Chiar dacă este folosit în general la salate și sosuri, la bază, avocado este un fruct, așa că nu este de mirare integrarea lui în atât de multe deserturi delicioase. Textura grasă și gustul neutru îl fac extrem de versatil pentru prăjituri, cheesecake, budinci și chiar înghețată. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este un cheesecake delicios și cremos, un echilibru perfect între dulce și acrișor, pentru că el conține avocado și lime. Aromat, ușor de preparat și fără coacere, acest cheesecake este desertul perfect pentru orice ocazie. 

Cheesecake cu avocado și lime
Timp total 1 oră

Ingrediente

300 g cremă de brânză 350 ml frișcă lichidă 2 avocado bine copți coaja și zeama de la 2 limete 250 g zahăr 1 plic gelatină 400 g biscuiți digestivi 100 g unt

Mod de preparare

Dați pe răzătoare coaja de la lime, fără să ajungeți la partea albă, apoi stoarceți zeama.

Puneți biscuiții împreună cu untul și 2 linguri de zahăr într-un robot de bucătărie și mixați până când obțineți un aluat sfărâmicios. Puneți amestecul într-o tavă și presați bine. Aceasta va fi baza cheesecake-ului. Dați la frigider cât timp vă ocupați de restul ingredientelor.

Puneți 150 ml de frișcă lichidă împreună cu gelatina într-un vas pe foc. Lăsați până când gelatina s-a topit, apoi dați la o parte.

Într-un robot de bucătărie, puneți cei 2 avocado curățați, crema de brânză, zeama și coaja de lime și mixați. Separat, bateți restul de frișcă lichidă cu restul de zahăr. Când frișca s-a închegat, puneți-o peste amestecul făcut anterior. Adăugați și frișca lichidă cu gelatina, care s-a răcit între timp.

Mixați bine totul și turnați peste baza de biscuite. Dați la frigider pentru două ore înainte de a servi.

Poftă bună!