Turta dulce de post

Turta dulce de post retete: cum gatesti turta dulce de post si cele mai gustoase retete de malai dulce de post, reteta malai dulce de post, prajitura pacatul dulce, foietaj cu branza dulce si stafide, rulouri de post, ciuperci de post, cremes de post, chiftele de post, boema de post, pizza de post.

Turtă dulce, prăjitura ideală pentru sărbătorile de iarnă

Rețeta de turtă dulce explicată pas cu pas. Prepararea ei poate fi o relaxare, nu e nici un stres cu aluatul iar coptul merge foarte repede.

Ferma vesela de fursecuri

Turta dulce: 5½ cani faina,1 lingurita ghimbir,2 lingurite bicarbonat,1½ lingurita condimente pentru turta dulce(all spice),1 lingurita sare,2 cani zahar brun,200 g unt/margarina, moale,o jumatate de cana de sirop de porumb brun,2 ouaRoyal icing (va trebui dublata reteta, pentru ferma!!!)1 albus la temperatura camerei,2 cani zahar pudra cernut,o lingurita esenta migdaleFerma:1 portie aluat turta dulce,2 portii royal icing,coloranti,nuca de cocos rasa,bombonele tari

Briose cu nuci--reteta fara gluten

Avem nevoie de:-2 oua-100 gr. nuci-150 ml apa-250 gr. iaurt-2 lingurite amestec condimente pt. turta dulce--pudra (scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, ghimbir)-sirop de brad (pe post de indulcitor...dar puteti folosi si zahar)- aprox. 50 gr. faina de orez-2 lingurite pudra din tarate de psyllium-1 plic praf de copt.

Turtă de mălai. Rețeta țărănească de pâine cu mălai

Turta de mălai sau pâinea cu mălai este o rețetă tradițională românească. Pentru cine știe să facă mămăligă sau pâine, este floare la ureche să prepare turta de mălai.

Malai dulce de post

- 12 linguri făină de grâu - 9 linguri făină de porumb - 1/2 cană margarină topită (sau ulei de floarea soarelui) - 500 g iaurt de post - 1 praf de copt - o cană de zahăr - puțină sare

Varza dulce de post

o varza o ceapa un morcov o lingura sos iute ketchup 50 ml bors acru 5 linguri ulei sare, foaie de dafin o legatura de marar o legatura de patrunjel

Ciorbă bulgărească, de post

Ciorba bulgarească este o rețetă de post usoară, revigorantă, atât în căldura verii, cât și în zilele răcoroase de iarnă.

Iahnie de fasole de post

Iahnia de fasole de post este un fel de mâncare gustos și hrănitor și se pregătește adesea în țară, când nu se mănâncă de dulce.

Rosii Umplute Cu Vinete

vinete ceapa maioneza de post maioneza cu ou pentru zilele cand nu tineti post sau daca nu aveti timp sa faceti maioneza puneti 2-3 lingurite de mustar dulce si putina zeama de lamaie si este delicioasa ulei sare rosii

Mancare Rapida De Post

3 cartofi ueli 2 felii de paine ketchup

Tocana Cu Fasole, Naut Si Dovleac

O reteta cu arome imbietoare, perfecta pentru Postul Pastelui.

Crema De Fasole Uscata, Varianta De Post

1kg fasole uscata alba 2 bucati morcovi 2 buc. pastarnac 2 buc. patrunjel 1/2 buc. telina 2 fire ceapa verde 2 foi dafin 1crenguta de cimbru uscat Piper Garnitura: 4 cepe rosii mari 60ml ulei 1 lingurita boia dulce de ardei Ardei iute

Spaghete de post

1 pachet spaghete de post, piper, condimente, bulion sau sos de rosii, ulei, verdeata, 1 ceapa, 1 ardel, 1 morcov

Turta “Mielusel”

400g unt,400g zahar,8 oua,400g faina,2 lingurite vanilie,2 lingurite esenta de migdale,75ml bourbon,50g arahide macinate.

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Ștrudel cu fructe de pădure - de post

În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri.  Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca. 

