În perioada postului, poate fi o adevărată provocare să de bucurăm în continuare de deserturile preferate și să le preparăm în varianta de post. Pare greu să faci un chec sau o prăjitură delicioasă fără lapte, creme cu unt sau ouă în compoziție. Și totuși, se poate. 

Astăzi vă propunem o rețetă de chec de post, pe care îl puteți prepara în orice perioadă a anului. Un chec delicios, marmorat, pufos și foarte simplu de făcut. Aveți nevoie de lapte și iaurt vegetale, pe care le găsiți în orice supermarket. 

Chec marmorat de post
Timp total 1 oră

Ingrediente

250 g făină 1 linguriță praf de copt 100 ml lapte de cocos 1 linguriță esență de vanilie 50 g margarină 175 g zahăr 100 g iaurt vegetal 1 lingură cacao un praf de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.

Amestecați într-un bol făina cu praful de copt și cu un praf de sare. Separat, amestecați margarina cu zahărul și mixați până când capătă un aspect cremos. Turnați laptele de cocos, iaurtul și vanilia și omogenizați.

Începeți să încorporați făina, folosind o spatulă sau un tel. Amestecați de jos în sus, cu grijă, pentru a nu se forma cocoloașe. Când făina s-a încorporat, împărțiți crema în două vase.

Puneți cacaoa peste jumătate din compoziție și amestecați bine. Turnați alternativ în tavă crema albă și pe cea de cacao. Folosiți un cuțit sau un băț pentru a amesteca cele două creme în tavă și a obține acel efect de chec marmorat.

Dați la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Serviți checul simplu sau cu zahăr pudră deasupra. Poftă bună!