O rețetă ușoară de cheesecake făcut la rece, cu jeleu de căpșuni deasupra. Puteți renunța la jeleu sau puteți schimba rețeta și să-l faceți din alte fructe: cireșe, zmeură, afine etc.
Dintre toate tipurile de desert, acelea fără coacere sunt cel mai simplu de făcut. Nu ai cum să dai greș, nu există riscul să coci prea mult sau prea puțin blatul și nu stai niciodată cu emoții că nu îți va ieși cum trebuie. Iar cheesecake-ul fără coacere face parte din acea categorie de prăjituri la care nu ai cum să dai greș.
Cheesecake-ul de căpșuni fără coacere este desertul perfect pentru momentele în care vă doriți ceva dulce bun și foarte ușor de făcut. Îl puteți pregăti atât în zile obișnuite, cât și la ocazii speciale, pentru că este de efect, în ciuda faptului că modul de preparare nu necesită experiență în bucătărie.
Rețeta de cheesecake cu căpșuni, fără coacere
Ingrediente
Pentru bază
- 150 de grame de firimituri de biscuiți graham
- O lingură de zahăr tos
- 8 linguri de unt nesărat
Pentru cremă
- 450 de grame de căpșune
- 230 de grame de cremă de brânză, la temperatura camerei
- 130 de grame de zahăr tos
- 240 de mililitri de frișcă groasă, răcită
- 340 grame de brânză mascarpone, răcită
- Două linguri de zeamă de lămâie
- 14 de grame de gelatină fără aromă
Pentru topping
- 240 de mililitri de smântână groasă
- Două linguri de zahăr tos
- O jumătate de linguriță de esență de vanilie
- 6 căpșune, tăiate în două
Mod de preparare
Începeți prin a unge o formă de copt de 220 de centimetri. Acoperiți-i pereții cu una sau două benzi de hârtie pergament.
Puneți biscuiții graham în bolul unui robot de bucătărie și procesați-i până când se transformă în firimituri fine. Transferați firimiturile într-un bol, adăugați o lingură de zahăr și opt linguri de unt topit.
Amestecați pentru a umezi uniform firimiturile, apoi presați compoziția pe fundul formei, urcând un centimetru pe margini. Dați la congelator pentru un sfert de oră sau la frigider pentru 30 de minute, astfel încât firimiturile să se întărească.
Spălați și uscați căpșunele, apoi tăiați-le în câte patru bucăți. Procesați-le în blender sau în robotul de bucătărie până la omogenizare, apoi strecurați compoziția printr-o sită și lăsați-o deoparte.
Într-un castron mare, amestecați crema de brânză și zahărul tos. Amestecați la viteză medie spre mare, timp de două minute, până când compoziția devine pufoasă și netedă, răzuind bolul la nevoie.
Adăugați frișca groasă și bateți până când compoziția devine și mai pufoasă, timp de 3 - 5 minute, la viteză mare. Reduceți viteza la medie spre mică, adăugați mascarpone și mixați până când se omogenizează.
Adăugați piureul de căpșune și două linguri de zeamă de lămâie și amestecați până la omogenizare.
Într-un castron puțin adânc, rezistent la căldură, adăugați 120 de mililitri de apă rece și presărați gelatina deasupra. Lăsați deoparte timp de cinci minute.
Puneți gelatina la cuptorul cu microunde timp de 30 - 35 de secunde, oprind și amestecând la fiecare 10 secunde. În final, gelatina trebuie să fie dizolvată complet, iar lichidul să arate limpede.
Răzuiți orice bucățele de gelatină de pe pereții bolului pentru a le ajuta să se dizolve. Cu mixerul la viteză medie spre joasă, adăugați treptat gelatina și bateți până când se încorporează bine.
Transferați umplutura de cheesecake peste crusta răcită, acoperiți-o cu folie de plastic și dați-o la frigider pentru cel puțin patru ore sau peste noapte, până când se răcește complet.
Ponturi pentru prepararea cheesecake-ului cu căpșuni fără coacere
- Folosiți întotdeauna cremă de brânză la temperatura camerei și mixați-o înainte de a adăuga orice alte ingrediente. În acest fel, vă asigurați că cheesecake-ul va fi fără cocoloașe.
- Pregătiți desertul cu o zi înainte, sau cel puțin dimineața, dacă intenționați să îl serviți în seara respectivă. Are nevoie de o răcire bună și îndelungată pentru a se închega complet și a se tăia perfect.
- Gustați înainte de a turna compoziția în tavă. Doar în felul acesta puteți regla gustul, fie cu zahăr, fie cu un alt ingredient, după bunul plac.
- Acest cheesecake cu căpșune fără coacere poate fi păstrat în frigider timp de trei- patru zile, dar este mai bine dacă este consumat în două - trei zile, deoarece crusta se va înmuia cu cât va sta mai mult timp.