,3 buc. foi de dafin,6-7 boabe de piper negru,5-6 boabe coriandru,un paharel otet de mere sau dupa gust o lingura ulei. Cantitatile se maresc in functie de necesitati...

Salata cu scrumbie

1 scrumbie sarata1 manunchi salata verde2-3 mere, 8 nuci1/2 lamaie150 ml ulei2 linguri otet2 linguri marar1 lingurita sare1/2 lingurita piper

Icre de scrumbie - rețetă tradițională

Află cum să prepari icre de scrumbie după o rețetă tradițională, pentru un aperitiv delicios și rafinat. Simplu, rapid și delicios!

Salată de scrumbie cu sfeclă roșie

Rețetă rapidă și ușoară pentru o salată de scrumbie cu sfeclă roșie, ceapă și un dressing simplu. Un aperitiv gustos, cu un contrast plăcut de arome și culori.

Scrumbie la grill (gratar)

Ex.2 scrumbii sare, o lamaie

Tarator

O supa rece nascuta la sud de Dunare dar preparata si in satele din sudul Dobrogei. Se aseamana cu tzatzichi din multe puncte de vedere dar totusi este deosebita. -1 kg castraveti -1 l iaurt gras -1 capatana de usturoi -250 ml apa -50 ml ulei de masline -Zeama de la o lamaie -Sare -Piper -Marar -Menta -Miez de nuca.

Saramură de scrumbie - rețeta care revoluționează gustul peștelui!

Descoperă cum poți prepara cea mai bună saramură de scrumbie, cu ingrediente proaspete și condimente alese cu grijă, pentru a te bucura de o experiență culinară de neuitat.

Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana

6 buc.scrumbie poaspata 2-3 lamai o legatura patrunjel proaspat coditele,foile de la o legatura ceapa verde o legatura marar proaspat sare,piper,busuioc dupa gust

Scrumbie cu leuștean la grătar

Scrumbia la grătar cu leuștean este o opțiune excelentă dacă vrei să gătești ceva rapid și sănătos. Este o rețetă simplă care nu necesită mult timp sau ingrediente complicate.

Salata cu peste afumat

sfecla rosie 3-4 buc mediicartofi - 4-5 buc mediioua - 2 bucceapa - 1 buc mediescrumbie la saramura 1-2 buc mediimaioneza

Marinata de peste cu lamaie si usturoi

2 kg peste 2 lamai 500 ml ulei 4-5 catei usturoi piper boabe foi dafin sare borcane

Scrumbie la cuptor cu legume

Încearcă scrumbia la cuptor cu legume pentru o masă rapidă, ușoară și satisfăcătoare.

Friptura de vita marinata cu vin

1 kg carne vita fara os, 1 pahar vin rosu, piper, sare, usturoi, foi de dafin, ulei de masline

Brânză feta marinată în stil grecesc

Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată. 

Aperitiv din stiuca marinata

cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucataotetapafoi de dafinboabe de piper2 linguri zaharsare

Telemea marinata

250 gr telemea 10 masline negre jumbo 2 catei de usturoi pisati coaja de lamaie 3 linguri ulei de masline extra virgin

Pulpe de pui in marinata de lapte

4 pulpe de pui, 1/2 l lapte, 3 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 1 lingurita cimbru, sare piper ulei,

Marinata pentru peste la gratar

1-2 ls frunze patrunjel tocat;1-2 ls busuioc tocat sau 1ls mirodenii de provincie;piper proaspat macinat;1-2lc mustar Dijon;sucul de la 1 lamiie;5-6 ls ulei masline;

Friptura de porc cu "pere"

5-6 cotlete de porc5-6 cartofi mariPentru marinata:o lingura pasta rosii,1 lingura mustar,1 lingura chimen,1 lingura otet,1 lingura zahar,1 lingura ulei,2 catei zdrobiti de usturoi, sare, piper si putin vin rosu

Marinata cu miere, mustar si susan

Atunci cand vrei o friptura cu aroma speciala, este neaparat necesar sa folosesti o marinata. Cea de mai jos este perfecta pentru coaste, carne de pui sau de porc.

