Budinca de chia realizată cu o combinație de iaurt grecesc și lapte de migdale este cea mai cremoasă budincă de semințe, fără a mai pune la socoteală plusul de proteine ​​si probiotice pe care îl oferă. Adăugați fructele preferate și micul dejun este gata.

Budincă de chia cu iaurt grecesc

Mai mult, această budincă simplă de iaurt cu semințe de chia este savuroasă și poate fi personalizată cu toate toppingurile și fructele dumneavoastră preferate.

De asemenea, reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga probiotice în dieta dumneavoastră. Concret, probioticele se găsesc în mod natural în iaurt și sunt excelente pentru sănătatea intestinului, pentru digestie și pentru sistemul imunitar. Tocmai de aceea, pe lângă toate beneficiile pentru sănătate ale semințelor de chia, această budincă are o putere nutrițională uriașă atât pentru micul dejun, cât și ca gustare.

Este destul de ușor să faceți budincă de chia cu iaurt, înlocuind jumătate din lichid cu orice iaurt obișnuit sau grecesc. Pentru a face o singură porție de budincă de semințe de chia cu iaurt, combinați 120 ml de lapte, 110 grame de iaurt, 2 linguri de semințe de chia și îndulcitorul la alegere. În această combinație, se potrivesc de minune: siropul de arțar, mierea, agave și îndulcitorii fără zahăr. De asemenea, puteți pune fructe proaspete sau congelate ori extract de vanilie pentru a adăuga un plus de aromă.

Semințele de chia pot fi adăugate chiar peste iaurt înainte de a le mânca. Amestecați-le în iaurt cu o lingură, astfel încât să devină mai puțin uscate și să se poată îngroșa puțin. Cu cât le lăsați să stea mai mult în iaurt, cu atât se vor umfla mai bine. Cu toate acestea, este sigur să le consumați chiar și complet uscate, în iaurt. Astfel, veți adăuga în dieta dumneavoastră fibre, proteine, Omega 3 și alte vitamine și minerale importante.

Rețeta de budincă de chia cu iaurt grecesc

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 120 ml de lapte
  • 110 grame de iaurt grecesc simplu
  • 2 linguri de semințe de chia
  • 1/8 linguriță de extract de vanilie
  • 1/8 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Amestecați totul. Adăugați îndulcitorul preferat după gust. Folosiți ștevia pentru un conținut scăzut de carbohidrați sau fără calorii adăugate.

Acoperiți și lăsați la frigider pentru 4 ore sau mai mult. Mâncați la micul dejun, ca pe o gustare sau la desert. Acoperiți cu fructe de pădure, nuci, fructe proaspete sau alte topping-uri preferate.

Cât timp se poate păstra budinca de chia la frigider?

Budinca de semințe de chia poate fi refrigerată până la cinci zile, atâta timp cât este într-un recipient etanș. Acest lucru este valabil pentru budinca obișnuită de chia și iaurt. Este important să rețineți că unele fructe vor deveni destul de moi după câteva zile, așa că ar fi mai indicat să le adăugați chiar înainte de servire.

Idei de arome

După cum am menționat mai sus, unul dintre avantajele în ceea ce privește prepararea budincii de semințe de chia cu iaurt este că puteți adăuga atât de multe arome diferite, schimbând pur și simplu tipul de iaurt. Iată câteva dintre opțiunile pe care le aveți:

  • Nucă de cocos și ananas: Schimbați cu iaurt de cocos și adăugați deasupra bucăți de ananas. În plus, puteți pune niște nucă de cocos mărunțită sau nuci de macadamia tocate.
  • Lime cu zmeură: Folosiți iaurt cu aromă de zmeură și adăugați puțină coajă de lime. Va fi o budincă ideală pentru vară și foarte răcoritoare.
  • Căpșuni și ciocolată: Folosiți un iaurt cu aromă de ciocolată și adăugați bucăți de căpșuni. Sau invers, puteți folosi iaurt de căpșuni și adăuga fulgi de ciocolată deasupra.
  • Budincă de chia cu cremă de lămâie: Folosiți iaurt cu lămâie și extract de vanilie. Acoperiți cu biscuiți digestivi zdrobiți.

Avantajele consumului de budică din semințe de chia

Semințele de chia au o mulțime de beneficii pentru sănătate și sunt considerate de mulți a fi un superaliment având în vedere toți nutrienții, vitaminele și mineralele pe care le conțin.

Spre exemplu, semințele de chia au 20% din cantitatea zilnică recomandată de fibre într-o singură lingură, fiecare lingură având 5 grame de fibre.

Pentru a compara, o lingură de fulgi de ovăz are mai puțin de 1 gram de fibre. În plus, semințele de chia conțin proteine ​​pe bază de plante și acizi grași Omega 3, care sunt buni pentru sănătatea cardiovasculară și, de asemenea, sunt cunoscuți pentru a ajuta digestia și a reduce inflamația.