Bruschete cu somon și mascarpone - un aperitiv crocant cu brânză cremoasă amestecată cu capere, suc de lămâie, ceapă și mărar proaspăt, peste felii subțiri de somon afumat.

Bruschete cu somon și mascarpone

Amestecul cremos de mascarpone se prepară în doar câteva minute, cu puțină smântână pentru o textură pufoasă, capere tocate, ceapă, mărar proaspăt și suc proaspăt de lămâie.

Feliile subțiri de somon afumat adaugă aromă. Acesta este unul dintre acele aperitive "elegante" pe care le veți servi des.

Cum prepari bruschete cu somon și mascarpone

Preparare 10 minute
Gătire 10 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • baghetă, tăiată în felii de 1 cm grosime
  • 60 ml de ulei de măsline
  • 3-4 căței de usturoi proaspăt
  • 220 grame de brânză mascarpone
  • 180 de grame de smântână
  • 1/2 lămâie, sucul
  • 1/4 linguriță de sare de mare
  • 1 linguriță de coajă de lămâie
  • 30 de grame de capere, clătite și tăiate mărunt
  • 2 cepe verzi, doar părțile albe, tocate mărunt
  • 2 linguri de mărar tăiat mărunt
  • 300 de grame de somon afumat tăiat în felii
  • crenguțe de mărar sau pătrunjel pentru garnitură
(cantitățile sunt pentru aproximativ 30 de bruschete)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

Așezați feliile de baghetă într-un singur strat, pe o foaie de copt. Folosind o pensulă de patiserie, ungeți ușor feliile cu ulei de măsline.

Transferați-le în cuptor și coaceți-le până când sunt prăjite și crocante. Scoateți din cuptor și frecați cu grijă cățelul de usturoi ușor pe fiecare felie de pâine. Se transferă feliile pe un grătar și se lasă să se răcească. Veți avea nevoie de 30 de felii pentru bruschete.

Într-un castron mic, adăugați brânza mascarpone și smântâna și amestecați până la omogenizare, adăugați sucul de lămâie și sarea și amestecați cu mixerul doar până când se întărește puțin.

Încorporați coaja de lămâie, caperele și ceapa verde în amestec.

Asamblarea bruschetei

Folosind o spatulă mică sau un cuțit de unt, întindeți o cantitate mică din amestecul de brânză pe fiecare dintre feliile de pâine pentru ca somonul să se lipească.

Așezați o felie de somon, suficient de mare pentru a acoperi pâinea peste brânză. Puneți deasupra somonului o linguriță de amestec de brânză.

Se întinde ușor și se ornează cu mărar sau pătrunjel. Savurați!

Tips & Tricks

Amestecul de brânză poate fi pregătit cu o zi înainte și refrigerat. Aduceți-l la temperatura camerei înainte de asamblarea aperitivelor.

Ce tip de pâine este ideal pentru bruschete?

Puteți folosi orice fel de pâine pentru a face bruschetele cu somon afumat și mascarpone. Bagheta franțuzească, tăiată pe lung, merge foarte bine, la fel și focaccia sau pâinea ciabatta.

Puteți cumpăra chiar și pâine feliată preambalată, dar nu vă preocupați, pentru că puteți folosi orice fel de pâine prăjită doriți sau aveți la îndemână.

Calorii și valori nutriționale

O bruschetă cu somon afumat și mascarpone are 105 calorii.

  • Calorii

    105kcal

  • Proteine

    4g

  • Carbohidrați

    8g

  • Grăsimi

    6g

  • Colesterol

    17mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.

Beneficiile consumului de somon afumat

Somonul afumat este o sursă bună de proteine, cu peste 15 grame în fiecare porție de 100 grame. De asemenea, conține vitamine din complexul B, precum și vitamina D, magneziu și seleniu.

Beneficiile somonului afumat provin în principal din conținutul său de acizi grași Omega-3. Aceste grăsimi sănătoase pot scădea tensiunea arterială, nivelul trigliceridelor și pot reduce inflamația.

În ciuda acestor beneficii, nu este sănătos să consumi somon zilnic, deoarece poate conține niveluri moderate de mercur și poluanți.