Branza feta marinata

250 gr feta, taiata in cuburi 1 lingurita boabe de coriandru 1-2 frunze de dafin 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita coaja de portocale 1 lingurita oregano 1/2 cana de ulei de masline,extra virgin

Friptura de vita marinata la gratar

500 grame carne de vita 3 nuci 5-6 alune de padure 3 catei de usturoi o ceapa mai mica ardei iute verde 2 linguri ulei de masline o lingura de miere o lingurita zeama lamaie 100 ml vin rosu sare piper busuioc nucsoara patrunjel verde

Marinata de peste (fitofag)

1 kg peste (fitofag) 5 morcovi 1 telina 2 pastirnaci 2 cepe mari 1-2 pahar ulei (100ml) 1-2 otet de mere cu miere (otet de vin) sare piper boabe foi de dafin 1 borcan rosii in bulion (pasta de tomatae)

Pui la cuptor in marinat~a de m~arar

1 pui mare 4 c~atei de usturoi 2 linguri past~a pt. pui sofran piper sare mare 8 linguri de ulei 1 leg~atur~a de m~arar tocat p~atrunjel bere vin 1 kg. cartofii pt. fiert

Aripioare de pui marinate

Marinata:- zeama de la o portocala- 5-6 catei de usturoi- 1 lingurita de zahar- 1 lingurita de sos de soya - 1 lingurita de sos Worcester- cimbrisor- aripioare de pui

Marinata de peste cu dafin si ienibahar

1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare

Prepelita Cu Rodie

Incearca aceasta reteta rapida si usoara din Orientul Mijlociu, care amesteca friptura de prepelita cu rodie pentru a face un fel de mancare impresionant.

Crochete de pangasius

- 2 fileuri de pangasius - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura usturoi verde - 1 legatura marar - 1 legatura patrunjel - 1 cartof mai mare - 3 linguri telemea - 2 oua - sare piper - ulei - pesmet. Pentru marinata: - 2 litri apa - sare - piper boabe - 2 foi dafin - 1 lingura otet de mere.

Broccoli marinat, salata racoritoare

2 cups de broccoli gata curatat, niste ardei rosu si portocaliu, 2 catei de usturoi, o conserva de fasole (naut) chick peas si frunze de patrunjel.Pentru marinata: 5-6 linguri ulei de masline, 2-3 linguri otet, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper

Frigarui Picante De Pui

Marinata in iaurt, miere si mustar, apoi pusa pe un gratar, carnea din aceste frigarui este frageda si aromata, perfecta langa o salata usoara.

Tochitura de berbecut si carnati de oaie

(6 portii) 700 g Pastrama de berbecut marinata 700 g Pastrama de oaie afumata 1 buc. (cca 30-40 cm) Carnati proaspeti de oaie 250 ml Suc de rosii 6-7 catei Usturoi&nbsp 2 linguri Ulei 80 ml Vin rosu Piper alb dupa gust

Muschi de vita umplut

350 gr muschi de vita o conserva de ciuperci 1 morcov taiat rondele 1 telina mica taiata cubulete 1 albus de ou fiert taiat cubulete o ceapa mica taiata marunt 1 canuta ulei pentru marinata: 250 bere blonda 1 lingura mustar 1 lingura sos de soia light sare piper,

Scăricică de porc marinată în bere

Există o vorbă din popor care spune că ”cea mai bună legumă este porcul”. Mai în glumă, mai în serios, carnea de porc, coastele în special, reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate. Iar atunci când sunt marinate și pregătite la cuptor, este aproape imposibil să te abții. Coastele sau scăricica de porc pot fi preparate într-o mulțime de moduri, însă de departe cea mai inspirată alegere este să le marinați mai întâi, apoi să le gătiți la foc mic. Carnea va deveni suculentă, nu se va usca deloc, iar rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete. Secretul pentru scăricica de porc marinată în bere constă în răbdare și timp în care să lăsați carnea să se marineze și aromele să se îmbine. Scăricica de porc marinată în bere este genul de preparat cu care vă veți impresiona prietenii sau musafirii. Crusta o va face să arate irezistibil și să nu vă puteți opri la o singură porție.

Prepelita Marinata Cu Stafide Si Seminte De Pin

O reteta italieneasca, simplu de preparat, dar suficient de sofisticata pentru a-ti impresiona invitatii.