Salata de vinete cu maioneza de post

2 vinete, maioneza de post (din comert), verdeata, sare, piper, 1 ceapa

Turta munteneasca

2 linguri unt1 cana cu lapte cald1 lingura fainasare, piper2 linguri pesmet fin4-5 oua150g branza

Supă marocană de linte cu cartof dulce

Atunci când v-ați săturat de supele și ciorbele clasice din bucătăria românească, vă puteți inspira oricând din bucătăriile internaționale, unde găsiți o mulțime de rețete delicioase de supe și ciorbe, cu sau fără carne.  Supa pe care v-o propunem astăzi este una de origine marocană, aromată, condimentată și parfumată. Este o sursă excelentă de proteine și substanțe nutritive, datorită lintei și cartofului dulce. De asemenea, este o alegere excelentă pentru prânz și pentru vegetarieni sau cei care țin post. 

Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post

(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia

Cannelloni cu legume – de post

8 tuburi cannelloni, 100 g ciuperci, 100 g broccoli, 200 g legume congelate (morcov, mazare, porumb, ardei gras), 100 g cascaval de post, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 1 lingura pesmet.

Turta de Macinci

1 kg faina,500ml apa,200ml ulei,40g drojdie,1 lingurita sare,150g nuci macinate,4 linguri miere,150g zahar,1 lingurita zahar vanilat

Casuta Lui Hansel Si Gretel De Craciun

Pentru turta dulce: 1125g de miere 375 g de margarina 375 g de zahar 1900 g de faina 5 lingurite de scortisoara 3 lingurite de cuisoare macinate 4 oua 2 plicuri de praf de copt INGREDIENTE PENTRU ORNAT SI MONTAJ: cca 500 g de zahar pudra 3 albusuri zeama de lamaie zahar cubic coloranti alimentari rosu, galben, verde inchis, verde deschis 1-2 lingurite de cacao pudra 8 migdale intregi migdale feliate fistic ornamente colorate bilite de zahar argintii 200 g de fulgi de cocos cirese confiate

Sarmale de post cu orez și varză murată

Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos. 

Biscuiti de post

Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase. 

Orez mexican

450 gr amestec de legume congelate 1 ceasca orez spalat 1 ceapa rosie sau alba tocata marunt 1/2 morcov ras fin 1 capia rosu tocat sau taiat fideluta 1 albitura rasa prin razatoarea mare 4 cesti supa de legume sau pui daca nu e de post 3-4 catei de usturoi 50 ml ulei de masline condimente: 1 lgt curry 1lgt boia dulce sare piper turmeric garam masala sumac tandoori masala

6 alimente pe care să le mănânci în post

Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.

Salata De Conopida Cu Ceapa Rosie (de Post)

1 conopida de ~600-700 g 1 ceapa rosie 1 lamaie 5-6 catei de usturoi cateva fire de marar si patrunjel (verdeata uscata) 2-3 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar sare piper

Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post

Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.

Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post

În perioada postului, pofta de dulce ne poate supune la încercări grele. Vestea bună este că vă puteți bucura în continuare de dulciuri și prăjituri, în varianta de post. Napolitana cu cremă de caramel și nucă este o idee foarte la îndemână și, pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă. Napolitana cu caramel și nucă se face din câteva ingrediente, foarte simplu, nu necesită coacere și este ideală în post. Dacă sunteți la dietă, ar trebui să știți că trebuie să vă bucurați cu moderație de această prăjitură. Combinația de foaie de napolitană cu caramel și nucă este una destul de calorică, deloc prietenă cu silueta. 

