Scrumbie de dunare marinata

Scrumbie de dunare marinata retete: cum gatesti scrumbie de dunare marinata si cele mai gustoase retete de icre de scrumbie, icre scrumbie, ceafa de porc marinata, marinata pentru piept de pui, stiuca marinata, vita marinata in vin rosu, salata de piept de pui cu ceapa marinata, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu.

Scrumbie de Dunare marinata

La timpul de preparare am trecut si timpul de pastrare in sare . 2,5 kg scrumbie de Dunare 1 l apa 250 ml otet din vin sare grunjoasa boabe de mustar,boabe de piper,boabe de coriandru ,foi de dafin dupa gust 2-3 cepe 2 morcovi

Scrumbie marinata

o scrumbie 3 cepe albe 3 linguri otet o lingura ulei de masline boabe de piper, si enibahar,foi de dafin fateva felii de lamaie

Salata de scrumbie cu sfecla

1 scrumbie marinata, dezosata, 2 cartofi mijlocii, fierti, 2 morcovi, fierti, 1 ceapa, tocata marunt, 2-3 oua fierte, 2 sfecle mijlocii, fierte, maioneza.

Platouri cu branza si peste

- surimi - ansoa - scrumbie - icre de scrumbie - legume - masline - branzeturi

Marinata de scrumbie

2-3 scrumbii Mathias groase 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri 2 foi de daphin 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc) 1-11/2 pahar otet5% 2-21/2 pahar apa sare zahar

Scrumbie proaspata marinata

Am folosit o buc. scrumbie,sare dupa gust,3 buc. foi de dafin,6-7 boabe de piper negru,5-6 boabe coriandru,un paharel otet de mere sau dupa gust o lingura ulei. Cantitatile se maresc in functie de necesitati...

Salata cu scrumbie

1 scrumbie sarata1 manunchi salata verde2-3 mere, 8 nuci1/2 lamaie150 ml ulei2 linguri otet2 linguri marar1 lingurita sare1/2 lingurita piper

Icre de scrumbie - rețetă tradițională

Află cum să prepari icre de scrumbie după o rețetă tradițională, pentru un aperitiv delicios și rafinat. Simplu, rapid și delicios!

Friptura de pui marinata la grill

Ex. 3 ciocanele si 3 aripioare de pui Pentru marinata: 3 catei de usturoi 2-3 felii de ceapa sare, dupa gust 3-4 cuisoare un varf de lingurita miere de albine 150 ml vin La garnitura am copt 3 cartofi...

Scrumbie la grill (gratar)

Ex.2 scrumbii sare, o lamaie

Frigarui de peste cu marinata de lamaie verde

o500 gr peste file taiat cubulete Pentru marinata o1 lingurita coriandru boabe oCoaja rasa si sucul de la 2 lamai verzi o4 lingurite zahar brun o1 lingura ulei de masline oSare si piper negru

Pulpe la gratar in marinata de sos tomat

Marinata continea:200 gr sos tomat50 gr vin albcateva linguri sos de soia1-2 lingurita zaharsare, piperpulpe de pui

Pui cu mere la cuptor in marinata asiatica

1 Pui, 1 ceapa, 2 ardei kapia, 2 ardei iuti, 2 mere, vin, sare, piper, boia dulce, boia iute. Marinata: 3 catei usturoi, zahar brun, sare, 1 pahar vin alb, 1/2 pahar sos soia, amestec de condimente (coriandru, nucsoara, piper verde, rosu, alb, chilli, ghimbir proaspat), 2 limete.

Scrumbie cu verdeturi la cutor

2 scrumbii 3-4 lamaii 2 linguri ulei de masline patrunjel rozmarin menta sare de mare piper

Tarator

O supa rece nascuta la sud de Dunare dar preparata si in satele din sudul Dobrogei. Se aseamana cu tzatzichi din multe puncte de vedere dar totusi este deosebita. -1 kg castraveti -1 l iaurt gras -1 capatana de usturoi -250 ml apa -50 ml ulei de masline -Zeama de la o lamaie -Sare -Piper -Marar -Menta -Miez de nuca.

