Mâncărurile simple și rapide sunt ideale mai ales în sezonul cald, când nu avem chef de stat prea mult lângă aragaz sau cuptor. Iar o bucată de pește sau de carne de pui ne scoate cel mai repede din încurcătură, atunci când avem de preparat o cină rapidă, ușoară și delicioasă în același timp.

Bruschete din piept de pui

Rețeta pe care v-o propunem astăzi are un aer fresh, de vară, datorită combinației de roșii cu busuioc. Așa cum îi spune și numele, rețeta aceasta este una de bruschete, numai că baza nu va fi o felie de pâine prăjită, ci o bucată rumenită de carne de pui, făcută pe grătar sau în tigaie.

Rețeta de bruschete din piept de pui

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță oregano
  • 3 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 4 felii de mozzarella
  • 2 lingurițe busuioc proaspăt

Mod de preparare

Curățați pieptul de pui de oase și piele. Puneți într-un vas uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper și oregano și amestecați bine. Puneți bucățile de piept de pui în vas și acoperiți-le cu acest amestec. Lăsați cel puțin 30 de minute, pentru ca aromele să se combine.

După ce pieptul de pui a stat la marinat o jumătate de oră, prăjiți bucățile de carne pe grătar sau pe o tigaie încinsă. Scurgeți excesul de lichid și lăsați carnea la foc potrivit, între 5 și 8 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groasă este bucata de carne.

Între timp, tocați roșiile cubulețe și amestecați-le cu usturoiul zdrobit, busuiocul tocat fin, sare, piper și o linguriță de ulei de măsline.

Cât timp pieptul de pui încă este pe foc, puneți câte 2 felii de mozzarella pe fiecare bucată de carne și mai lăsați 2-3 minute, cât să se topească.

Scoateți pieptul de pui din tigaie și puneți 1-2 linguri din amestecul de roșii deasupra. Serviți simplu sau cu garnitură.

Poftă bună!