Tort pentru Craciun

Pentru blat 200 ml ceai negru tare fierbinte 200 ml coniac 3 linguri marmelada de portocale 700 gr mix de fructe uscate 100 gr coji de citrice confiate 100 gr cirese confiate 200 gr unt sau margarina Rama 200 gr zahar brun 4 oua 225 gr faina 1 plic praf de copt 1 lingurita mix de condimente pentru turta dulce 1 lingurita scortisoara macinata coaja rasa de la 1 lamaie Pentru sirop 2 lingurite miere 50 ml ceai negru tare fierbinte 1 lingura rom

Turta cu pui si legume

un piept de pui 2 ardei gras 500g ceapa 5 linguri ulei 2 oua 2 linguri smantana sare, ,marar un pachet de aluat frantuzesc sau foi de placinte

Salata De Post In Straturi

2 sfecle rosii fierte rase pe razatoarea mare 4 cartofi fierti dati pe razatoare 2 morcovi fierti dati pe razatoare 5 cepe feliate maioneza de post ulei de masline otet 1 lamaie condimente masline,gogosar patrunjel - pentru ornat

Salata De Legume Fierte Cu Maioneza De Post

Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli,cateva buchetele de conopida,cca 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar sare piper maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat. Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.

Chifteluțe din cartofi (de post)

Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.

Pizza De Post Cu Ciuperci

Pt Aluat: 0.200 l ulei 0.200 l apa 0.600 Kg Faina Pt Compozitie: 1 Kg ciuperci champignon 2-3 cepe 2 rosii 50 g Ghimbir (eu am folosit fresh) 100 gr masline 150 gr porumb

Ghiveci de post

- 1/2 kg fasole verde;- 1 ardei gras;- 1 cartof;- 1 conopida mica;- 2 fire de praz;- 2 morcovi;- 1 lingurita pasta dulce de ardei.

Turta cu dulceata de caise

300 gr. zahar 900 gr. faina 250 gr. margarina 2 oua 1/2 lingurita de bicarbonat vanelie dulceata de caise

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Prajitura cu malai si ananas de post

- 12 linguri făină de grâu - 9 linguri făină de porumb - 1/2 cană margarină topită (sau ulei de floarea soarelui) - 500 g iaurt de post - 1 praf de copt - o cană de zahăr- un compot de ananas- o mana de stafide hidratate - puțină sare

Turta cu rom

1 kg miez de dovleac copt 150 g unt 200 g zahar 250 g faina 5 oua 50 g nuca maruntita 1 praf de copt 250 ml lapte 3 linguri de rom sau cognac 1 mana fructe uscate esente

Salata usoara de post

2 morcovi o telina un pastarnac o radacina patrunjel 2-3 sfecle un catravete murat 100 g maioneza de post lamaie sare piper boabe de porumb pentru ornat

Turta cu branza si chimen

1 cubulet drojdie, un varf cutit de sare, 1/2 lingurita zahar, 4 linguri de ulei, 250 ml apa calduta, 1 ou, faina, branza sarata, chimen.

Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură

Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.

Pastă de ciuperci cu usturoi - de post

În zilele de post, legumele sunt baza oricărei mese, indiferent sub ce formă alegeți să le consumați. Ciupercile în mod special reprezintă o alegere foarte sănătoasă și potrivită pentru post, sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți și aveți o mulțime de tipuri de ciuperci din care să alegeți.  Iar dacă v-ați plictisit de clasica tocăniță de ciuperci sau supă-cremă, astăzi vă propunem ceva inedit: pate sau pastă de ciuperci, spuneți-i cum vreți. Se face rapid, este delicioasă cu o felie de pâine prăjită și este suficientă pentru un prânz sau o cină rapidă. Maioneza vegetală se face foarte simplu și găsiți instrucțiunile AICI. 

Supa crema de broccoli de post

ceapa morcov cartof broccoli sare piper

Turta cu rom si dovleac

1 kg miez de dovleac copt 150 g unt 200 g zahar 250 g faina 5 oua 50 g nuca maruntita 1 praf de copt 250 ml lapte 3 linguri de rom sau cognac 1 mana fructe uscate esente

Varza dietetica

o varza dulce o ceapa un morcov un gogosar un ardei kapia un ardei gras cateva buchete de conopida sare piper, foaie de dafin 2 linguri ulei 2 rosii 1/2 pahar bors acru verdeata

Covrigei de post cu branza de soia

1 kg.faina,350 g margarina,150 ml.apa minerala,250 g branza de soia,1 cub drojdie,1 lingura chimen