Ciorba bulgarească este o rețetă de post usoară, revigorantă, atât în căldura verii, cât și în zilele răcoroase de iarnă.

Ciorbă bulgărească, de post

Dacă aveți poftă de ceva bun, dar de post, avem preparatul perfect pentru dumnevoastră. Ciorba bulgarească este o rețetă de post usoară, revigorantă, atât în căldura verii, cât și în zilele răcoroase de iarnă.

Și puteți alege să preparați acest fel de mâncare chiar dacă nu țineți post, dar simțiți nevoia să mâncați ceva fără carne. Și mai mult decât atât, partea bună este că nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, rețeta fiind foarte simplu de realizat.

Cum se prepară ciorba bulgărească, de post

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 125g de ceapă
  • 250g de roșii proaspete
  • 250g de cartofi
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei gras
  • 25ml de ulei
  • 50g de fidea
  • 2g de boia de ardei dulce
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • sare după gust

Mod de preparare

În primul rând, se curăță ceapa, se spală, se taie și se opăreste. La rândul său, și roșiile se spală și se taie felii. Același lucru se face și cu cartofii, care odată curățați și spălați, se taie cubulețe. Și ardeiul iute. ardeiul gras și pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.

Toate aceste legume, respectiv cartofii, ceapa și ardeiul se înăbușesc în ulei cu 50 ml apă (un sfert de cană). După aceea, se adaugă boiaua de ardei dulce, sarea și apoximativ 1,5 litri de apă. Se lasă la fiert 10 minute, însă înainte de a lua oala de pe foc cu câteva minute, se adaugă fideaua și jumătate din pătrunjelul verde.

Ciorba bulgarească se servește fierbinte, cu restul de pătrunjel verde deasupra.

Tips & Tricks

În cazul în care nu țineți post, puteți înlocui fideauna din ciorba bulgărească cu oul bătut zdrențe. Va avea un gust aparte cu pătrunjelul verde prosapăt, ca să nu mai vorbim despre aspectul său unic!