Pilaf cu ceafa de porc marinata

-o ceasca (280 ml) orez bob lung Basmati -1 morcov marisor -1-2 cepe -400 g ceafa de porc marinata - eu am folosit cea care se gaseste in comert destinata pentru frigarui care este foarte frageda si nu necesita pregatire termica de lunga durata. -curry Fuchs -patrunjel -piper negru macinat -sare dupa gust -cca 4-5 linguri ulei deodorizat -apa fierbinte: un pic mai mult decat cuprinde compozitia

Carne de miel marinata cu cartofi

2,5 kg de carne de miel (pulpa)3-4 cartofi2 cepe mari, taiateulei de maslinePentru marinata:4 catei de usturoi1/2 lingurita chilli6 linguri ulei de masline100 ml vin alb3 linguri paprika1 lingura rozmarin1 lingura cimbrusare dupa gustpiper negru dupa gust

Saramură de scrumbie - rețeta care revoluționează gustul peștelui!

Descoperă cum poți prepara cea mai bună saramură de scrumbie, cu ingrediente proaspete și condimente alese cu grijă, pentru a te bucura de o experiență culinară de neuitat.

Scrumbie cu leustean la gratar

4 scrumbii 1 leg leustean condimente pentru peste 50 gr de ulei de masline si sare

Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana

6 buc.scrumbie poaspata 2-3 lamai o legatura patrunjel proaspat coditele,foile de la o legatura ceapa verde o legatura marar proaspat sare,piper,busuioc dupa gust

Scrumbie umpluta cu verdeturi

4 scrumbii proaspete . zeama de la 1 lamaie . 4 fire de ceapa verde . 4 fire de usturoi verde . 1 legatura marar . 1 legatura patrunjel . ulei de masline . sare,piper

Salata

1 scrumbie, 1 manunchi salata verde, 2-3 mere, 8 nuci, 1/2 lamai, 150 ml ulei, 2 linguri otet, 2 linguri marar tocat, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita piper

Salata cu peste afumat

sfecla rosie 3-4 buc mediicartofi - 4-5 buc mediioua - 2 bucceapa - 1 buc mediescrumbie la saramura 1-2 buc mediimaioneza

Salau de Dunare cu pasta de avocado si sos Tabasco

pentru 3 persoane: 800-900 g de fileu de salau (~300g/portie) 2 lam^ai de marime medie (sucul si coaja rasa) 2 buc de avocado 3 rosii coapte pe care le taiem ^in rondele subtiri. 2-3 linguri de sos Tabasco (^in functie de c^at de iute doriti preparatul) 5-6 frunze de patrunjel pentru pasta si ornare 6-7 linguri de ulei de masline (jumatate folosit la prajire jumatate la pasta) Sare si Piper proaspat macinat dupa gust

Marinata de peste cu lamaie si usturoi

2 kg peste 2 lamai 500 ml ulei 4-5 catei usturoi piper boabe foi dafin sare borcane

Scrumbie la cuptor cu legume

Încearcă scrumbia la cuptor cu legume pentru o masă rapidă, ușoară și satisfăcătoare.

Friptura in marinata de lapte

12 bucati de friptura 500 ml lapte sare 4 catei de usturoi

Peste (stavrizi) la borcan

La timpul de preparare am trecut cumulate pregatirea perioada de pastrare in marinata la rece fierberea perioada de racire. 3 kg stavrizi Marinata: 500 ml otet din vin 500 ml apa cateva linguri de sare mare (daca este nevoie mai adaugati apa si otet pana se acopera pestele in vasul respectiv) piper boabe foi de dafin boabe coriandru In fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru. Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de preferintele fiecaruia. Se poate prepara din orice peste de mare sau oceanic dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.

Friptura de vita marinata cu vin

1 kg carne vita fara os, 1 pahar vin rosu, piper, sare, usturoi, foi de dafin, ulei de masline

Brânză feta marinată în stil grecesc

Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată. 