Aripioare de pui marinate in usturoi

Ingrediente : 8 aripioare mari sau 12 mici. Pentru marinata: 8 catei de usturoi mari, curatati si pisati, 2 linguri ulei de masline, zeama de la o lamaie sau suc de lamaie, 1/8 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita enihibar, 1/4 lingurita piper negru, sare

Piept de pui cu mustar si salvie

50g unt 4 linguri ulei de masline pesmet 1 piept de pui rozmarin salvie mustar piper alb Pentru marinata: 1 lamaie 3 linguri ulei de masline sare

Somon glazurat

O bucata somon (am avut noroc, congelatul nu era deloc gras, nu avea piele, a lasat nitica apa ca nu l-am scurs bine, in ret perfect)Marinata:un catel de usturoi,o lingura de miere,o lingurita worcestershire,1-2 lingurite sos de soia,1 lingurita iutica (sau ardei iute tocat).Pentru garnisit:ceapa siun dovlecel taiat fasii subtiri.

Piept de pui cu maioneză, măsline și ceapă marinată

Piept de pui cu maioneză, măsline și ceapă marinată este o rețetă versatilă care se potrivește atât ca aperitiv la ocazii speciale sau sărbători, cât și ca fel principal în cursul săptămânii sau în weekend. Este o alegere excelentă când vrei ceva ușor și sățios, dar și rapid de pregătit.

Tocanita de iepure vanat

1 kg carne de iepure, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1 ardei gras, 1 morcov, 3-4 linguri ulei, 3 linguri suc de rosii, cateva masline negre, sare, piper, cimbru verde, boia dulce. Pentru marinata: 500 ml vin alb sec, 200 ml apa, 3-4 catei de usturoi, 1 ceapa, boabe de piper, 1 foaie de dafin.

Pui curry cu aroma de scortisoara

Cateva rosii½ kg pui (pulpe dezosate superioare)Pentru marinata:½ iaurt1 lingurita boia dulce1 lingurita soia dulce1 lingurita sos de ciuperci1 lingura curry1 ceapa1 cartof mare½ lingurita scortisoaraCateva masline1 capatana de usturoiUlei de masline1 varf ardei iutePasta rosie de curryPasta verde de curry

Leurdă marinată la borcan

Pregătește acasă leurdă marinată la borcan! Rețetă simplă, gust delicios și beneficii pentru sănătate. Bucură-te de aroma primăverii tot anul! 

File de peste cu citrice

4 fileuri de Pangasius sau cod (sau orice peste va place),sare si piper,ulei de masline pentru ungerea fileului,rozmarin,si marinata facuta din:coaja si zeama de la o lamaie mica ,coaja de la o portocala,3 lingurite de mustar de masa,o lingura miere,3 catei de usturoi zdrobiti,o lingura ulei de masline.

Legume marinate la gratar

Legume in proportii dupa numarul de persoane si preferinte: stevie, dovlecei, zuchini, vinete, gogosari, ardei gras, ardei iute, ciuperci, morcov, pastarnac, castraveti, cartofi. Marinata: usturoi 2- 5 catei, apa, otet sau suc de lamaie, un strop de vin alb sec, ulei de masline, sare, ierburi aromate: patrunjel, cimbru, busuioc, maghiran, salvie, oregano, piper, fulgi de chilli sau feliute de ardei iute, seminte de mustar macinate, seminte de telina.

Stavrizi la gratar

1 kg stavrizi Pentru marinata: 50 ml ulei de masline pentru uns pestele zeama de lamaie sare,piper dupa gust 1. Se pot servi doar cu lamaie sau 2. Se pot servi cu un sos preparat din: 150 ml ulei 100 g zeama de lamaie 60 ml apa minerala piper sare dupa gust patrunjel verde dupa gust

Cotlet de porc la grătar - cea mai simplă rețetă

Cum faci cel mai bun cotlet de porc la grătar, marinat, apoi rumenit bine. Dacă nu vrei să îl marinezi, este suficient să ungi cotletul cu puțin ulei înainte de a-l pune pe grătar.

Paste grecesti cu pui

Gata in numai 30 de minute, pastele sunt o optiune excelenta atunci cand esti in criza de timp.