Cheesecake-ul este acea combinatie perfecta de arome dulci și picant si texturi cremoase, dar bogate. Se poate prepara in toate formele si marimile si poate fi chiar incorporat in alte deserturi preferate.

Cheesecake Cu Topping De Zmeura
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 230g biscuiti graham, faramitati
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 6 linguri de unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 900g crema de branza
  • 250g zahar
  • 1/2 cana smantana
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 oua
  • Pentru topping:
  • 340g zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C.

2. Se pregateste o tava pentru baie de apa. Se pune o folie de aluminiu sub tava. Se pliaza marginile in sus si in jurul tavii. Se repeta de doua ori astfel incat sa existe trei foi de folie pentru a asigura o etansare impermeabila.

3. Pentru crusta, intr-un bol mediu, se combina biscuitii graham faramati, scortisoara si unt pana cand amestecul este umezit. Se preseaza pe baza tavii. Se da la cuptor timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca. Se mentine temperatura cuptorului.

4. Intr-un castron mare, se bate crema de branza cu un mixer pana devine complet neteda si fara cocoloase. Se adauga zaharul si se bate pana se combina. Se adauga smantana, coaja de lamaie si vanilia. Se adauga ouale, pe rand si se bate din nou.

5. Se toarna compozitia peste baza de biscuiti, in tava invelita cu folie. Se pune tava intr-o tava mare. Se toarna apa clocotita in tava de jos pana cand apa este la aproximativ jumstatea recipientului in care este crema de branza. Se coace la 160C timp de 1 1/2 ore.

6. Se opreste caldura cuptorului si se lasa usa deschisa 2cm. Se lasa sa se raceasca in interiorul cuptorului timp de 1 ora.

7. Se scoate din cuptor si din tava si se lasa sa se raceasca complet.
Se baga la frigider, cel putin 4 ore.

8. Pentru topping, se combina toate ingredientele intr-o cratita mica, la foc mediu. Se incalzeste, amestecand pana cand incepe sa se formeze un sos, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc si se trece printr-o sita cu ochiuri fine pentru a elimina semintele. Se lasa sa se raceasca complet. Se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider timp de 1 ora inainte de folosire.

9. Se acopera cu topping de zmeura inainte de servire.