Aperitiv din stiuca marinata

cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucataotetapafoi de dafinboabe de piper2 linguri zaharsare

Telemea marinata

250 gr telemea 10 masline negre jumbo 2 catei de usturoi pisati coaja de lamaie 3 linguri ulei de masline extra virgin

Pulpe de pui in marinata de lapte

4 pulpe de pui, 1/2 l lapte, 3 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 1 lingurita cimbru, sare piper ulei,

Marinata de peste cu legume sote

1 kg peste 3-4 linguri ulei 1 pahar mare vin alb 2-3 frunze dafin 10 boabe ienibahar 250 ml bulion de casa 10 boabe piper sare legume congelate

Marinata pentru peste la gratar

1-2 ls frunze patrunjel tocat;1-2 ls busuioc tocat sau 1ls mirodenii de provincie;piper proaspat macinat;1-2lc mustar Dijon;sucul de la 1 lamiie;5-6 ls ulei masline;

Muschiulet de vitel in marinata cu mustar

1 bucata muschiulet de vitel 2 linguri ulei de masline mustar 5-6 catei de usturoi 1 pahar cu vin alb ierburi de provence sare piper macinat

Friptura de porc cu "pere"

5-6 cotlete de porc5-6 cartofi mariPentru marinata:o lingura pasta rosii,1 lingura mustar,1 lingura chimen,1 lingura otet,1 lingura zahar,1 lingura ulei,2 catei zdrobiti de usturoi, sare, piper si putin vin rosu

Marinata cu miere, mustar si susan

Atunci cand vrei o friptura cu aroma speciala, este neaparat necesar sa folosesti o marinata. Cea de mai jos este perfecta pentru coaste, carne de pui sau de porc.

Ficatei De Pasare La Gratar

ficatei de pasare Pentru marinata folosim : sare dupa gust piper,cimbru,busuioc,oregano dupa gust un pahar vin alb zeama de lamaie dupa gust putin ulei de masline

Branza feta marinata

250 gr feta, taiata in cuburi 1 lingurita boabe de coriandru 1-2 frunze de dafin 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita coaja de portocale 1 lingurita oregano 1/2 cana de ulei de masline,extra virgin

Friptura de vita marinata la gratar

500 grame carne de vita 3 nuci 5-6 alune de padure 3 catei de usturoi o ceapa mai mica ardei iute verde 2 linguri ulei de masline o lingura de miere o lingurita zeama lamaie 100 ml vin rosu sare piper busuioc nucsoara patrunjel verde

Marinata de peste (fitofag)

1 kg peste (fitofag) 5 morcovi 1 telina 2 pastirnaci 2 cepe mari 1-2 pahar ulei (100ml) 1-2 otet de mere cu miere (otet de vin) sare piper boabe foi de dafin 1 borcan rosii in bulion (pasta de tomatae)

Pui la cuptor in marinat~a de m~arar

1 pui mare 4 c~atei de usturoi 2 linguri past~a pt. pui sofran piper sare mare 8 linguri de ulei 1 leg~atur~a de m~arar tocat p~atrunjel bere vin 1 kg. cartofii pt. fiert

Aripioare de pui marinate

Marinata:- zeama de la o portocala- 5-6 catei de usturoi- 1 lingurita de zahar- 1 lingurita de sos de soya - 1 lingurita de sos Worcester- cimbrisor- aripioare de pui

Marinata de peste cu dafin si ienibahar

1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare

Prepelita Cu Rodie

Incearca aceasta reteta rapida si usoara din Orientul Mijlociu, care amesteca friptura de prepelita cu rodie pentru a face un fel de mancare impresionant.

Crochete de pangasius

- 2 fileuri de pangasius - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura usturoi verde - 1 legatura marar - 1 legatura patrunjel - 1 cartof mai mare - 3 linguri telemea - 2 oua - sare piper - ulei - pesmet. Pentru marinata: - 2 litri apa - sare - piper boabe - 2 foi dafin - 1 lingura otet de mere.

Broccoli marinat, salata racoritoare

2 cups de broccoli gata curatat, niste ardei rosu si portocaliu, 2 catei de usturoi, o conserva de fasole (naut) chick peas si frunze de patrunjel.Pentru marinata: 5-6 linguri ulei de masline, 2-3 linguri otet, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper

Pulpe de pui cu lamaie la cuptor

6 pulpe de pui 2 lamai, sucul la marinata si coaja pentru ornat 4 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 crengute de cimbru (proaspat daca este,daca nu si cel uscat e OK) sare si piper

Piept de porc cu soric crocant

1 bucata de piept de porc de aproximativ 1,5 kg 2 linguri sare de mare 2 linguri zahar 2 linguri de marinata macelarului de la pastaidevanilie.ro 2-3 linguri sos de soia 2-3 linguri sos worcester 1 lingura cimbru uscat 300 ml vin rosu 2 linguri ulei de masline