Cele mai bune chifteluțe din piept de pui la cuptor aromatizate cu usturoi, ierburi și condimente. Sunt excelente servite ca aperitiv, sau peste o porție mare de spaghete.

Chifteluțe din piept de pui la cuptor

Fragede și suculente, chiftelele de pui sunt puțin mai ușoare decât cele de vită, dar sunt totuși foarte gustoase și ușor de preparat.

După ce se coc, aceste chiftele sunt rumene la exterior și umede în interior. Se potrivesc perfect cu paste, ca topping pentru pizza, într-un sandviș sau ca un aperitiv pentru o petrecere. Posibilitățile sunt infinite!

Cum se prepară chiftelele de pui la cuptor

Pentru a face chifteluțe de pui, puneți carnea toacată de pui, ouăle, pesmetul, parmezanul, uleiul de măsline și condimentele într-un castron mare. Amestecați totul bine, apoi formați bile de 3 cm din acest amestec.

Așezați chifteluțele pe o tavă tapetată cu foaie de copt și sunt gata de coacere. Lăsați-le în cuptor până când devin aurii și sunt bine coapte. Adăugați puțin pătrunjel, apoi serviți și savurați.

Rețeta de chifteluțe din piept de pui la cuptor

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui tocată
  • 1 ou
  • 60 de grame de pesmet panko
  • 50 de grame de parmezan ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de usturoi tocat mărunt
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 lingură de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tapetați o tavă cu foaie de copt pe care stropiți spray de gătit.

Puneți într-un bol carnea, ouăle, pesmetul, parmezanul, uleiul de măsline, usturoiul, sarea, piperul. Se amestecă până când se combină bine.

Rulați chiftele de 2-3 cm și așezați-le într-un singur strat în tavă.

Coaceți la cuptor timp de 20 de minute sau până când chiftelele sunt rumenite și gătite. Se presară cu pătrunjel, apoi se servesc.

Trucuri pentru cele mai bune chifteluțe de pui

Puteți folosi carne de curcan în loc de pui, cu rezultate excelente.

Noi servim aceste chiftele în sos de unt cu usturoi. Pentru a face sosul de unt cu usturoi, pur și simplu topiți într-o tigaie 4 linguri de unt și adăugați 1 linguriță de usturoi, 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat și puțină sare și piper după gust. De asemenea, puteți servi aceste chiftele cu sos sau dip marinara.

Puneți puțin ulei de gătit pe mâini atunci când formați chiftelele. Asta ajută ca carnea să nu se lipească, iar chiftelele vor fi mai netede.

Cum se fac chiftelele suculente

Există câteva trucuri pentru a păstra chiftelele suculente.

  • Asigurați-vă că adăugați cantitatea de ulei de măsline indicată în această rețetă
  • Amestecați bine chifteluțele astfel încât ouăle și pesmetul să fie distribuite uniform
  • Folosiți carne de pui nu foarte slabă, astfel încât să aibă umiditate
  • Nu coaceți prea mult chiftelele. Scoateți-le din cuptor atunci când partea de sus este rumenită

Alte variante ale rețetei de chifteluțe de pui

Aceste chifteluțe de pui sunt fantastice pentru că pot fi folosite practic în orice sos sau modificate după bunul plac. Iată câteva variante pe care le puteți încerca.

  • În stil grecesc: Adăugați 60 de grame de spanac fiert tocat și înlocuiți brânza feta cu parmezan.
  • Condimente italienești: Folosiți 1 lingură de condimente italiane.
  • Cu bacon: Încercați să adăugați 60 de grame de bacon la chiftele.
  • Chiftele umplute: Puneți un cub de 1 cm de mozzarella în interiorul fiecărei chiftele. Brânza se va topi și se va întinde când veți tăia chiftelele.