Bruschetele cu somon și roșii sunt ideale pentru orice ocazie, sunt rapid de pregătit și cu un gust delicios. Roșiile și usturoiul vor oferi aromă acestei rețete.

Bruschete cu somon și roșii

Bruschetele cu somon afumat și roșii reprezintă unul dintre acele feluri de mâncare care arată foarte bine, sunt savuroase și implică un efort minim. Aromele sunt proaspete și gustoase, fără nimic prea dominant. Sperăm să vă placă și dumneavoastră.

Ce sunt bruschetele cu somon și roșii

Bruschetele cu somon afumat și roșii reprezintă un aperitiv de inspirație italiană, normal, cu somon pe pâine prăjită.

Există și varianta să pregătiți bruschetele cu somon afumat, acoperind feliile de pâine prăjită cu brânză tartinabilă sau pesto și o bucată de somon afumat. Roșiile și usturoiul vor oferi aromă acestei rețete, în timp ce busuiocul proaspăt sau oregano vor adăuga plusul de prospețime de care au nevoie aceste bruschete.

3 pași pentru a face bruschetele cu somon afumat și roșii

Acestea sunt ușor de realizat, deoarece tot ceea ce trebuie să faceți este:

  1. Tăiați și prăjiți pâinea.
  2. Tăiați roșiile, somonul afumat și ceapa. Tocați mărunt busuiocul. Se amestecă totul cu puțin ulei de măsline, lămâie, sare și piper.
  3. Frecați pâinea cu usturoi, apoi acoperiți cu amestecul de roșii. Stropiți cu puțin ulei de măsline în plus, dacă doriți.

Puteți face cu ușurință topping-ul înainte și chiar puteți prăji pâinea din timp. Dar trebuie să le faceți, adică să le montați, chiar înainte de a le consuma. Asta, pentru a păstra pâinea crocantă.

Atenție, dacă faceți topping-ul înainte, nu puneți și busuiocul, deoarece se va înmuia și își va pierde din aromă.

Sfaturi pentru prepararea celor mai bune bruschete cu somon și roșii

Ingredientele cu aromă puternică, precum usturoiul și ceapa, beneficiază de o perioadă de macerare pentru a-și îndulci gustul. Așadar, lăsați-le la marinat cu roșiile și busuiocul cel puțin o oră pentru a obține o aromă ideală.

Iată de ce trebuie să țineți cont:

Folosiți pâine de o zi, chiar două. Bruschetele sunt o modalitate excelentă de a folosi pâinea veche, deoarece va fi mult mai crocantă. Alegeți o pâine cu pesmet sau o baghetă franțuzească. Găurile din pâine se vor umple de topping, devenind savuroase.

Lăsați compoziția bruschetelor să ajungă la temperatura camerei. Dacă aveți timp, le puteți scoate din frigider cu aproximativ o oră înainte de servire. Dulceața roșiilor la temperatura camerei vă va gâdila papilele gustative.

Folosiți somon afumat. Puteți găti somonul pentru acest fel de bruschete folosind rețeta preferată sau pur și simplu încorporați somon mărunțit, afumat sau bucăți de somon rămas pentru a economisi timp.

Cum se fac bruschetele cu somon și roșii

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 1 baghetă sau o pâine albă de mărime similară - folosiți 12 felii subțiri
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 felii de somon afumat sau puțin mai mult, în funcție de mărime
  • 2 roșii medii
  • 1/4 ceapă roșie
  • 1 linguriță de frunze de busuioc proaspăt, tocat mărunt (aproximativ 4 frunze)
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru stropire
  • 2 lingurițe de suc de lamaie
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Prăjiți feliile de pâine pentru a fi ușor rumenite, dar nu foarte prăjite. Decojiți usturoiul și frecați cu el pâinea (chiar îl puteți zdrobi pentru o aromă mai puternică).

Tăiați somonul, roșiile și ceapa în cubulețe mici, îndepărtând semințele din roșii cât puteți. Tocați și busuiocul cât de mărunt reușiți și amestecați totul într-un castron mic. Adăugați uleiul de măsline și sucul de lămâie, puțină sare și piper după gust, apoi amestecați ușor.

Se pune amestecul de somon-roșii peste pâine, se mai stropește cu puțin ulei de măsline și se servesc.

Calorii și valori nutriționale

Această rețetă are 12 bruschete. O bruschetă cu somon afumat și roșii are 45 calorii.

  • Calorii

    45kcal

  • Proteine

    1g

  • Carbohidrați

    6g

  • Grăsimi

    1g

  • Sodiu

    90mg

  • Potasiu

    70mg

  • Vitamina A

    180IU

  • Vitamina C

    3mg

  • Calciu

    10mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.

Istorie / Ce sunt bruschetele

Bruschetele sunt felii de pâine prăjită la cuptor sau la grătar, frecate adesea cu usturoi și acoperite cu ulei de măsline extravirgin, roșii și sare.

Pentru a face ca bruschetele să fie cu adevărat delicioase, aveți grijă cum așezați ingredientele care pot umezi pâinea (cum ar fi roșiile), astfel încât aceasta să nu se ude și să se înmoaie în loc să fie crocantă. Secretul bruschetelor este ca pâinea să rămână întotdeauna rumenită și uscată.

Această rețetă este originară din Toscana, dar este savurată în toată Italia și se face cu ingrediente locale. Bruschetele pot fi servite ca aperitiv și sunt nelipsite atunci când se servește o carne bună la grătar.