Budinca de chia pregătită din doar trei ingrediente este o gustare delicioasă și cât se poate de sănătoasă.

Budincă de chia, din 3 ingrediente

Budinca de chia este plină de proteine, fibre și acizi grași Omega-3, ce dau senzație de sațietate și au numeroase beneficii pentru organism.

Budinca cu semințe de chia poate fi servită simplă sau cu topping-uri precum fructe proaspete sau fructe uscate, nuci mărunțite ori întregi, nucă de cocos mărunțită, semințe de cânepă, dulceață sau gem cu ori fără zahăr sau alte variante preferate.

Cum faci budică de chia din 3 ingrediente

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • Două linguri de semințe de chia
  • 120 ml de lapte de migdale sau un alt tip de lapte, la alegere
  • O linguriță de miere sau de alt îndulcitor, opțional

Alte ingrediente opționale

  • Căpșuni sau alte fructe proaspete sau uscate
  • Fulgi de nucă de cocos ori nuci mărunțite pentru topping
  • Semințe de cânepă
  • Dulceață sau gem cu sau fără zahăr, din fructele preferate

Mod de preparare

Modul de preparare este extrem de simplu. Pregătirea durează mai puțin de 10 minute și nu implică folosirea aragazului sau a cuptorului. Tot ce trebuie să faceți este să turnați laptele de migdale sau alt tip de lapte preferat și mierea sau orice alt îndulcitor, într-un borcan sau într-un bol. Amestecați bine. Apoi, adăugați semințele de chia amestecând continuu, până când acestea se încorporează în lapte.

Atenție! Secretul pentru a obține o budincă de semințe de chia delicioasă și cu o consistență perfectă este păstrarea proporțiilor. Un raport ce funcționează de minune este de o lingură de semințe de chia la 60 de mililitri de lapte. Însă, vă puteți juca cu măsurătorile până când găsiți consistența pe care o preferați.

După ce ați amestecat ingredientele, este important să lăsați budinca de chia să stea, timp de două – trei minute. Apoi, amestecați din nou foarte bine, până când dispar toate cocoloașele. În acest fel, compoziția nu se va separa când o veți da la frigider. Atenție! Nu o puneți la frigider până când nu mai are deloc cocoloașe.

În cele din urmă, închideți borcanul sau acoperiți bolul cu budincă de chia cu folie alimentară sau cu un capac și puneți-l în frigider pentru cel puțin două ore sau până la șapte zile. După ce semințele de chia vor absorbi tot laptele și îndulcitorul, puteți servi budinca rece, simplă sau cu topping-urile preferate.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

De ce este bine să consumi budincă de chia

Cel mai bun moment al zilei pentru a consuma budincă de chia ar fi dimineața, deoarece aceasta ajută digestia. Însă, semnițele de chia, ce aparțin unei plante înrudite cu menta, au numeroase alte beneficii pentru sănătate, astfel că este recomandat consumul lor oricând.

Semințele de chia sunt originare din Guatemala și Mexic, dar, în timp, s-au răspândit în diverse țări de pe globul pământesc. Ele sunt recunoscute pe scară largă datorită beneficiilor pentru sănătate printre care se numără sprijinirea sănătății inimii și a articulațiilor, precum și a memoriei.

Datorită faptului că sunt bogate în fibre, semințele de Chia ajută la controlul glicemiei, nivelul colesterolului și sănătatea intestinelor. Proteinele pe care le conțin acestea ajută dezvoltarea musculaturii, iar grăsimile sănătoase din ele dau senzație de sațietate.

Aproximativ două linguri de semințe de chia conțin doar 130 de calorii și: 11 grame de fibre, 4 grame de proteine și 9 grame de grăsimi, dintre care cinci sunt Omega-3.

Calorii și valori nutriționale

Ingredientele din această rețetă sunt pentru o porție dar se pot multiplica cu usurință. O porție de budincă de chia are 155 calorii.

  • Calorii

    155kcal

  • Proteine

    4g

  • Carbohidrați

    16g

  • Zaharuri

    5g

  • Fibre

    8g

  • Grăsimi

    8g

  • Sodiu

    170mg

  • Potasiu

    100mg

  • Calciu

    300mg

  • Fier

    2mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.