Descoperă rețeta noastră de chec marmorat de post: gust divin, 100% vegan și foarte ușor de preparat!
În perioada postului, poate fi o adevărată provocare să de bucurăm în continuare de deserturile preferate și să le preparăm în varianta de post. Pare greu să faci un chec sau o prăjitură delicioasă fără lapte, creme cu unt sau ouă în compoziție. Și totuși, se poate.
Astăzi vă propunem o rețetă de chec de post, pe care îl poți prepara în orice perioadă a anului. Un chec delicios, marmorat, pufos și foarte simplu de făcut. Ai nevoie de lapte și iaurt vegetal, pe care le găsiți în orice supermarket.
Ce este interesant la checul marmorat de post este că, deși este o variantă "limitată" în ceea ce privește ingredientele pe care le poți folosi, el nu compromite în ceea ce privește gustul sau textura. Poți obține un chec gustos și sănătos care poate fi la fel de bun ca variantele sale non-vegane.
Rețeta de chec marmorat de post
Ingrediente
- 250 grame făină
- 1 linguriță praf de copt
- 100 ml lapte de cocos
- 1 linguriță esență de vanilie
- 50 grame margarină
- 175 grame zahăr
- 100 grame iaurt vegetal
- 1 lingură cacao
- un praf de sare
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.Amestecați într-un bol făina cu praful de copt și cu un praf de sare. Separat, amestecați margarina cu zahărul și mixați până când capătă un aspect cremos. Turnați laptele de cocos, iaurtul și vanilia și omogenizați.
Începeți să încorporați făina, folosind o spatulă sau un tel. Amestecați de jos în sus, cu grijă, pentru a nu se forma cocoloașe. Când făina s-a încorporat, împărțiți crema în două vase.
Puneți cacaoa peste jumătate din compoziție și amestecați bine. Turnați alternativ în tavă crema albă și pe cea de cacao. Folosiți un cuțit sau un băț pentru a amesteca cele două creme în tavă și a obține acel efect de chec marmorat.
Dați la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Serviți checul simplu sau cu zahăr pudră deasupra. Poftă bună!