Semințele de chia reprezintă o sursă excelentă de calciu, potasiu, magneziu și fier. Este destul de ușor să le introducem în alimetație, mai ales în deserturi, fie că alegem să le preparăm termic sau nu. Rețeta de desert pe care v-o propunem astăzi este o budincă cu chia și lapte de cocos foarte ușor de făcut. Nu conține zahăr, ci doar sirop de arțar, care poate fi înlocuit cu un îndulcitor natural, care nu îngrașă, dacă țineți dietă. 

Budincă de chia cu lapte de cocos
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 50 g semințe de chia
  • 270 ml lapte de cocos
  • 2 lingurițe cacao
  • 2 lingurițe apă
  • 50 ml sirop de arțar
  • 1 linguriță unt de cocos
  • 1 banană
  • un praf de sare
  • fulgi de cocos/ migdale/ ciocolată pentru decor

Mod de preparare

Puneți semințele de chia, laptele de cocos (pe care l-ați încălzit până la punctul de fierbere), cacaoa, apa și 2 lingurițe de sirop de arțar într-un robot de bucătărie sau blender. Mixați până când toate ingredientele sunt amestecate. Puneți budinca în cupe sau boluri și dați la frigider pentru două ore.

Puneți untul de cocos într-un vas pe foc și adăugați banana tăiată felii. Adăugați un praf de sare și restul de sirop de arțat și lăsați pe foc până când banana s-a caramelizat.

Între timp, semințele de chia s-au înmuiat.

Decorați budinca cu feliile de banană și siropul care a rămas. Presărați fulgi de cocos sau de migdale deasupra.

Poftă bună!